G4Media.ro

O parte din zborurile care ar trebui să ajungă în Brașov sunt…

Sursa foto: Pexels

O parte din zborurile care ar trebui să ajungă în Brașov sunt deviate spre București, Sibiu și Târgu Mureș / Romatsa nu are suficienți controlori de trafic aerian care să lucreze în ture

Din cauza programului de doar 12 ore, adică intervalul 7.00 – 19.00, o parte dintre cursele care trebuiau să aterizeze seara în orașul de sub Tâmpa vor fi redirecționate către București, Sibiu sau Târgu Mureș, anunță Brașov.net.

Motivul ar fi că Romatsa nu are suficienți controlori de trafic aerian care să lucreze în ture, iar astfel aeroportul să fie deschis 24 de ore din 24.

Cea mai afectată de această situație este compania Dan Air, cea care a anunțat multe zboruri spre și dinspre Brașov. Călătorii care și-au programat curse în următoarea perioadă au fost anunțați că avioanele nu vor mai ajunge în orașul de sub Tâmpa după ora 19.00 pentru că aeroportul se închide.

”Din păcate, ROMATSA nu poate asigura servicii de trafic aerian pentru aeroportul Brașov decât între orele 07-19, în pofida faptului că DAN AIR a furnizat soluții prin care aeroportul poate fi menținut operațional și fără servicii de trafic aerian, inclusiv Aeroportul Brașov fiind deschis în a identifica soluții însă celelalte instituții, deși există un cadru legislativ permisiv au ales sa restricționeze operatorii din motive care nu sunt încă cunoscute de către noi. Această restricție ne afectează și vă afectează în mod direct pe dumneavoastră pasagerii noştri în al cărui serviciu suntem, însă cele întâmplate se află în afara controlului rezonabil al DAN AIR”, anunță compania aeriană.

Întrebat de orarul de funcționare, directorul aeroportului de la Brașov, Alexandru Anghel a spus că acest program a fost convenit cu toate autoritățile și așa va rămâne în următoarele luni.

Șeful Romatsa, compania de stat care se ocupă de serviciile de siguranță a traficului aerian spune că momentan nu există suficienți angajați. Viitorii controlori sunt în perioada de pregătire.

„În prezent se școlarizează un număr de controlori pentru a flexibiliza acest program, tot în interval de 12 ore, dar de a flexibiliza orele de începere și orele de finalizare a programului. Pe viitor se are în vedere și extinderea programului aeroportului”, a declarat directorul Romatsa, Adrian Cojoc.

Autoritățile spun că programul aeroportului ar putea fi extins, în următoarele luni și dacă cererea pentru curse charter sau de linie va fi tot mai mare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Ce meserie, Viitorii controlori sunt în perioada de pregătire.
  Managerii ăia de la Romatsa ce pregatire au ca în filmari păreau ca stiu sa se ia doar la bătaie…

 2. Serios?!? Ce salarii au cei de la Romatsa???

 3. Au inceput bine. Cum s-au pregatit de inceprerea zborurilor fara sa stie ca nu au controlori suficienti? E de rasul curcilor…🤦‍♂️

 4. Am zis că e clar daca la inaugurare a fost prezent Ciucă, e cu ghinion!
  O fi fost și Grindeanu?!

 5. De ce nu i-au angajat și pregătit până acum?
  Nu s-a făcut peste noapte aeroportul, aveau timp destul să rezolve problema asta.

 6. xxx

 7. are TURN DE CONTROL VIRTUAL, dirijarea se face de la arad. Nici acolo nu aveau controlori de trafic?

 8. Desi aeroportul a fost proiectat cu solutii alternative la problema asta, acestea nu se folosesc. De ce oare? Ce interese or avea ma ciuca si junta sa militaro-mafiota?