G4Media.ro

O petiție adresată ministerelor Educației și Muncii cere ca Ziua Educației să…

Sursa foto: Pixabay

O petiție adresată ministerelor Educației și Muncii cere ca Ziua Educației să fie extinsă la zi liberă legală națională sau să se facă activități de tip Școala Altfel

Peste o sută de persoane au semnat o petiție adresată ministerului Educației și Muncii, postată pe platforma online Declic, prin care se cere ca 5 octombrie, Ziua Educației să se celebreze altfel, nu prin zi liberă, așa cum se întâmplă în prezent. Inițiatoarea petiției prezintă două propuneri: zi legală națională pentru ca astfel activitățile să se desfășoare înafara școlii dar cu părinți și profesori, sau “reîncadrarea activității de celebrare ca “zi de școala altfel, cu activități educative extrașcolare”.

 • În România Ziua Internațională a Educației se serbează prin zi liberă de la școală.
 • Explicația dată de sindicate: Cum Guvernul nu a venit niciodată cu o recunoaștere financiară, a venit cu această recompensare
 • Petiția poate fi consultată aici

Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri pentru că este Ziua Internațională a Educației. Anul acesta 5 octombrie a picat în mijlocul săptămânii, mai precis într-o zi de miercuri. Situație care a generat nemulțumire în rândul părinților în spațiul public.

Petiția online subliniază că “modul celebrării în România a Zilei Educației refuză copiilor orice mod de sărbătorire educativ în lipsa suportului profesorilor (fiind zi nelucrătoare), cât și a părinților (pentru care este o zi lucrătoare*..)”. Inițiatoarea petiției notează: “aș vrea să spun obișnuită; dar a lucra simultan cu a supraveghea copiii (și aceasta… unde slujba permite..) devine o presiune prea puțin justificată.”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Bai Declic, eu zic mai bine sa stabilim zilele in care mai muncesc tovarasii astia. Luni de zile vacanta, sarbatori legale…salarii de doua ori cat la privat. Noua ne-a intrat in cap aia cu pensiile speciale. Cati ard gazul prin invatamant nici nu ne inchipuim. Norma didactica 18 ore/saptamana. Asta este norma pentru persoane cu handicap taticule.

  • Norma este de 18 ore pe săptămână dar și salariu este de part Time, domnule Gabriel … Cu 2000 de Ron lunar sa trăiți și dvs, basca tot stresul, uzura și nervii pt a corecta ceea ce nu faceți dvs cu copiii acasă…din lipsa de timp, fiind sclavii corporațiilor. Va înțeleg frustrarea dar mai ușurel cu jignirile și ignoranta.

 2. Este un drept consemnat în contractul individual de munca. Și cine crede ca un cadru didactic freacă menta, având o norma de 18 ore, sa vina acele persoane care tot blamează statutul cadrului didactic, sa predea, sa evalueze, sa facă cursuri de perfecționare, sa aibă inspecții, sa își pregătească planurile de lectii pt a doua zi, și asa mai departe.
  Orice categorie profesionala are în contractul de munca și drepturi, nu numai obligații, iar salariu nu este atât de mare pe cât se crede de anumite persoane. As vrea sa vad astfel de persoane 3 luni sa facă ce face un cadru didactic, cu tot ceea ce implica aceasta profesie, si ținând în frâu sute de elevi.
  Ce ușor este pentru unii sa privească de pe margine. Veniți în învățământ oameni buni, ca este nevoie de personal, dacă tot credeți ca este o meserie unde se taie frunza la câini.

 3. Ei,nu mai spune!!Dar cand aproape toate femeile au liber de 8 martie nu mai vorbiti!!Si nu mai punem la socoteala ca va luati liber si cand incepe copilul scoala!Unii n-au ajuns niciodata cu copilul lor in prima zi de scoala(si tot copii sunt si ei)!!I-ati facut si nu va ocupati deloc de ei,ii aduceti la gradinita,scoala bolnavi,oricum doar sa nu va asumati nicio raspundere.Sa facem o petitie si sa fiti sanctionati si cei care ii imbolnaviti permanent pe altii ,care platesc pe altcineva sa stea cu copilul din cauza voastra.. ca nici ei n-au ce face,dar nu-si chinuie copilul bolnav si apoi pe altii!!Oricand va puteti reprofila daca e asa de bine…succes!!