G4Media.ro

O treime dintr-un an școlar fără școală înseamnă o pierdere de 3%…

Sursa: Facebook / Ministerul francez al Educatiei

O treime dintr-un an școlar fără școală înseamnă o pierdere de 3% pe an a veniturilor viitoare ale elevilor și o creștere economică cu 1,5% mai mică pentru o țară, estimează un raport OECD făcut de Eric Hanushek. Pentru SUA prognoza arată o scădere a PIB de 14 mii de miliarde de dolari

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) susține, într-un raport propriu dat publicității luna aceasta, prognozele de până acum, potrivit cărora pierderile de învățare de până acum vor cauza o scădere a veniturilor pe tot parcursul vieții elevilor actuali, scădere ce va crește dacă pierderile de învățare vor continua. OECD arată, în raport, că acestea se vor resimți și în economiile țărilor și atrage atenția: “impactul viitor al pierderilor de învățare trecute și viitoare trebuie luat în considerare când se decide modelul mixt de învățare la clasă sau de acasă, sau dacă ar fi închise din nou clasele, local sau regional”.

Potrivit raportului OECD, cercetările legate de economia educației arată că fiecare an de școală determină o creștere medie de circa 7,5-10% a veniturilor obținute pe tot parcursul vieții de beneficiarul educației. “Altfel spus, dacă se pierde o treime dintr-un an de învățare, acele venituri ar scădea cu circa 3%.”

Măsurarea brută a realizărilor școlare este mai puțin importantă decât problema pierderilor de abilități cognitive ce rezultă din închiderea școlilor, afirmă organizația, arătând că problemele sunt mai profunde decât pierderile de venituri pe care ar urma să le înregistreze elevii de acum.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Romania ar trebui sa aducă bani de acasă pentru ultimii 30 de ani. Cu sau fără gripa chinezeasca.

  2. Vrei sa spui ca se va plati si mai prost la spaaranghel?

  3. ne permitem , nu-i problema , hai cu starea de urgenta ca plâng televiziunile !