G4Media.ro

Octavian Berceanu: În Sintești se ard gunoaiele la 200 m în spatele…

Foto: Facebook / Tanczos Barna

Octavian Berceanu: În Sintești se ard gunoaiele la 200 m în spatele secției de Poliție / Majoritatea deșeurilor provind de la rețelele de dezmembrări auto

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, a declarat că poliția și jandarmeria nu au reacție față de fenomenul arderilor ilegale de deșeuri din jurul Capitalei, fenomen care provoacă o poluare constantă a Bucureștiului și Ilfovului.

”În Sintești se ard gunoaiele la 200 m în spatele secției de poliție”, a spus Berceanu la emisiunea Punctul de întâlnire de la Antena 3, adăugând că ”nu intervine nimeni, am discutat cu Poliția Ilfov. S-a creat o structură infracțională care atrage și crima organizată în domeniul traficului de persoane, prostituției, traficului de droguri”.

Berceanu, care a fost demis de Florin Cîțu de la șefia Gărzii de Mediu după izbucnirea crizei politice PNL – USR, a explicat că cele mai multe deșeuri arse ilegal sunt cele medicale și resturile rămase de la la dezmembrările auto: scaunele, anvelopele, cotierele – părțile din interiorul mașinii care nu pot fi vândute la fier vechi.

El a dat ca exemplu de complicitate a autorităților răspunsul actualei conduceri a Gărzii de Mediu la o sesizare legată de fumul care se vedea până la aeroportul Otopeni – o postare pe Facebook în care instituția susținea că e vorba despre fumul de la un grătar.

(Foto: Facebook / Tanczos Barna)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. Au băgat Orașul minciunilor pe HBO Go… în casa e bine… polițistii sunt si ei oameni – nu soldați. Bugetari cu pensii speciale mai iexakt, sărakilor

 2. Observati cum Garda de Mediu a PNL ne mint in fata ca „e de la gratar”, un gen de minciuna insultatoare, pentru ca ei stiu ca nu avem ce sa le facem, vom vota cu ei din nou fiindca suntem slabi si nu gandim.

  N-ati vrut USR, ca erau nu stiu cum, acum trageti tare in piept!

  • Ar fi unii dispusi sa doneze doar ca sa nu mai postezi cu r@$%ul ala de nume. Nimeni nu intelege cum reusesti sa ajuti cu ceva, cu orice

  • Tot raul spre bine, USR nu avea tractiune, acum dupa asocierea minune se vor eroda cele 2 partide ca doar nu crezi ca vor face minuni.
   Si asa lumea este capsata de pandemie isi vor varsa nervii pe PSD si PNL la primul vot.

  • Băi UFO, iar votăm cu capsa pusă? Iar ne alegem cu Băsescu și Iohannis? Numai frustrații își varsă oful din 4 în 4 ani, și ne mai întrebăm de ce nu progresăm de 31 de ani. Îți spun eu de ce, pentru că majoritatea dintre voi sunteți proști și frustrați.

  • exact! ati injurat USR-ul ca progresisti, ca lgbt, ca mai stiu eu ce. Dar votati ca inconstientii toti hotii si toti analfebtii (ma refer aici la toate partidele de provenienta FSN-ista: PSD, PNL, ProRomania, ALDE, PMP cu tot neamul lor).
   poftim diferenta. cum era aerul cand era Octavian berceanu la garda de mediu (numit de USR) si cume aerul acum, dupa ce l-a demis Citu?
   Si o sa vedem cum o sa fie si in continuare cu cota progrsiva de impozitare. sunt foarte curios ce-o sa zica votantii PNL atunci.

   Dar na, asa cand votezi cu rarunchii si nu cu creierul.

   Avem fix ceea ce am votat

  • Lăsați l pe Putin că asta e jobul lui, sa repete același comentariu la absolut toate articolele. Și e și plătit stați liniștiți că doar nu o face pe moca

  • @Crăcănel e un gunoi,
   Dar știu că i-ai supărat pe postacii useliști, nu glumă! Pentru asta mă declar fanul tău…
   Să fii sănătos și s-o ții tot așa, cât să facă @Eugen ict.er de ciudă, că n-ar fi in pericol iminent, intrucât lucrează la Stat la departamentul: „Transplant”..

  • Orice votezi tot securitatea iese ?? Nu e scăpare.

  • atata timp cat votezi oameni din fostul FSN la ce te astepti?

  • Eugen tata te lamurim noi
   ———————————————————-
   Cel mai important lucru pe care l-am facut si se reflecta major in rezultatele GNM este faptul ca, cele 20.000 de controlale derulate in ultimile 6 luni, nu au mai purtat amprenta unor interese politice sau economice. Pur si simplu comisarii care au facut controalele au fost singurii decidenti privind masurile si amenzile aplicate.

   Romania nu este groapa de gunoi a Europei.
   In 8 luni au fost facute peste 1500 de controale privind transferurile de deseuri, fata de 143 facute in tot anul 2020. Colegii au pus piciorul in prag si au trimis la plimbare, cu sesizari penale, importatorii ilegali de deseuri.

   Mai sunt foarte multe lucruri de facut in Garda de Mediu.
   @ Ma refer la dotari pentru ca nu avem instrumentele pentru masurare astfel incat sa producem si dovezi in instante.
   @ Avem nevoie de cursuri de pregatire profesionala pentru ca legislatia sa fie aplicata unitar de catre toti comisari.
   @ Cautam permanent colaborarea cu celelalte institutii si mai ales cu societatea civila pentru ca voluntarii sunt ochii nostri in teren.
   @ Lucram la aspectele legate de protectia comisarilor si motivarea lor, dat tot nu e suficient pentru ca functionarul public nu a primit niciodata cursuri de psihologie sau managementul situatiilor de criza.

   Privesc la modul de lucru al agentiilor similare din celelalte state care au facut din protectia mediului un fel de religie, in care oamenii cred cu incrancenare. Asta e tinta noasta, modul de lucru al Garzii de Mediu dintr-o tara foarte dezvoltata, cu institutii de top.

   Ce reusesc sa fac ca manager, pe langa datele statistice care arata ca, probabil, anul 2021 este cel mai bun din istoria GNM, este sa redau increderea colegilor si a oamenilor in institutia asta pe care, uneori si eu am blamat-o. Aceeasi oameni, cu aceleasi salarii si dotari au produs in 6 luni rezultatele cumulate a 2-3 ani anteriori, doar pentru ca au fost lasati sa-si faca munca cu demnitate.

   Stiti cum este ales azi un sef de comisariat judetean?
   Simplu, conducerea GNM se aseaza la masa si decide cine este cel mai bun profesionist care merita sa preia conducerea, fara culoare politica, fara recomandari din afara GNM, fara spagi si influente, doar cele legate de calitatile unui manager de companie privata. Profesionistii decid iar eu doar pun in aplicare.

   „Cei 450 de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu (însumând 225 de echipe la nivel național) au realizat 24.112 controale, în primele opt luni ale acestui an, cu peste 2.300 de controale mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.
   Pe lângă munca de prevenție, comisarii GNM au aplicat 3.516 amenzi, în perioada ianuarie-august 2021, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă față de numărul de amenzi aplicate în aceeași perioadă a anului 2020 (2.728 amenzi), respectiv a lui 2019 (2.232 amenzi).
   Valoarea amenzilor aplicate în perioada 01.01-31.08.2021, a fost de 73.892.411 lei, cu peste 22.000.000 lei mai mare decât în intervalul corespunzător din 2020. Proporțional cu creșterea numărului de amenzi aplicate în primele opt luni ale acestui an, valoarea amenzilor s-a dublat, comparativ cu 2019 (când a înregistrat 35.282.600 lei).
   Până în luna august, comisarii GNM au înaintat 96 de sesizări penale către organele în drept, ceea ce înseamnă că numărul sesizărilor penale din primele opt luni ale acestui an se apropie de suma totală a sesizărilor penale înaintate în aceeași perioadă a anilor 2019 și 2020, la un loc.
   Potrivit cifrelor din acest an, până la finalul lunii august, au fost confiscate 111 vehicule de transport, ceea ce înseamnă că au fost realizate mai mult de 100 de confiscări față de aceeași perioadă a anului anterior.”
   ———————————————————-
   (https://www.facebook.com/GardaNationaladeMediu/photos/a.1629195737397473/3010636059253427?__xts__%5B0%5D=68.ARBjNJPuBgRXQsK42KwnbuHNyCxIwkKoycjwfZG6Xrh0b1BJI4GNW7UR1mjPbsXNhEauokZOuRLT1gmy6RWw24u4OD1v7eoUNBcKm_8emwCLZREo-vYx4hPYUsFTH2Q6HWweU26MGhvenLECS_AlyiimLp-lZgkCtgXHFS52aYrU7cGWaobb5PI9-rx-K8-ulfZQYRcqju3b5pNy54fvWZNft2Kk3SQy9TNZWCFIfbLU2Gbj_rHZLAi-X0OQCUFJr75x5Ev93KD5b695AUU9059S0kiH7-nQtlcGgQw3FhBGqyXYz7RiTrn6PtxMr64RcCQand-tjDEkDP7leXi43KLu-mwcUqdmiEP1SH9g3DFXn4v7JypW-qCoy4dYq9kneH1_W7Zj5AucSgxzLrwFxG86wxmFmWg)

 3. În București trebuie să circule 1 000 000 de mașini (ziua) să se purifice aerul (ajunge și la 9 CAQI în centrul capitalei). Cum stau 99% din ele frumușel în parcare cu motoarele oprite (noaptea) cum crește poluarea de 10-15 ori (ajunge la 100-130 CAQI) ! Mulțumim hauriștilor devotați din Sintești, Bragadiru, Pantelimon , Clinceni ,Rudeni, Roșu, Otopeni , Afumați (sic! – ăștia au nume predestinat!) etc, ei sunt la ,,datorie” , muncesc ,,la greu” să ne scurteze viața, parcă sunt înțeleși cu ministrul de la finanțe , PM sau cu ăia de la bordeiul de pensii ! Se poate descărca aplicația AIRLY din Magazin Play(pe telefonul mobil) , au mai mulți senzori în București și împrejurimi, fiecare poate vedea în timp real ce se întâmplă cu poluarea .! În secolul XXI , țară membră UE nu poate lua NICIO măsură , stat eșuat, leșinat , impotent RUȘINEEEEEE !!!

  • La fel și în Craiova, hauriștii din Romanești au bătut recordul , indicele de poluare CAQI a ajuns sâmbătă noaptea la 148 cu depășiri de 800% la PM2,5 (cel mai toxic , dacă intră în plămâni acolo rămâne , provoacă boli pulmonare ireversibile, cancere astm, BPOC etc)!

  • Multumim si votantilor PNL, ca doar Citu l-a demis pe Octavian Berceanu de la Garda de Mediu si a pus o coada de topor in loc, care sa stea paravan pentru mafia deseurilor

  • Victor, ce a facut Berceanu la garda de mediu că tot nu am înțeles? Bucureștiul a bătut record peste record de poluare în mandatul acestui om. El doar era omul cu papagalul de la TV și ne arăta cat de frumoa crește poluarea în mandatul lui.

  • Ca de obicei minti ca ultima j***a …
   Toate datele arata cat de curat a fost aerul in bucuresti in acea perioada.
   Dar voi postacii sunteti in stare sa ziceti orice minciuna doar sa va iasa voua ceva.

  • Eugenule nu o mai suci. A fost „poluare masiva” din cauza ca Verceanu a aratat ca exista poluare, pe cand altii musamalizau. Nu s-au unit unii doar ca sa i-o tr.ag+a lu berceanu ca e de la USR. Ai si tu o gandire de melc in tigaie. Dar e ok, mai da din astea ca sa nu uitam cat de pr#o.s-t esti de fapt.

 4. pai daca intrebi politia zice ca nu e garda de mediu si nu au primit plangere chiar daca sunt asfixiati de fum. Dar care politie ca sunt de doua feluri? aia ai ministerului care sunt un fel de generali sau cei comunitari facuti din pix?

 5. Sa fim seriosi, in tara asta li se tolereaza absolut orice. Li se tolereaza camataria, proxenetismul, furturile, arderile astea de deseuri, pentru ce? Pentru ca la votare se duc incolonati si voteaza cu cine trebuie. In schimbul voturilor au ajutoare sociale, in schimbul voturilor ne pot face orice, bat medicii in spitale, fac orice vor. Tara asta nu mai e a noastra. Vom ajunge sub papucul lor si nu mai avem voie nici sa la spunem pe nume.
  Multumim tradatorilor care ne conduc.

 6. romania e in cadere libera. iesiti din custi. o tara cu oameni fara atitudine. ori plecati ori muriti cu ei de git.eu am plecat.

  • curajos baiat, ne indeamna sa iesim din custi dar el pleaca … ajunge la destinatie porneste televizorul si apoi se mira pe feisbuc si uatzap ca ce lasi is romanii

 7. Ca-n codru. Țara nimănui!

 8. Ard de 40 de ani si or sa mai ardă mult timp. Bani mulți 🙂

 9. Bani negrii pentru partide ticăloase .
  Și cu cât tupeu vorbesc de noua generație .
  Desigur Firea știe …Copiii trebuie căliți .
  Cu gudron , cianuri ,sulfiți ..etc . Cu cat mai diversificată gama cu atât mai bine pt ticăloșii partidelor .

 10. Polițiștii nu vor interveni nici dacă arde Bucureștiul, doar sunt una cu troglodiții care le aprind.

 11. Si bucurestenii? Ei sunt ok? Nu iese nimeni in strada? Daca toti rabda, asta e

 12. Cel mai probabil chiar „Siguranta si Protectie” ard gunoaiele.

 13. Nu au reacție? Ei protejează arderile ilegale din apropierea Bucureștiului!!

 14. „fumul de la un gratar” …. si pe gratar sunt puse la afumat si fript cateva milioane de romani. Daca 30 de ani am votat cum am votat, acum ne intorc dracii pe gratar cu furcile.

 15. Alora de ce nu li se improspateaza si lor aerul in fiecare noapte cu cate o grenada fumigena sau iritant-lacrimogena aruncate pe geam,sa vada si ei cum e cu fumul de gratar???si sa fie tinuti imauntru???sau trupele alea frumoase sunt platite doar sa defileze???