G4Media.ro

Oana Moraru, despre experiența de a autoriza o școală privată în București:…

Oana Moraru, despre experiența de a autoriza o școală privată în București: Sunt victima unui vădit abuz în serviciu. ARACIP ar fi recunoscut un document necesar autorizării, după ce cazul a devenit public

Expertul educațional Oana Moraru acuză agenția din subordinea Ministerului Educației care se ocupă de acreditarea și autorizarea școlilor de “abuz în serviciu”. Fondator al unei școli private în Călărași, Moraru spune că a făcut toate demersurile pentru a deschide, din această toamnă, o școală privată și în București. ARACIP ar fi respins de 4 ori punctul de vedere ISU care spunea că clădirea nu are nevoie de aviz pentru că înainte a fost tot școală, iar construcția nu a suferit modificări.

  • Edupedu.ro a solicitat oficial punctul de vedere al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) în această speță, pe care îl vom publica atunci când îl vom primi

Moraru a făcut public cazul astăzi, pe pagina sa de Facebook. Contactată de Edupedu.ro, Oana Moraru a declarat: “Ciudat este că azi au acceptat negația de la ISU [adică precizarea ISU că clădirea nu are nevoie de aviz – n.red.], deși până acum ziceau că nu este bună. Mi-au dat e-mail, imediat ce am făcut cunoscută situația pe Facebook, să încarc documentul în platforma lor că e ok. De ce azi e bun și acum 5 zile nu era? Asta este strigător la cer. Am avut 3 audiențe la ei și îmi spuneau mereu că ‘așa interpretează’ ei; eu iar mă duceam la ISU, ei iar contestau ca mai sus, până m-am prins că nu fac decât jocul amânărilor”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. PSD te vrea prost!

    • Am avut aceeasi problema la o scoala de stat, acum cativa ani. Nu sunt deloc open-minded. E foarte trist ca au monopol pe segmentul pe care-si desfasoara activitatea. Platforma aia a lor cand merge cand nu merge, si nici macar cei care au creat-o nu au habar despre optiunile din interiorul ei (am observat asta discutand cu cineva de acolo care spunea ca acea portiune este ‘creatia ei’). Plus incurcaturi pe la autorizarea /acreditarea unor specializari. Au un departament de comunicare de un penibil cum nu prea va puteti imagina. Nu raspund niciodata la acel mail oficial de publicat pe site-ul lor. Dar apropo… pe ei cine ii evalueaza domle la capitolul ‘calitate’? Sunt praf. Pacat de acel Iosifescu….

  2. Pe EduPedu.ro, citesc despre Strada Cezar Bolliac nr. 42. Acolo e? Ani la rand mergeam cu bunicul meu la comisia de expertiza pentru persoanele cu handicap. Sau poate ma insel, n-o fi asta adresa. Pentru ca, daca locul coincide, sunt comisii de expertiza, medici si diverse (umbla vorba ca si plicuri…), dar nu e de scoala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.