G4Media.ro

O victorie a Rusiei în Ucraina ar fi „periculoasă pentru întreaga lume”…

Sursa foto: NATO.int

O victorie a Rusiei în Ucraina ar fi „periculoasă pentru întreaga lume” – Stoltenberg / „Trebuie să ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina”

O victorie a Rusiei în Ucraina ar fi „periculoasă pentru întreaga lume”, iar Occidentul nu poate lăsa să se întâmple acest lucru, a declarat secretarul general al NATO, relatează Sky News.

În cadrul unei conferințe de presă comune, Jens Stoltenberg a declarat că, dacă Moscova ar cuceri Ucraina, ar arăta că „agresiunea funcționează și că forța este recompensată”.

„Ar fi periculos pentru propria noastră securitate și pentru întreaga lume, așa că trebuie să susținem și să ne intensificăm sprijinul pentru Ucraina”, a adăugat el.

El a dezmințit afirmația făcută de Putin în discursul său de mai devreme, potrivit căreia Rusia nu a început războiul, spunând că țara este „agresorul” și că nu este atacată de nimeni.

Stoltenberg a adăugat că Ucraina este „victima agresiunii rusești” și că Occidentul sprijină „autoapărarea” acesteia.

„Președintele Putin este cel care a început acest război imperial de cucerire și Putin este cel care continuă să escaladeze războiul”, a spus el.

„El a crezut că poate distruge Ucraina și ne poate diviza, dar a subestimat determinarea poporului ucrainean de a-și apăra patria și unitatea noastră.”

El a continuat să spună că NATO nu vede niciun semn că Putin se pregătește pentru pace – de fapt, liderul a arătat clar că „se pregătește pentru mai mult război”, cerând ajutorul Coreei de Nord și Iranului.

De asemenea, Stoltenberg a îndemnat Rusia să își reconsidere decizia de a suspenda un tratat nuclear cu SUA și și-a reiterat îngrijorarea că China intenționează să sprijine țara cu „arme letale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...