G4Media.ro

Oameni de știință: Originea noului coronavirus trebuie în continuare investigată / Virusul…

Oameni de știință: Originea noului coronavirus trebuie în continuare investigată / Virusul apărut în China la sfârşitul anului 2019 a ucis peste 3,3 milioane de persoane

Originea noului coronavirus este în continuare neclară şi nu există încă suficiente dovezi care să afirme în mod concludent dacă acesta a apărut în mod natural sau în urma unui accident de laborator, susţine într-o scrisoare un grup de 18 oameni de ştiinţă de renume, informează Reuters, citată de Agerpres..

Noul coronavirus, care a apărut în China la sfârşitul anului 2019, a ucis 3,34 milioane de persoane, a costat lumea trilioane de dolari în venituri pierdute şi a dat peste cap viaţa de zi cu zi a miliarde de oameni.

„Sunt necesare mai multe investigaţii pentru a determina originea pandemiei”, au declarat cei 18 oameni de ştiinţă, din rândul cărora fac parte Ravindra Gupta, microbiolog clinic la Universitatea din Cambridge, Jesse Bloom, specialist în evoluţia viruşilor la Fred Hutchinson Cancer Research Center şi David Relman, profesor de microbiologie la Stanford.

„Teoriile despre scurgerea accidentală dintr-un laborator şi despre deversarea zoonotică rămân ambele viabile”, au declarat oamenii de ştiinţă într-o scrisoare adresată revistei Science.

Potrivit autorilor scrisorii, ancheta iniţială a OMS asupra originilor virusului nu a luat în mod echilibrat în consideraţie teoria potrivit căreia virusul ar fi putut apărea în urma unui accident de laborator.

„Trebuie să luăm în considerare în mod serios atât ipoteza despre o apariţie naturală cât şi cea despre o scurgere dintr-un laborator până avem suficiente date” au precizat oamenii de ştiinţă, adăugând că este nevoie de o anchetă riguroasă din punct de vedere intelectual şi imparţială.

„În aceste vremuri din nefericire dominate de sentimente anti-asiatice în unele ţări, ţinem să notăm că la începutul pandemiei medicii, oamenii de ştiinţă, jurnaliştii şi cetăţenii chinezi au fost cei care au împărtăşit lumii informaţii cruciale despre răspândirea virusului – adesea cu costuri personale mari”, au subliniat aceştia.

Sursa foto: Coronavirus / Imperial College Londra

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Acum 6 luni daca spuneai ceva de tipul asta ti se spunea ca esti postac rus care seamana „dezinformare”.Si toata lumea radea de tine.
  De asta cenzura presei este periculoasa.Toata lumea poate rade de ceva care este adevarat.
  Nu stim daca este adevarat,dar stim ca media nu stia ca este falsa.

  • Pe bune? Acum 6 luni postacii rusi discutau daca virusul provine din laborator sau din natura? Nu prea cred,ei ne spuneau ca virusul nu exista,sa nu purtam masca,sa nu ne vaccinam cu vaccinurile vestice,sa nu mergem la spital daca ne infectam,sa nu respectam restrictiile si ne va fi bine.

 2. Minciuna,au mentinut permanent…minciuna la rang de virtute!
  Minciuna,cu televizorul!
  Vi se pare cunoscut…obiceiul?

 3. „Potrivit autorilor scrisorii, ancheta iniţială a OMS asupra originilor virusului nu a luat în mod echilibrat în consideraţie teoria potrivit căreia virusul ar fi putut apărea în urma unui accident de laborator.” Noroc ca mai exista si oameni de stiinta impartiali care nu politizeaza si nu fac jocul unui guvern sau altuia. Orice varianta este posibila, dar probabil ca guvernul comunist va face tot posibilul pentru a ascunde adevarul.