G4Media.ro

O stradă din Portofino va primi numele lui Silvio Berlusconi, deși legea…

sursa foto: Facebook/ Silvio Berlusconi

O stradă din Portofino va primi numele lui Silvio Berlusconi, deși legea prevede că trebuie să treacă 10 ani de la moartea unei persoane/ Excepția făcută pentru fostul premier controversat

Oraşul Portofino va deveni prima localitate din Italia care numeşte o stradă după numele fostului premier Silvio Berlusconi, care a decedat în luna iunie, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro.

Autorităţile locale au aprobat această propunere printr-o procedură accelerată.

Strada respectivă va fi redenumită începând cu data de 14 octombrie, la două săptămâni după ziua în care Berlusconi ar fi împlinit 87 de ani.

În Italia, în mod normal trebuie să treacă cel puţin 10 ani după decesul unei persoane pentru ca numele ei să fie dat unei străzi, însă în cazul lui Berlusconi s-a aplicat o excepţie întrucât s-a considerat că a fost unul dintre acei ”oameni care au servit în mod special naţiunea”, a scris joi cotidianul regional Il Secolo XIX.

Strada aleasă să poarte numele fostului premier este una pietonală, unde Silvio Berlusconi obişnuia să se plimbe atunci când venea la vila sa din Portofino, o proprietate care în prezent este deţinută de grupul Dolce&Gabbana.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Un fals într-un loc de falși. Un je3g

  2. Portofino, un orasel cu 500 de locuitori. Vrea sa fie in atentia lumii. Chiar si din Romania.