G4Media.ro

O reuniune internaţională în sprijinul Ucrainei are loc la Paris, la doi…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

O reuniune internaţională în sprijinul Ucrainei are loc la Paris, la doi ani de la invazia Rusiei

Preşedintele francez Emmanuel Macron organizează luni, la Paris, o reuniune în sprijinul Ucrainei cu liderii altor ţări, la doi ani de la declanşarea ofensivei ruse, a anunţat joi preşedinţia franceză, relatează AFP, transmite Agerpres.

La reuniune vor participa „mai mulţi şefi de stat şi de guvern sau reprezentanţii lor ministeriali” pentru a „studia mijloacele disponibile în vederea consolidării cooperării partenerilor în sprijinul Ucrainei”, a adăugat preşedinţia franceză, fără a da detalii.

„Această reuniune de lucru va permite studierea mijloacelor disponibile pentru consolidarea cooperării dintre parteneri în sprijinul Ucrainei”, a adăugat sursa citată.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat pe canalul Polsat că omologul său francez a invitat „o serie de lideri europeni la Paris pentru a discuta noi propuneri de soluţii şi asistenţă pentru Ucraina” şi că va merge acolo.

În timp ce 24 februarie va marca doi ani de la declanşarea atacului pe scara largă de către Moscova, Ucraina se află într-o poziţie „extrem de dificilă” pe front, a admis luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. de discursuri si luari de pozitii e satula Ucraina, ea cere armament si sanctiuni aplicate serios nu la misto .