G4Media.ro

O primărie dă în judecată un cetățean, după ce instituția a pierdut…

O primărie dă în judecată un cetățean, după ce instituția a pierdut un proces cu Biserica greco-catolică. Localnicul e acuzat că a dat posibilitatea bisericii să revendice terenuri în comună

Primarul din localitatea Săcel, județul Maramureș, i-a trimis acasă unui localnic o scrisoare în care e amenințat că va fi dat în judecată după ce administrația locală a fost nevoită să restituie un teren, în urma unui proces, Bisericii Greco-Catolice, anunță Știri de Cluj.

Localnicul din comuna Săcel, județul Maramureș, Ioan Grad, este anunțat că va fi dat în judecată, pentru că ar fi găzduit în locuința lui un locaș de cult ”clandestin”, ceea ce a dus la pierderea unor terenuri de către Primărie. ”Datorită (sic!) atitudinii d-voastră manifestată împotriva comunei noastre, am pierdut din patrimoniul localității două terenuri de valoare mare și urmează să plătim suma de 51679,10 lei, conform somației emise de către BEJ Pintea Bogdan loan, în DS.678/2021, către catolici. Drept urmare, o să vă chemăm în instanța de judecată,pentru a recupera de la d-voastră această sumă”, a semnat primarul Gavrilă Dologa, din localitatea Săcel, județul Maramureș.

Știri de Cluj l-a contactat pe primarul din Săcel și acesta a oferit detalii.

”Greco-catolicii au încercat să recupereze terenurile, dar nu au putut recupera dacă nu au avut biserică în comună. Acest cetățean, Ioan Grad, a fost complice pentru că i-a amăgit să facă o biserică în casă la el. Au recuperat terenurile dorite, dar pentru că nu i-am pus în posesie au cerut despăgubiri în instanță și mai avem de achitat 55.000 de lei. L-am somat pe considerentul că poate le arată că primarul l-a amenințat cu instanța de judecată și atunci greco-catolicii să renunțe la recuperarea celor 55.000 de lei și să rămână numai cu terenurile primite”, a spus edilul.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Câți ortodocși și câți catolici erau în comuna Săcel înainte de 1948 și câte terenuri și biserici aveau fiecare ? N-ar fi corect ca fiecare să primească înapoi ceea ce-au avut înainte de comuniști, ”tov primar” din Săcel ?

  2. vasilica, tata, dupa gandirea ta s-ar duce dreaqu si america (cati bastinasi erau la 1492 si cati europeni?), si australia, si noua zeelanda !!!

  3. Dar să le dați bani și foloase la ortodocși cu nemiluita vă place?

  4. nu poti sa pierzi ceva ce nu e al tau. daca era al catolicilor sa le restituie. a ajuns o institutie a statului sa dea in judecata un cetatean pentru a il intimida.

  5. El nu vrea sa plateasca despagubirile, ca legat de terenuri oricum nu are ce face.
    Deci primaria nu i-a pus in drepturi, nu si-a facut treaba si acum vrea sa dea vina pe un cetatean de acolo. Un stat esuat si care lucreaza doar impotriva cetatenilor.

  6. Ba da.