G4Media.ro

Observatorul Spaniol de Internet: Vladimir Putin a devenit persoana cu cea mai…

Sursa foto: Sakis MITROLIDIS / AFP

Observatorul Spaniol de Internet: Vladimir Putin a devenit persoana cu cea mai proastă reputaţie din istoria internetului

Războiul şi invadarea Ucrainei au făcut din preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, persoana cu cea mai proastă reputaţie din istoria internetului, care este „inundat” cu mii de ştiri şi mesaje de dispreţ la adresa şefului de la Kremlin, potrivit unor informaţii date publicităţii miercuri de Observatorul Spaniol de Internet, citat de EFE, preluat de Agerpres.

Din 24 februarie, când Putin a decis să invadeze Ucraina, s-au acumulat peste 12 milioane de ştiri negative, mii de tweet-uri şi înregistrări video critice care s-au „viralizat” pe mai multe reţele sociale, etichete sau hashtag-uri şi numeroase campanii de marketing pentru vânzarea de tricouri sau obiecte prin care este exprimată respingerea faţă de invazia rusă şi faţă de Putin, potrivit Observatorului Spaniol de Internet, entitate privată creată în urmă cu 20 de ani şi care este specializată în analizarea tendinţelor şi fenomenelor care au legătură cu reţeaua de internet.

Datele difuzate miercuri de Observator au mai relevat că în ultimele săptămâni reţeaua de internet s-a făcut ecoul şi a devenit reflexia respingerii pe care o generează acest război. Totodată, datele au arătat că acest conflict a permis ca pe internet să-şi facă apariţia un nou tip de hateri, troli, justiţiari, mercenari ai războiului şi sabotori cibernetici.

Conflictul a provocat – potrivit Observatorului – o serie întreagă de milioane de opinii negative, adjective depreciative, tweet-uri incendiare şi a creat grupuri anti-Putin pe Facebook sau Telegram.

Unele dintre principalele motoare de căutare pe internet şi-au modificat anumite sugestii de căutare şi asociază acum numele lui Putin cu termeni precum „război”, „avere personală”, „genocid în Ucraina” sau „otrăvire”.

În plus, pe internet au proliferat bloguri care fac referire la prezumtiva corupţie a oligarhilor, la averea deţinută de Putin în străinătate, la amantele sale, la copiii pe care îi ţine în mare secret şi chiar la planurile de a-l elimina fizic pe şeful statului rus.

Sursa foto: Sakis MITROLIDIS / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Deci asta era „în general, ne-am atins obiectivele primei etape”.

  2. Totodată putin poate fi desemnat și „omul cu gura cea mai lărgită“ din istoria internetului! :)))))

  3. Diabolicul Puțin reprezintă societatea rusă. Și invers. Așadar, sacul și peticul! Putin are in sacul său / pe conștiință, de fapt inexistenta, multe, dar foarte multe atrocități.

  4. Mai bagă-ți băbăiatule aberațiile fix în kurile! :)))))

  5. Daca e sa ne legam de evenimente petrecute inainte de Al 2-lea razboi mondial si vrei sa punem semnul egal intre alea si ce se intampla acum, in prezent, in ucraina, atunci te incadrezi perfect la „cancel culture”. Pai hai sa Ii omoram pe spanioli ca au atacat americile acum 600 de ani, daca tot ne legam si de Putin. Cam asta e logica ta.

  6. Ai preluat paranoia de la Lavrov?Emigreaza draq in Rusia ca acolo nu te va deranja dictatura europeana,vei avea libertate si bunastare sovietica.

  7. Ori ai rupt contactul cu realitatea ori ai trait in China in ultimii ani. Ca noi astia din Romania in afara de o luna in 2020 ,am umblat pe unde am vrut ,cand am vrut. Arest domiciliar? Poate a fost o decizie a justitiei in cazul tau,ca restul romanilor nu au avut parte de asa ceva. Cu cat mai schimbi kg de ruble?

  8. Ia un valium baiețas si reciteste stirea si apoi comentariul tau. Ce legatura are ce s-a intamplat acum 400 de ani in America de Sud sau acum 75 de ani in Romania cu internetul???!!!! Si mai ales cum justifica ce a facut nebunul de la Kremlin in 2022? V-a spalat propaganda complet creierul si asa semifunctional hauristilor!

  9. Logic, este o jigodie. Nu este singurul, dealtfel, insa KGBist, este cea mai joasa speta umana. Ii intrec pana si pe cei de la Securitate si Stasi.