G4Media.ro

O navă a intrat în portul ucrainean Mariupol pentru prima dată de…

O navă a intrat în portul ucrainean Mariupol pentru prima dată de la capturarea orașului de către forțele ruse / Vasul va livra 2.700 de tone de metal către Rusia / Ucraina consideră transportul drept „un jaf”

O navă a intrat în portul ucrainean Mariupol pentru prima dată de când Rusia a finalizat capturarea orașului, pentru a încărca metal și a-l expedia în estul Rusiei, într-o acțiune pe care Kievul a catalogat-o drept „jaf”, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Un purtător de cuvânt al portului a declarat pentru agenția de știri TASS că nava va încărca 2.700 de tone de metal înainte de a se deplasa luni la 160 km (100 de mile) spre est, către orașul rus Rostov pe Don.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat unde a fost produs metalul transportat, relatează Reuters.

Scriind pe aplicația de mesagerie Telegram, ombudsmanul pentru drepturile omului din Ucraina, Lyudmyla Denisova, a declarat că acest transport echivalează cu un jaf din partea Rusiei: „Continuă jafurile în teritoriile ocupate temporar în Ucraina. În urma furtului de cereale ucrainene, ocupanții au recurs la exportul de produse metalice din Mariupol”

Vineri, cel mai mare producător de oțel din Ucraina, Metinvest, a declarat că este îngrijorat de faptul că Rusia ar putea folosi mai multe nave blocate la Mariupol pentru a „fura și a face contrabandă cu produse metalurgice” aparținând grupului. Aceasta a acuzat Rusia de piraterie.

Întrebat sâmbătă dacă metalul care urma să fie expediat aparținea Metinvest, un purtător de cuvânt al companiei a declarat: „Am spus ieri că metalul nostru se află în portul Mariupol, da.”

Rusia a preluat săptămâna trecută controlul total al Mariupol, când peste 2.400 de luptători ucraineni s-au predat la oțelăria Azovstal, care era asediată. Aceasta a declarat joi că portul a fost deminat și a fost deschis din nou pentru navele comerciale.

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Jaful se numește prada de război in acest caz.

 2. Vasul e inregistrat cumva in comuna Sintesti?

 3. mai precis in siberia

 4. Isi recupereaza rusii blindatele 😂😂😂😂

 5. Teritorii ocupate temporar doar in mintea unor hoholi.

 6. A se retine din conturile rusesti blocate.
  Rusii pot sa fure pana la limita soldului blocat.
  Dupa aia se trimit recuperatori

 7. Fură fratele mare pe cel mic??!!! Abramovici nu este oligarh că nu este rus!!!