G4Media.ro

O povestire scrisă de scriitorul american Tennessee Williams în anii ’50, publicată…

O povestire scrisă de scriitorul american Tennessee Williams în anii ’50, publicată în premieră

„The Summer Woman”, povestire scrisă de dramaturgul american Tennessee Williams în anii 1950, va fi publicată pentru prima dată, săptămâna aceasta, în revista literară The Strand, transmite News.ro. Williams, cunoscut pentru piese ca „Un tramvai numit dorință” şi „Pisica pe acoperișul fierbinte”, a fost pasionat de Italia, unde a găsit un refugiu şi, aşa cum nota, sănătatea lui „s-a restabilit în mod magic”.

Scrisă în 1952, povestirea a fost găsită în arhivele Beinecke Rare Book & Manuscript Library de la Universitatea Yale, informează The Guardian.

În centrul povestirii se află un profesor american ce vizitează Roma în fiecare vară pentru a-şi continua relaţia cu o femeie pe care a întâlnit-o prima dată pe străzile oraşului. După mai mulţi ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, el a descoperit acolo o tot mai mare ostilitate faţă de americani.

Andrew Gulli, editor la The Strand, a spus că nu ştie de ce Williams nu a publicat „o scriere atât de bună”. ”Este unul dintre misterele literare care mi-au dat de gândit”, a adăugat el.

Tennessee Williams a mai explorat Italia şi oamenii ei în piesa „The Rose Tattoo”, despre văduva Serafina, imigrantă în Sicilia, şi în romanul „The Roman Spring of Mrs Stone”, despre o frumoasă femeie americană ce se mută în capitala Italiei.

Partenerul lui, Frank Merlo, avea origini siciliene, iar în timpul petrecut în peninsulă, Williams a stabilit mai multe legături de prietenie, inclusiv cu actriţa Anna Magnani, care a jucat rolul principal în adaptarea cinematografică a „The Rose Tattoo”. (Sursa foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter