G4Media.ro

Obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă intră la vot în…

Obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă intră la vot în Senat

Plenul Senatului urmează să dezbată, miercuri, propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul din unele unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19. Comisiile reunite juridică şi de sănătate din Senat au dat marţi seară un raport de admitere cu amendamente, parlamentarii AUR făcând scandal în timpul dezbaterilor. Forul decizional este Camera Deputaţilor, relatează News.ro.

Potrivit amendamentelor adoptate marţi seară în comisia juridică, în interesul protejării sănătăţii publice şi în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19, de la data intrării în vigoare a prezentei legi, în vederea desfăşurării activităţii, pe perioada stării de alertă, în cadrul tuturor unităţilor sanitare, publice şi private, în cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordine, sub autoritate şi în coordonare, în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în cadrul caselor de asigurări de sănătate, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi în cadrul unităţilor subordonate, în cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi în cadrul unităţilor subordonate, în cadrul unităţilor de asistenţă medicală profilactică şi curativă, în cadrul unităţilor şi structurilor medicale, în cadrul laboratoarelor de analize medicale, precum şi în cadrul centrelor prevăzute de art. 30 din Legea 292/2011 a asistenţei sociale, personalul, precum şi persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, inclusiv de specialitate, de dispozitive medicale şi de medicamente, sunt obligate să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19, în vederea atestării îndeplinirii uneia din următoarele condiţii:

a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;

b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat şi prezentat în condiţiile O.U.G. nr.68/2021 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.

Dispoziţiile se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan şi nu se aplică autorităţilor şi instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti.

Costurile pentru testarea împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt suportate de către personalul din cadrul unităţilor publice, se precizează în amendamentele admise.

Pentru personalul din cadrul unităţilor publice şi private care face dovada unei afecţiuni care reprezintă contraindicaţie la vaccinare şi e stabilită de un medic de specialitate conform normelor medicale în vigoare, activitatea de testare se organizează, cu suportarea costurilor de către angajator.

Potrivit propunerii legislative, raporturile de serviciu, respectiv contractele în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private, care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 în vederea atestării îndeplinirii uneia din condiţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile.

Suspendarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere a unităţii emisă în condiţiile legii şi încetează la data la care personalul prezintă certificat digital al UE privind COVID-19.

În situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu, respectiv contractul în baza căruia îşi desfăşoară activitatea încetează de drept. Încetarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere a unităţii emisă în condiţiile legii.

De asemenea, suspendarea de drept nu operează sau, după caz, încetează în cazul persoanei vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin.

În acest caz persoana vaccinată beneficiază de testarea gratuită la locul de muncă exclusiv până la încheierea la termen a schemei complete de vaccinare, având obligaţia încheierii schemei complete în termenul stabilit de normele medicale.

Dovada efectuării primei doze de vaccin se face cu adeverinţa de vaccinare.

Nerespectarea obligaţiilor care revin în sarcina persoanele juridice reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, mai prevede proiectul.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu i-a acuzat, în comisie, pe parlamentari, că blochează ţara prin această lege.

”Dacă daţi drumul la legea asta, închideţi ţara. Suntem inconştienţi? Nu vă daţi seama ce faceţi?”, a spus Târziu, în comisie.

Preşedintele comisiei de sănătate din Senat, doctorul Streinu Cercel (PSD), a arătat, la rândul lui, că circa 60% din cei care s-au infectat au fost asimptomatici şi nu pot beneficia de certificatul verde. Aceştia reprezintă grosul populaţiei. Cine v-a consiliat nu v-a consiliat bine”, a spus Cercel.

După votul din Senat, propunerea legislativă va merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Sursa foto: Turnul Sfatului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

48 comentarii

 1. Mulțumim alianței mortale PNL-USR-UDMR

  • Ai iesit din tura de spalat weceuri si ti-ai lasat damful intr-o postare. Atat ai in cap cumetre? PSD nu e cancer pentru Romania? Unde sunt spitalele regionale? Esti multumim de justitia lui Dragnea?

  • Magraoane, faraoane, chiparosule (vorba lu’ Orlando discotecarul), ce ghiveci faci aici…
   Multumeste-i mamicii tale ca n-a reusit pana la varsta matale sa te invet sa intelegi un text, si te-a incadrat la categoria „anal-fabet functional”, poate-ti da si tie guvernul un ban pe degeaba, ca altfel mori de foame.

   Care-i vina USR, Eugene? Ca n-au inchis ochii cand Catu fura de stingea?
   Hai, lumineaza-ma!

  • Să ple.ce acesti antiromâni ticăloşi! Praful sa se alea.ga de ei si de certificatul verde!

 2. ,,şi nu se aplică autorităţilor şi instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti.”-acolo covidul e la liber? Poate fi dat și luat, pe ce criteriu ?

  • Covidul e la liber de când cei vaccinați sunt lăsați să circule liber . Sunt cazuri in care și cei vaccinați s-au îmbolnăvit și chiar au murit . Așa că și unul vaccinat poate transmite covidul altui vaccinat . Deci restricțiile trebuie puse pentru toată lumea , indiferent că ești vaccinat sau nu . Poți să mă jignești și să spui vrute și nevrute dar asta e adevărul. Oricum , indiferent de restricțiile pe care le vor pune acest guvern, eu nu mă voi vaccina in veci. Iar la următoarele alegeri parlamentare o să am grijă să votez cu AUR , uite așa de a dracu :))))

  • Păi își asigură spatele să nu îi judece prea aspru

  • Pentru scula de la mirelărie : dacă ai avea răbdare să te informezi corect ai vedea că protecția oferită de vaccin nu e 100% (85-95 în funcție de tip) , una e să ai 500- 600 de decese (zilnice) din care 40 vaccinați și alta e să fi avut 46 . Mai apoi aia cu vecii, mai vedem , să trăim până atunci….Că ești sau nu votant haur nu interesează pe nimeni , numai nu te da profesor în imunologie răspândind fake news !

 3. Ati ajuns sa fi-ti considerati toti martoage, deci tovarasii de la UDMR si PNL va considera pe toti niste lesinati bolnavi. Hahaha

 4. Oare aceasta propunere nu incalca constiutia?

  ART. 3 – (1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit. (2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

  • „Magraonii” de la PNL, USR, UDMR, cica te „ajuta” sa nu crapi prin legea asta, deci ii doare la basca daca muncesti sau nu.

  • Dacă eu vreau să mă duc în pielea goală la muncă , drogat, beat mangă (ca șofer, mecanic de locomotivă, lunetist etc…) invoc art.3 și gata iau salariul ? Bineeeeeeee ! Așa și cu acest certificat , dacă aveam 0 decese pe zi fii convins că nu era necesar ! Personal nu am chef să-mi sufle-n bot covid pe criteriul că e dreptul lui la muncă ( așa cum nu mă urc într-un taxi cu un șofer beat, drogat sau complet dezbrăcat (atât de simplu))……

  • Ia citeste art. 53 din Constitutie. Asa ai sa-ti dai seama ca drepturile individuale nu sunt absolute.

  • Aha, deci tu Tibi vrei sa-ti sufle doar unu’ „inoculat” in bot, este? Deja incep sa-i inteleg pe astia cand va considera pe toti niste bolnavi. Dupa comentariul tau, ai mari probleme la mecla.

  • Pentru sclav : ,,mecla” mea e acoperită de mască indiferent dacă sunt nevoit să interacționez cu oamenii sau dacă doresc asta , respect regulile sanitare , mă protejez , protejez pe ceilalți și la rândul meu aștept să fiu protejat . Referitor la ce înțelegi tu, analfabet funcțional, din ceea ce am scris eu, la faptul că poți pune un diagnostic după ,,scris” ( aici nu intră în discuție grafologia ) e strict problema ta ! Da nu te da expert in științele pe care nu le-ai studiat ! Experții în părererologie și prostologie nu au nevoie de diplome academice , micule sclav al fake news-urilor!

 5. Covidul e la liber de când cei vaccinați sunt lăsați să circule liber . Sunt cazuri in care și cei vaccinați s-au îmbolnăvit și chiar au murit . Așa că și unul vaccinat poate transmite covidul altui vaccinat . Deci restricțiile trebuie puse pentru toată lumea , indiferent că ești vaccinat sau nu . Poți să mă jignești și să spui vrute și nevrute dar asta e adevărul. Oricum , indiferent de restricțiile pe care le vor pune acest guvern, eu nu mă voi vaccina in veci. Iar la următoarele alegeri parlamentare o să am grijă să votez cu AUR , uite așa de a dracu :))))

  • „Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara Diana Manolescu.-așa de amorul artei (și medicina e o artă)…..

  • miorela furculita… tu ăsti sosoaca?
   … vinz’ gogosi bre … ca stim ca te-ai vaccinat deja … rusâne bre…
   … auz’ acolo ca voteaza cu putin/aur
   … de parca nu stim ca votu’ e secret
   … numa’ tu stii ce votez’ bre … şâ putin .. ca dară pentru el votat’ voi rusnacii
   … voi nu stiti sa votat’ numa’ intr-un singur sens… haha …
   … daca votat’ cu altu … zburaț’ pă geamuri or va pune novichok in pantaloni ..
   …vai si-amar de voi…
   … pune masca bre şâ nu te imbolnavesti … ca asa o zâs’ … trebe masca şâ cu vaccinu’ facut bre..

 6. Care e diferenta intre a purta un cod de bare tatuat pe frunte,pe mana,legat de ureche ca la vite sau ala purtat in portofel sau pe telefon atunci cant te scanezi pana si la cofetarie daca vrei sa bagi un ecler?

 7. E plin de „iexperti” pe aici. Unii in constitutie, unii in virusologie, unii in epidemiologie s.a.m.d.
  Duceti-va ma si spalati-va…nespalatilor.

 8. Comisia reunită a decis noaptea ca hoții.
  Nestatutar si fără prea multe dezbateri.
  Cu voturi date ,,on line” adică pe WhatsApp.

  România este singura țară din UE care se întoarce la totalitarism.

  Nici macar Rusia nu obligă toată populația la obligativitatea vaccinării.

  Din fericire, faptul că au exclus magistrații va face legea neconstituțională.

  România e din nou teren de experiment.
  Camarila PDL a ieșit din văgăuni și face ce stie mai bine…taie din drepturi si libertăți.

  Concedierea pt ca nu te-ai vaccinat este un precedent extrem de periculos.
  Deschisă cutia Pandorei poate urma ORICE.

  Cum ar fi peste 2-3 ani sa fi concediat dacă nu dai o declarație proLGBT? Sau ca nu ai vaccin contra hepatitei, sau adeverință că nu ai varicelă, etc
  Ne întoarcem in Evul Mediu.
  Democrație de carton. La primul vânticel democrația românească a fost spulberată.

  Sper ca parlamentarii să își dea seama in ce capcană sunt si ce efecte asupra democrației vor produce.

  • Traiesc pe spa.tele nos.tru iar acum vor şi epurarea maselor, comuniştii erau mici copii pe langa ei. Sper sa nu se voteze aşa ceva in parlament.

 9. De azi, cum era si firesc, toti expertii antivaccinisti, vor deveni si constitutionalisti de frunte. Care mai de care debitand fraze rupte din context. Pana una alta, rog cititi art. 53 din Constitutie. Si asa va veti da seama ca drepturile individuale nu sunt absolute. Inclusiv Conventia Drepturilor Omului spune asta. In baza acestui articol, se reglementeaza DOAR prin lege LIMITARILE EXERCITARII DREPTURILOR INDIVUDUALE. Pentru ca traim intr-o societate., exista ORDINE PUBLICA, SANATATE PUBLICA. etc. In sec. XIX, John Stuart Mill a spus“Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”. De aceea exista masura arestarii, de aceea exista masura internarii intr-un ospiciu, de aceea exista restrangeri ale dreptului de circulatie (granitele), de aceea exista limitari ale dreptului la a dispune de propiul corp (nu te poti sinucide asistat, nu ai voie sa donezi organe in timpul vietii, etc.), de aceea purtati obligatoriu centura de siguranta…

  • De accord bai , lasa vrajeala! Dar totusi o intrebare pentru „iexpertul” din tine. Cum ne dam seama care imprastie covidul, tu purtator de QR, cum demonstrezi ca esti „sanatos tun” si nu lichidezi pe banda rulanta mosi si babe? Inteleg ca esti protejat ca ti-ai bagat dar pe altii cum ii protejezi daca nu te verifica nimeni? Hai baga „iexpertule”.

  • Din sec. XIX, de cand s-a descoperit primul vaccin, cel antivariolic, si pana in prezent, s-a demonstrat ca vaccinarea in masa, impreuna cu respectarea masurilor de igiena si izolare, au limitat raspandirea bolilor sau chiar eradicarea lor.

  • „Igiena si izolare”? Dupa cate doze de vaxin te consideri „igienic”pentru restul? Pana sa devenim toti „igienici” cum aflam ca tu purtator de QR nu esti spreader?

  • Flav. Esti in stare de o discutie? Numai cand va vad ca folositi termenul „vaxin” , imi dau seama ca vii din tagma analfabetilor functional. Cel putin te-ai amestecat cu ei. Pe toi agramatii, care abia stiu sa se exprime coerent, ii observ ca scriu „vaxin/vaxxinati, etc”. Se spune vaccin si cuvantul asta este in DEX-ul nostru de zeci de ani.
   Igiena e chestia aia de lipseste la jumatate din poporul nostru. Vezi ca la gradinita se fac mici instructaje de igiena. Poate asa inveti ce-i aia.
   Pot fi spreader (imparstia) virusul. Numai ca odata ce toata lumea are anticorpi (prin vaccinare sau trecere prin boala) sansele de a face o forma medie sau grava a bolii sunt foarte mici.
   Pe mine nu ma intereseaza aberatiile voastre. Atat timp cat numarul de decese e printre primele locuri in lume, in timp ce numarul de cazuri pe ATI este imens, in timp ce celelalte tari cu procent de vaccinare de peste 70% au cazuri putine internate la ATI si au ridicat masurile restrictive…gargara ta ramane o simpla forma de a te certa si tu cu cineva

  • Lasa povestile, am vazut ca-ti plac „lacrimogenele”, spune totusi, „igienicule” , „inoculatule”, „vaxinatule”, cum aflam ca tu nu esti spredear, in ROMANIA? Care tari au ridicat restrictiile dupa „vaxinarea” im masa, fara QR? Nu baga Danemarca ,Anglia sau Suedia.

  • Poarta masca si dupa ce te-ai vaccinat. Dar nu trebuie repetat doar stii si tu ca-ti trebuie masca. Sau trebuie sa repetam pentru tine? Bine. Flac , poarta masca si dupa ce te-ai vaccinat. Ti-a spus si Putin pe ruseste. Ti-a spus medicul cand te-ai vaccinat. Daca tot uiti, leaga-ti un clopotel la usa.
   Dă-o-n colo, mai Flac ca nu esti tu ultimul din clasa.

  • Foarte frumos spus.👏👏👏👏

 10. Tot „în interesul protejării sănătăţii publice şi în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19” nu s-a facut NIMIC pana nu am ajuns la 16 la mie, iar acum nu sunt medicamente antivirale in farmacii…
  In acelasi „interes” desi OMS a spus „testati, testati, testati”… pe ai nostri i-a durut in…
  Ihi. INTERESUL poarta fesul.
  Si nazistii si comunistii au vrut ce au crezut ei ca e mai bine pentru „popor”. Cum au sfarsit, se stie.

  • Ca sa poti avea masuri care sa duca la protejarea individului sau a sociatetii, in general, trebuie sa ai un stat functional. Nu e cazul Romaniei.

 11. V-ați semnat sentința la desființare, mizeriilor pnliste, o sa va dam in judecata ca ne vaccinati obligatoriu!!!

  • Seb, ei vor spune ca nu e obligatoriu (daca ar fi fost nu mai trebuia sa semnezi „pe propria raspundere”) ci ca iti da oportunitatea sa platesti din 3 in 3 zile un test. Care e cam 35-40 euro.
   Si au scapat. Cred ei. Dar chiar asta e o discriminare.
   In alta ordine de idei -> AUR = +1.

  • Nici vorba, „va vor binele”. Deci PNL UDMR USR va considera pe toti niste martoage bolnave.

 12. Faptul ca esti vaccinat nu este egal ca ai si anticorpi. Altfel cei vaccinati nu ar trebui sa se imbolnaveasca. Sunt oameni care au rezistenta naturala la acest virus si nu au dreptul la certificat verde. De ce nu este legat certificatul verde de prezenta anticorpilor in organism fie esti vaccinat sau nu? Sa primesca vaccin numai cei care nu au anticorpi. Nu vi se pare mult mai logic? Asa este permis raspandirea virusului de catre cei vaccinati care au sau nu anticorpi, iar cei care au o imunitate naturala sunt discriminati, deoarece daca ai un test pozitiv de anticorpi nu inseamna ca ai dreptul si la certificat verde.

  • PNL UDMR USR te considera bolnav din start. Esti doar o martoaga pentru ei, te baga in seama eventual o data la 4 ani. In rest, esti prostul lor.

 13. Nu vreau sa intru in polemica insa am o intrebare: dupa cum bine stim toti, vaccinul te protejeaza impotriva unei boli (vezi antipolio, bcg, vaccin antirujeolic sau altele, pe care le-am cam facut cu totii). Daca este asa nu inteleg cum persoane vaccinate se pot infecta (poate imi raspund si mie `virusologii` de pe aici). Cat despre anticorpi, subscriu! Sunt persoane care nu au dezvoltat anticorpi nici in urma infectiei cu SARS COV-2 si nici in urma vaccinului (vorbesc despre aceeasi persoana). Asa cum sunt persoane care au inca un titru foarte mare de anticorpi chiar si la un an si jumatate in urma infectiei confirmate insa asta nu are nici o relevanta pentru cei care decid soarta noastra.
  Cine poate sa demonstreze stiintific ca daca ne vaccinam facem o forma mai usoara sau deloc? Cum poti sa stabilesti asta? Ar trebui ca aceeasi persoana sa fie si vaccinata si nevaccinata in momentul infectarii pentru a putea sa se demonstreze asta, nu? (intreb si eu, nu dau cu parul pentru ca nu ma pricep, insa la mine asa functioneaza logica).
  Cine ne garanteaza ca daca ne vom vaccina vom scapa de asta? Poate aceleasi persoane care in urma cu cateva luni (nu foarte multe) ne felicitau pentru `succesul` campaniei de vaccinare si ne anuntau ca am `scapat de covid`….

  • S-a demonstrat prin studii. Initial au luat vreo 70.000 de oameni, la 35.000 le-au dat vaccin, la 35.000 placebo, si pe urma au numarat infectari / spitalizari / decese in fiecare grup. Abia dupa ce au vazut aceste rezultate s-a aprobat vaccinul pentru toata lumea.

   Si dupa ce s-a dat drumul la vaccinare in afara studiilor, s-au facut studii observationale pe grupuri de persoane similare (aceeasi regiune geografica, varste similare, comorbiditati similare), impartindu-le in subgrupuri de vaccinati si nevaccianti. Si la fel, au numarat frecventa infectarilor spitalizarilor si deceselor in subgrupurile de vaccinati fata de subgrupurile de nevaccinati.

   Toate aceste studii au demonstrat efi.c.a.c.i.tate in jur de 90% sau chiar mai sus in prevenirea imbolnavirilor grave si a deceselor. In sensul ca aceste evenimente nedorite erau de peste 10 ori mai frecvente in subgrupurile celor nevaccinati.

 14. Mulțumesc anticipat celor care mă vor lumina

 15. Care este diferenta intre un om nevaccinat care are imunitate naturala demonstrat prin prezenta anticorpilor si intre o persoana vaccinata care nu trebuie sa demonstreze ca are anticorpi???
  Certificatul verde = discriminare.
  Lipsa Certificatul verde = steaua galbena a lui David
  Acceptarea Certificatului Verde = renuntarea la libertate la democratie = acceptarea Dictaturii
  Libertatea de a alege modul in care vrei sa te imunizezi natural sau prin vaccin.
  Faptul ca nu esti vaccinat nu inseamna ca pui in pericol sanatatea altora mai mult decat cei vaccinati deoarece si cei vaccinati pot fi purtatori a acestui virus. Totusi cei nevaccinati sunt stigmatizati si pus in postura de iresponsabili.
  Un drept luat este foarte greu de recastigat. Azi nu ai voie sa mergi fara certificatul verde la cumparaturi, virusul nu se raspandeste in farmacii unde stai la rand, dar poti sa fi infectat la magazinele de incaltaminte unde sunt 5-6 persoane….In farmacii stau la rand oameni sanatosi iar in restul magazinelor intra cei bolnavi. Dupa ora 22 virusul incepe sa atace si din aceasta cauza este restrictionat iesirea. Toate reglementarile par foarte logice fara sa fie considerate atac la drepturile omului….
  Cred ca fiecare om are dreptul sa ia decizia personala ca doreste sa fie vaccinat sau nu, fara sa fie obligat prin orice decizie politica asupra acestui lucru. Nu ar trebui sa existe tabara vaccinatilor si nevaccinatilor, ca la final fiecare o sa plangem neputinciosi dupa libertatea pierduta, fie esti vaccinat sau nevaccinat.

 16. Bună dimineața și îți mulțumesc pentru răspuns, Vlad. Însă rămân la părerea mea că fiecare organism are modul lui de reacție la diverse boli. Deși putem să ne asemănăm (vârstă, regiune, comorbidități) suntem totuși atât de diferiți… (până la urmă asta ne definește ca indivizi, nu?). Iar la întrebarea ‘de ce nu suntem protejați total’ , ca în cazul vaccinurilor’ clasice’ tot nu am reușit să mă dumiresc.
  Și rămân la părerea mea: fiecare ar trebui să fie liber să aleagă pentru propria persoană. Dealtfel eu consider că toată ‘agresiunea’ autorităților are ca scop dezbinarea… Este mult mai simplu pentru ei dacă ne îndreptăm unii împotriva celorlalți decât să luăm atitudine și să încercăm să îi tragem la răspundere pentru bâlbele pe care le emit (nu mai departe decât ieri, la ora 14. 15, aici apare știrea cum că obligativitatea prezentării certificatului verde a fost aprobată de Senat cu 48 de voturi pentru și 46 împotrivă urmând să intre la vot în Camera Deputaților. La aproximativ o oră link-ul apare cu eroare și vine știrea nouă…)
  Sunt convinsă că dacă autoritățile ar avea credibilitate, lucrurile ar sta cu totul altfel.

  • Nici vaccinurile clasice nu protejeaza total. Nici cel contra gripei (doar 50% in medie). Nici cel contra poliomielitei, care a fost aproape eradicata in majoritatea tarilor prin vaccinare, desi vaccinul prevenea boala in doar 90% din cazuri, similar cu cele contra COVID.

 17. Și toate acestea în timp ce președintele nostru drag se plimba prin Egipt, ca să vada „cadavrele” de pe acolo… Probabil(sigur) „cele” din România sunt mizilic pentru el.
  Suntem bine!
  Chiar foarte bine!
  România lucrului bine făcut! Dap…