G4Media.ro

O nouă variantă indiană a coronavirusului, Delta Plus, este examinată

O nouă variantă indiană a coronavirusului, Delta Plus, este examinată

Autorităţile sanitare indiene au anunţat marţi descoperirea a 22 de cazuri de infectare cu o mutaţie a variantei Delta deja răspândite a coronavirusului, denumită ”Delta Plus”, relatează agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări, varianta Delta mai contagioasă a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India, este responsabilă pentru valul epidemic devastator din această ţară.

Însă în timp ce acest val epidemic scade în intensitate în India, atenţia a început să se îndrepte către Delta Plus, o variantă apropiată celei răspândite. Delta Plus a fost deja identificată în opt alte ţări în afara Indiei, potrivit secretarului federal indian pentru sănătate, Rajesh Bhushan.

Totuşi, pe baza a ceea ce se ştie până în prezent despre transmisibilitatea şi virulenţa ei, Delta Plus este cel puţin deocamdată considerată în India ”variantă de interes” (VOI), nu ”variantă care determină îngrijorare” (VOC), cum este cazul variantei Delta.

”Focarele par deocamdată mici în privinţa numărului (îmbolnăvirilor), dar nu dorim ca ea să devină mai semnificativă”, a spus Bhushan despre noua variantă identificată, adăugând că sunt în desfăşurare studii în privinţa eficacităţii vaccinurilor împotriva acestei variante.

Cele două vaccinuri anti-COVID-19 folosite în prezent în India, AstraZeneca (sub numele de Covishield) şi serul local Covaxin, sunt eficiente împotriva variantelor Delta, ”dar se studiază în ce măsură şi urmează să comunicăm în curând” rezultatele studiilor, a promis responsabilul indian.

Potrivit acestuia, majoritatea celor 22 de cazuri de infectare cu varianta Delta Plus sunt în statul indian Maharashtra, epicentrul pandemiei în India, alte câteva fiind confirmate în statele Kerala şi Madhya Pradesh. Însă ministrul sănătăţii din Maharashtra, Rajesh Tope, a precizat că numai în capitala acestui stat indian, Mumbai, au fost confirmate 21 de cazuri de Delta Plus în urma secvenţierii genomului.

Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Gama, epsilon… Sarada trebuie sa continue!

 2. Și mai sunt pe țeavă: Delta -, Delta’ și Delta”. Una mai periculoasă ca alta…

 3. Ca un fel de USR Plus :))

 4. Urmeaza Delta forte si gata.

 5. La noi zici ca suntem izolati de restul lumii. Guvernul, parlamentul si justitia sunt ocupate cu vechile lor metehne. Nu se mai discuta de pandemie si de vaccinare, ci de sectie speciala, PNRR, alegerile din PNL, motiuni de cenzura, educatie sexuala, buletine fara adresa si alte smecherii. Pe nu nu ne loveste nimic, suntem protejati de ignoranta.

 6. Așteptăm versiunea beta fmmmmmm

 7. Manipulare in masa prin intermediul MASS mediei. Dacă am sti adevarul am lua o razna :)))

 8. o sa fie versiune pro, sau gold ? eventual un community edition , asa pentru tarani ?

  • Editie comemorativa, legata in piele.
   Nu va fi, insa limitata, ceea ce ii scade valoarea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.