G4Media.ro

O instanţă germană interzice Tesla să promoveze sistemul autopilot al automobilelor sale,…

O instanţă germană interzice Tesla să promoveze sistemul autopilot al automobilelor sale, considerând că este reclamă înșelătoare

Un judecător din Munchen a interzis marţi Tesla să mai promoveze sistemele de asistenţă pentru şoferi şi sistemul de conducere autonomă ale automobilelor sale electrice, considerând că sunt reclame înşelătoare, transmite Reuters, citată de News.ro.

Tesla poate declara apel faţă de această decizie.

Procesul a fost intentat de organizaţia industrială germană Wettbewerbszentrale, care are rolul să identifice practicile anti-concurenţiale.

Instanţa din Munchen a fost de acord cu acuzaţia organizaţiei şi a interzis Tesla Germany să includă sintagmele “full potential for autonomous driving” (potenţial complet pentru conducere autonomă) şi “Autopilot inclusive” în materialele sale publicitare din Germania.

Potrivit instanţei, astfel de afirmaţii reprezintă practici de afaceri înşelătoare întrucât un cumpărător obişnuit ar putea înţelege că automobilul poate fi condus fără intervenţie umană şi ar putea sugera că un astfel de sistem este legal pe drumurile din Germania.

Sistemul autopilot al Tesla a atras critici din partea autorităţilor de reglementare, inclusiv din partea Comisiei pentru Siguranţa Transporturilor Naţionale din Statele Unite, întrucât nu include garanţii.

Sistemele pentru asistenţa şoferilor, care pot efectua sarcini de conducere a automobilelor perioade lungi de timp cu o intervenţie minimă sau chiar deloc din partea şoferilor, au provocat îngrijorarea că aceştia sunt tentaţi să îşi neglijeze obligaţiile de a controla permanent vehiculele.

Tesla a afirmat că a informat clienţii că tehnologia sa de asistenţă automată a şoferilor nu este echivalentă cu un sistem de conducere autonomă.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Potential inseamna ca poate sa ofere fara sa garanteze ca ofera.

    • Mai exact, in reclama, înseamnă că nu va oferi niciodată pe modelul cumpărat de tine. Chiar dacă vine cu un nivel superior de asistență, trebuie să-ți faci upgrade cum o mașină nouă.
      Reclama mincinoasa este standard industrial in automotive, dar Tesla o duce la nivel de artă.

    • Miki, te inseli. Din punct de vedere tehnic, masinile vin gata echipate cu tehnologia necesara. Pasul mare si greu va fi software-ul si legislatia ce va permite activarea lui completa. Dar avand in vedere ca zilnic fac progres, nu m-ar mira peste 1-2 ani sa fie complet functional

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.