G4Media.ro

O treime din armata americană nu vrea să se vaccineze împotriva COVID-19

O treime din armata americană nu vrea să se vaccineze împotriva COVID-19

Oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării au declarat miercuri că aproximativ o treime din membrii forţelor armate refuză să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, în pofida ratei ridicate de contaminare şi a participării lor la campania de vaccinare a populaţiei, informează joi AFP, citată de Agerpres.

Generalul-maior Jeff Taliaferro a informat despre acest procentaj ridicat de refuzuri într-o audiere în cadrul Congresului american, în contextul în care Pentagonul continuă să considere vaccinurile anti-COVID-19 ca fiind opţionale pentru trupele sale.

„Rata de acceptare se situează la aproximativ două treimi”, a afirmat Taliaferro, care a insistat că această cifră se bazează pe „date foarte timpurii”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu există date detaliate pentru întreaga armată în ceea ce priveşte vaccinarea, dar a afirmat că până acum au fost administrate 916.500 de doze.

Nivelul refuzului este aproximativ similar cu cel prezent la nivelul populaţiei, a adăugat Kirby.

Pentagonul impune obligativitatea majorităţii vaccinurilor standard pentru militari, dar vaccinurile autorizate în prezent împotriva COVID-19 în Statele Unite au fost autorizate numai pe baza unei proceduri de urgenţă a Agenţiei pentru Medicamente. Prin urmare, a precizat Kirby, vaccinarea anti-Covid-19 nu poate fi impusă militarilor.

„Există o limită reală, legal, (…) în a face obligatorie (vaccinarea) militarilor şi a familiilor acestora”, a argumentat el.

sursa foto: Facebook\ US Army

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Poate nu sunt pregatiti sa faca tranzitia la ghei! Se stie ca toti cei vaccinati s-au transformat in ghei…

  2. Hopa? Nici la ordin? Grav!

  3. Ai convins omenirea sa nu se vaccineze. Acum, toata planeta e locuita de dughinisti, in loc sa fie pantazisti.

  4. Dezertori cospirationisti ,complotisti ,trebuie degradati,unde mai pot ei merge sa aduca democratie,pardon gl.oba.lism di.git.al

  5. Un motiv lejer să fie lăsați la vatră. SUA poate face acum o triere a personalului militar și lăsarea la vatră a celor care încurcă treaba. Când nu vrei să te vaccinezi ,încurci orice program militar. Ce te faci dacă te ia COVID când tu trebuie să mergi în misiune?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.