G4Media.ro

O tânără italiano-kosovară de 19 ani, suspectată că face parte din Statul…

Foto: Pixabay.com

O tânără italiano-kosovară de 19 ani, suspectată că face parte din Statul Islamic, arestată în Italia /  Ar avea legături cu autorul atentatului din Viena din noiembrie 2020

Poliţia italiană a arestat miercuri o cetăţeană italiano-kosovară în vârstă de 19 ani, suspectată de faptul că face parte din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) şi de faptul că ar fiavut legături cu autorul atentatului din noiembrie 2020 de la Viena, relatează News.ro, care citează AFP.

Tânăra – identificată doar prin iniţialele B. T. – este căsătorită cu un cetăţean kosovar care are legături cu Kujtim Fejzulai, atacatorul care a ucis patru persoane în Austria, în noiembrie 2020, înainte să fie ucis prin împuşcare de către poliţie.

B.T., radicalizată de la vârsta de 16 ani, a părăsit recent Kosovo pentru a se instala la Milano, în nordul Italiei, însă a rămas în contact permanent cu soţul său şi cu alţi simpatizanţi SI din Kosovo, precizează într-un comunicat Ministerul italian de Interne.

Poliţia a găsit conţinuturi jihadiste pe telefonul acesteia şi fotografii ale autorilor unor atacuri SI cunoscuţi poliţiei.

Anchetatorii au identificat peste 2.000 de mesaje postate de cătrea aceasta pe grupuri de discuţie care oferă susţinere materială şi ideologică SI şi subliniază că B. T. a discutat prin mesaje cu ”soţii de combatanţi” şi că a oferit, în unele cazuri, sfaturi unor nou-veniţi.

”Trebuie să-şi sărbătorim căsătoria cu (puşti de tip) AK47. Avem nevoie să sărbătorim, nu vom lăsa niciun necredincios, evident. Sânge peste tot”, se arată într-un mesaj publicat de către poliţie.

În alte mesaje îşi exprimă bucuria faţă de decapaitarea în Franţa a profesorului Samuel Paty, în octombrie 2020, şi afirmă că este vorba despre o ”lecţie pentru toţi ceilalţi profesori. El o merita!”.

Poliţia a publicat de asemenea o înregistrare audio în care se aude o femeie care-şi intonează jurământul de credinţă faţă de gruparea SI şi se declară pregătită să-şi sacrifice viaţa.

”Ea s-a declarat pregătită să devină o martiră”, a declarat într-o conferinţă de presă procurorului din Milano Alberto Nobili, care denunţă drept ”înfiorătoare” mesagele tinerei.

Sursa foto: Pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter