G4Media.ro

O parte din scena construită cu prilejul vizitei papei Francisc în Republica…

sursa foto: Twitter/ Vatican News

O parte din scena construită cu prilejul vizitei papei Francisc în Republica Democratică Congo s-a prăbuşit

O copertină instalată deasupra scenei construite cu prilejul vizitei papei Francisc pe un stadion din Kinshasa s-a prăbuşit în timpul nopţii din cauza unei furtuni puternice, au precizat luni autorităţile din Republica Democratică Congo, cu trei zile înaintea unui eveniment public programat pe acest stadion, la care urmează să participe suveranul pontif, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Papa Francisc urmează să ajungă marţi după-amiază în Republica Democratică Congo, urmând să se adreseze tinerilor şi catiheţilor pe Stadionul Martirilor din Kinshasa, capitala ţării, joi dimineaţă.

Copertina se afla luni în curs de a fi reparată, a declarat pentru Reuters şeful poliţiei din Kinshasa, Sylvano Kasongo.

”S-au prăbuşit structura şi decoraţiunea din rigips, dar scena este în continuare la locul ei şi se lucrează ca totul să fie restabilit”, a spus el.

Ploile torenţiale şi vânturile puternice sunt fenomene frecvente în Kinshasa.

Potrivit imaginilor publicate pe reţelele de socializare, o parte din copertină se sprijinea de scenă, în timp ce restul era în continuare suspendată în aer.

Accesul reporterilor nu a fost permis pe stadion luni. Trupe ale Gărzii Republicane, o unitate militară de elită însărcinată cu protecţia preşedintelui Congo şi a instituţiilor statului, păzeau scena pe dura lucrărilor de reparaţii.

Ministrul de Interne, Daniel Aselo Okito, a vizitat luni stadionul ca parte a unui tur al locurilor care îl vor găzdui pe papa Francisc şi a declarat că se aşteaptă ca reparaţiile să fie finalizate la timp pentru evenimentul de joi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Blestemele…😄