G4Media.ro

O instanţă din New York abrogă legea care ar fi permis străinilor…

Sursa foto: Pixabay / qgadrian

O instanţă din New York abrogă legea care ar fi permis străinilor să voteze la alegerile locale

Un judecător din New York a abrogat, luni, legea adoptată în decembrie, care permitea străinilor să voteze la alegerile locale. Astfel, New York-ul este primul primul oraş important din Statele Unite care a luat această decizie, relatează AFP, preluată de News.ro.

Sesizată de minoritatea republicanilor din Consiliul oraşului New York, justiţia a considerat că o astfel de legislaţie locală este contrară Constituţiei statului New York.

Într-o decizie făcută publică luni şi potrivit interpretării legale a Constituţiei realizată de un judecător din cartierul Staten Island, doar „cetăţenii” americani au dreptul de a vota, indiferent de tipul de alegeri.

Această lege fără precedent a fost adoptată în decembrie cu 33 de voturi pentru (14 împotrivă, două abţineri) de Consiliul oraşului New York, dominat de democraţi, şi urma să permită ”rezidenţilor permanenţi legali” şi ”persoanelor autorizate să lucreze în Statele Unite” care locuiesc în New York – şi care nu au naţionalitate americană – să ”participe la alegerile municipale”.

Aproximativ 800.000 de newyorkezi străini din cele aproximativ nouă milioane de locuitori ai megalopolisului erau vizați. Legea urma să intre în vigoare în ianuarie 2023.

Prin urmare, alegerile primare democrate şi republicane care au loc săptămâna aceasta pentru alegerea guvernatorului statului New York nu sunt afectate de această decizie.

Capitala culturală şi economică a Statelor Unite, un bastion democrat de stânga, a adoptat această lege în momentul dezbaterilor recurente din ţară cu privire la accesul la vot al minorităţilor.

Mai multe state republicane din Statele Unite au utilizat acuzaţii nefondate de fraudă prezidenţială cu privire la alegerile din 2020 pentru a adopta legi menite, potrivit criticilor lor, să restrângă drepturile de vot.

La sfârşitul mandatului său, fostul primar al New York-ului, Bill de Blasio, a contestat autoritatea legală a oraşului faţă de Constituţia statului New York de a autoriza votul străinilor, asigurându-se totodată că nu se va opune. Succesorul său, Eric Adams, din Partidul Democrat, nu s-a opus legii.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Sa mai zica cineva ca ‘democratii’ americani n-au luat-o razna complet!

  • Absolut. Dar democrații tot sunt mai buni decât republicanii, fiindcă republicanii au normalizat infracțiunile anticonstituționale.

  • @Vladi: dacă promiți că faci spume, promit să votez AUR. Că stăteam la îndoială, dar dacă fie și numai un singur sexo-marxist sare ca picătura pe plită, se merită!

  • nu exista „se merita”! e ori „merita”, ori deloc. nu e verb reflexiv. oricum nu vad relevanta deciziei, ambele pot fi bune sau ambele pot fi rele, depinde in ce sens le iei, cu cetatenie sau nu.
   ca sa nu mai zic ca multi oricum nu se duc la vot chit ca au dreptul.

  • Replacement theory se adevereste a NU fi conspiratie, zau. Nu votezi cu debilii de leftarzi, aduc migranti si le dau drept de vot. Au rezolvat problema, te inlocuiesc.

  • Bai Andrei, mars. Nu vezi relevanta ca rahatii de voi sunteti stalinisti? Cum bai sa aduci imigranti ca sa le dai tu drept de vot, ca nu prea voteaza cu tine decat oligofrenii? Dar sigur n-ati facut nici frauda electorala, sigur. 🤣

 2. “O instanța”?? Bai băieți… este vorba de curtea suprema a statului New York, nu de tribunalul de la Bolintin deal…

  • “ New York officials are celebrating after the state’s Supreme Court struck down a Democrat-pas/ed law that gave municipal voting rights to foreign nationals living in New York City.”

   Iar faceți jurnalism de calitate…

  • eu zic sa iti vezi de jurnalistii tai din moscova, mari profesionisti :))))))))))))))))))))
   nu te obliga nene NIMENI sa stai pe aici daca esti asa nemultumit..

  • Serios bai trolica? Insisti sa te bagi in seama ca chiloții in c/Ur? Marș bai potaie cu harneala asta proasta… n-ai nici haz și nici mesaj… nu te simți obligat sa participi la o Conversație decât dacă ai ceva sa adaugi… altfel, j.e.t.

 3. Leftarzii daca nu castiga, aduc migranti si le dau drept de vot. Si pe urma se mira ca incep oamenii sa i banuiasca ca vor sa-i inlocuiasca. Asta chiar vor. Cica „democrati” 🤣