G4Media.ro

O nouă instituție bugetară înființată de Ministerul Culturii. Motivul principal: găsirea de…

sursa foto: Ministerul Culturii

O nouă instituție bugetară înființată de Ministerul Culturii. Motivul principal: găsirea de joburi pentru ”tinerii soliști”

Ministerul Culturii, condus de actorul George Ivașcu, vrea să înființeze un nou teatru muzical, numit ”Ambasadorii”, și își justifică inițiativa prin nevoia de a oferi ”locuri de muncă absolut necesare pentru tinerii soliști”. Bugetul instituției pentru acest an va fi de 5,4 milioane de lei, urmând ca în viitor să-i fie găsit și un sediu.

În Nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern apare și o formulare greu de înțeles: ”Necesitatea înființării acestui teatru muzical profesionist pentru tineri este justificată de o permanentă reprezentativitate internațională la înalt nivel profesionist pentru satisfacerea nevoii educative, culturale și sociale”.

Teatrul Muzical „Ambasadorii” va funcţiona ca instituţie publică, cu personalitate juridică subordonată Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, și va fi condusă de un manager. La rândul său, managerul e sprijinit în activitatea sa de un Consiliu administrativ, cu rol deliberativ, precum şi de un Consiliu artistic, cu rol consultativ. Până la găsirea unui sediu, Teatrul Muzical ”Ambasadorii” va funcționa la Palatul Copiilor din București,

”Colectivul artistic” va fi compus din absolvenții liceelor de profil și ai Universității de Muzică, mai arată proiectul de HG prezentat pe site-ul Ministerului Culturii.

Propunerea pentru înființarea noii instituții bugetare a venit de la Palatul Național al Copiilor, Uniunea Criticilor Muzicali și Forumul Muzical Român, mai arată proiectul citat.

Foto: George Ivașcu (sursa: Ministerul Culturii)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ministrul Culturii o fi luat pozitie in legatura cu „afisurile” Primariei Sector 2 cu Emil si Iulian Hossu?!