G4Media.ro

O tânără din Suceava, care a condus fără permis, condamnată să stea…

Sursa foto: Pixabay

O tânără din Suceava, care a condus fără permis, condamnată să stea acasă, în weekend, timp de 6 săptămâni

O fată din județul Suceava, trimisă în judecată pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, faptă comisă în perioada în care era încă minoră, a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la măsura educativă a consemnării la domiciliu la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de 6 săptămâni, anunță Monitorul de Suceava.

Este o pedeapsă apărută acum câțiva ani în Codul Penal, destinată minorilor, fiind gândită a avea un caracter pe cât de blând posibil, dar care să aibă totuși și un efect. Acest tip de pedeapsă se aplică în genere destul de rar.

Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, Roberta U. va trebui practic să stea acasă în zilele de sâmbătă și duminică, fiindu-i interzis să se deplaseze în locuri publice, cu excepția unor cazuri deosebite care trebuie încuviințate de instanță.

Interdicţia impusă minorului de a părăsi locuinţa operează începând cu ora 0.00 a zilei de sâmbătă şi până la ora 24,00 a zilei de duminică.

Controlul executării măsurii educative a consemnării la sfârşit de săptămână şi controlul îndeplinirii atribuţiilor de către persoana care exercită supravegherea se realizează de către consilierul de probaţiune sau, după caz, de persoana desemnată de acesta din cadrul unei instituţii din comunitate.

Minorului condamnat i se pot impune pe perioada măsurii și alte interdicții și obligații de a participa la diferite cursuri de reintegrare socială.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. moldovenii sunt o specie aparte. Iar la jud. Radauti s-ar cere ancheta… dar tzara e prea corupta.
  Bafta fraierii care ati ramas in RSR! Va pup

  • Tu ești o specie aparte de grof care nu știe nici măcar județele tarii… Dar scriem comentarii

 2. G4Media, sunteti o publicatie interesanta, dar va rog, angajati pe cineva care are studii juridice pentru astfel de articole. Asta nu e pedeapsa, e o masura educativa. Masurile educative nu sunt pedepse.

 3. Si judecatorii astia judeca cu capul mare sau cu ala mic? Legea spune ca se pedepseste cu intre 1 si 5 ani. Pe mucoasa asta n-a mai lasat-o sa mearga la mall. Sau poate mucoasa i-a facut vreun serviciu lu’ nenea judele?

  • Sa stii ca de multe ori stau si ma gandesc daca uneori sunt prost. Uneori, in anumite situatii raspunsul e afirmativ.
   Uite, matale nu trebuie sa te gandesti daca in acest caz este asa. Iti spun eu ca asa este in situatia asta. E o masura educativa neprivatova de libertate. In principiu, infractiunile savarsite in perioada dintre 14 si 18 ani nu se transpun in pedepse dupa 18 ani. Pune mana si citeste si partea generala a codului penal, nu numai limitele de pedeapsa.

 4. interesanta pedeapsa. dar 6 saptamani e putin. trebuia macar pe 3 luni ca sa piarda vacanta si discotecile.