G4Media.ro

O româncă, prima care primește un nou tratament anti-Covid în cadrul unui…

O româncă, prima care primește un nou tratament anti-Covid în cadrul unui studiu realizat în Marea Britanie

În Marea Britanie, a început un studiu la scară largă cu un nou tratament care va sprijini oprirea pacienților cu Covid-19 de a dezvolta boli severe. Prima pacientă care a primit tratamentul este românca Alexandra Constantin din Hull, în nord estul Angliei, transmite jurnalistul Petru Clej pentru Radio France Internationale.

Studiul implică inhalarea unei proteine ​​numite interferon beta pe care organismul o produce atunci când contractează o infecție virală. Speranța este că va stimula sistemul imunitar, amorsând celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor.

Primele descoperiri au sugerat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu Covid-19 din spital să dezvolte boli severe – cum ar fi necesitatea ventilației mecanice – cu aproape 80%.

Tratamentul a fost dezvoltat la Spitalul Universitar din Southampton și este produs de compania de biotehnologie din Southampton Synairgen.

Alexandra Constantin, în vârstă de 34 de ani, a fost prima persoană care a primit tratamentul în cadrul acestui nou proces, după ce luni a fost internată la spital cu Covid-19. Ea are o fetiță tânără acasă la care este disperată să se întoarcă, relatează BBC.

Demonstrând tratamentul, asistenta i-a înmânat un inhalatorul sau nebulizator care transformă medicamentul într-o ceață fină, pe care Alexandra a inhalat-o cât mai adânc în plămâni.

Cum funcționează tratamentul?

Interferonul beta face parte din prima linie de apărare a organismului împotriva virușilor, avertizându-l să se aștepte la un atac viral. Coronavirusul pare să-și suprime producția ca parte a strategiei sale de a se sustrage sistemului imunitar.

Noul medicament este o formulare specială de interferon beta administrată direct căilor respiratorii printr-un inhalator care transformă proteina într-un aerosol. O doză directă de proteină din plămâni va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit.

Interferonul beta este frecvent utilizat în tratamentul sclerozei multiple. Studiile clinice anterioare efectuate de Synairgen au arătat că poate stimula un răspuns imun și că pacienții cu astmă și alte afecțiuni pulmonare cronice pot tolera confortabil tratamentul.

Rezultatele unui studiu clinic mai mic, de faza a doua a tratamentului efectuat anul trecut au fost promițătoare. Acesta a sugerat că șansele ca un pacient cu Covid-19 din spital să sufere de boli severe – care necesită ventilație, de exemplu – au fost reduse cu aproape 80%.

Pacienții au fost de două până la trei ori mai predispuși să se refacă până la punctul în care activitățile de zi cu zi nu au fost compromise de boala lor, a susținut Synairgen.

Acesta a spus că studiul a indicat, de asemenea, reduceri „foarte semnificative” ale respirației la respirația pacienților care au primit tratamentul. În plus, se spune că timpul mediu petrecut de pacienți în spital a fost redus cu o treime, pentru cei care primesc noul medicament – de la o medie de nouă zile la șase zile.

Dar studiul a fost mic, doar 100 de pacienți și sunt necesare mai multe teste înainte de a putea fi autorizat pentru utilizare. Acest nou proces de “faza a treia” este mult mai lungă și va implica peste 600 de pacienți din 20 de țări.

La fel ca în studiul anterior, jumătate din participanți vor primi medicamentul, cealaltă jumătate va primi ceea ce este cunoscut sub numele de placebo – o substanță inactivă. Echipa care conduce procesul spune că speră că va fi finalizată până la începutul verii.

În cazul în care rezultatele sunt aproape la fel de bune ca în studiul anterior, se așteaptă ca omologarea medicamentului la pacienții din Marea Britanie și alte țări să urmeze la scurt timp după aceea.

Sursa: RFI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Obezitatea nu se împacă bine cu Sars Cov 2.

  2. Romanii la rang de sobolani. Chimia organismului implica mai multe detasamente imunitare de lupta impotrova bolii.

  3. Tare faza cu „are o fetiță tânără”.

    Oare cel care a tradus articolul se gandeste la posibilitatea ca pacienta sa ramana in spital cateva decenii, caz in care se va intoarce acasa si va gasi o fetita batrana?.. 🙂

  4. Cobaii romani platesc aia 244 de lire taxa de viza cand cobaiesc? Sau se aplica numai recoltatorilor de castraveti care lucreaza mai putin de 6 luni? Banuiesc ca acest cobai nu sta doar 6 luni, va fi monitorizat pana da coltul, despicat pentru analize si eventual impaiat pentru cercetatorii britanici.

  5. Clesh asta posteaza in engleza la thejc.com. Romanismul lui e un statut de convenienta, ca si al lui Peter Moscu sau al Oistenilor. Le e util doar cat sa ocupe sinecurile destinate romanilor pe la diverse agentii bugetare din Occident.

    Restul romanilor au destule oportunitati de dezvoltae in domeniul badantismului.

  6. Dupa poza pare…rromanca