G4Media.ro

O nouă unitate a Departamentului de Justiție din SUA numită KleptoCapture va…

Sursa Foto: Pexels.com

O nouă unitate a Departamentului de Justiție din SUA numită KleptoCapture va urmări oligarhii ruși, iahturile, avioanele lor și alte bunuri pentru a ajuta la aplicarea sancțiunilor

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat miercuri că lansează o unitate specială pentru a ajuta la aplicarea sancțiunilor împotriva oficialilor și oligarhilor guvernamentali ruși, vizând iahturile, avioanele, proprietățile imobiliare și alte bunuri ale acestora, transmite CNN.

Noua grupă operativă, numită KleptoCapture, face parte din efortul Statelor Unite, al Uniunii Europene și al altor aliați de a pedepsi Rusia și Belarus pentru invazia rusă în curs de desfășurare a Ucrainei, folosind restricții la export și alte sancțiuni financiare.

Procurorul general Merrick Garland a declarat că noua grupă operativă va include procurori, agenți federali și experți în spălarea banilor, aplicarea impozitelor și investigațiile de securitate națională de la FBI, IRS, Serviciul US Marshals și Serviciul de Inspecție Poștală din SUA.

„Nu vom lăsa piatra neîntoarsă în eforturile noastre de a investiga, aresta și urmări penal pe cei ale căror acte criminale permit guvernului rus să continue acest război nedrept. Permiteți-mi să fiu clar: dacă ne încălcați legile, vă vom trage la răspundere”, a spus Garland într-o declarație.

Președintele american Joe Biden, în discursul său privind starea Uniunii de marți seară, a evidențiat efortul: „Oligarhilor ruși și liderilor corupți care au furat miliarde de dolari cu autorul acestui regim violent: ajunge!”.

„Ne alăturăm aliaților noștri europeni pentru a le găsi și confisca iahturile, apartamentele lor de lux și avioanele lor private”, a adăugat el.

Sursa Foto: Pexels.com

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Eu nu sunt rus, poate sa va confirme Hunter.

 2. Maldivele nu sunt Monaco sau Miami. Cocalarii ruși vor debarca doar în porturile africane sau, în cel mai bun caz, sud-americane.

 3. Dar de Cocos, Udrea, Mazare, fratii Micula etc, de oligarhii romani nu se ocupa nimeni?

 4. asta e boala ucraineana, in care procurorii obisnuiti sunt treptat lipsiti de puteri, in favoarea unor haite de lachei politici

  Voi va simtiti mai in siguranta, acum ca parchetul obisnuit trebuie sa delege unele dosare la DNA, PITICOT, SIIJ etc?

  Shokin, procurorul general al Ucrainei, pe care Biden l-a demis, folosindu-se de banii guvernului SUA ca parghie, ancheta DNA-ul local, care refuza sa ancheteze Burisma. Daca nu era DNA, cine ii mai proteja pe Bideni?

 5. Da, da!!!
  Rog popoarele din vest sa boicoteze gazul si petrolul rusesc!!!
  Nu de alta, dar guvernele lor sunt ipocrite!!!
  Rusul da gaz pe sub mana!!!!😂😂😂
  Robinetul nu este inchis, deci trebuie platit!!!
  Ipocrizie vestica!!!!
  Idem pandemie!!!

 6. Eu v-am mai spus: băgați Redacția în dubă și trimiteți-o la școală. Acolo va putea „urmării” ortografia, ortoepia și punctuația limbii române.
  Ia dați-i un test ăstuia de a scris știrea de mai sus: să se pună minusuri în următoarea mulțime de litere astfel încât ea să devină validă în limba română: băgațiașsulancoaste.

 7. Urmari nu urmarii

 8. Urmatori sint PSDisti !