G4Media.ro

O firmă parteneră Tel Drum a dat lovitura: contracte de aproape 50…

O firmă parteneră Tel Drum a dat lovitura: contracte de aproape 50 de milioane de euro cu instituții publice în ultimele trei luni. Avionul patronului a adus lumina sfânta de Paște de la Ierusalim

Compania Tehnic Asist din Botoşani a încheiat în ultimele trei luni contracte de aproape 50 de milioane de euro cu instituţii publice, potrivit anunţurilor de atribuire publicate în SEAP (portalul guvernamental de achiziţii publice). Firma botoșăneană aparţine familiei omului de afaceri Mirel Vlas, judecat pentru complicitate la şantaj în formă agravată. În 2013, Tehnic Asist a fost partenera Tel Drum – compania de construcții din Teleorman despre care procurorii DNA susțin că este controlată de liderul PSD Liviu Dragnea – la execuția unui contract de 9 milioane de euro privind așa-zisa autostradă a Tării Oașului. Potrivit presei locale, Vlas este omul cu avionul căruia a fost adusă lumina sfântă de la Ierusalim, de Paște, în acest an.

UPDATE: Într-un drept la replică, firma Tehnic Asist afirmă că a avut un contract cu Tel Drum ”pe lângă sute de alți contractanți”, iar ”contractele la care faceți referire în articol NU au fost primite de la vreo autoritate, după cum afirmați în mod tendențios, ci au fost câștigate de compania noastră”. Citește aici dreptul la replică integral.

Astfel, pe 17 septembrie, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti din subordinea Primăriei Capitalei a încheiat un contract acord-cadru pentru “furnizare betoane şi balast stabilizat” în valoare de 73.443.000 de lei (peste 15 milioane de euro) cu asocierea de firme Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 şi Tehnic Asist, potrivit anunțului de atribuire publicat în SEAP (site-ul guvernamental de transparență în achiziții publice). Pe 25 septembrie, Compania de străzi a încheiat alte două contracte pentru „furnizare borduri din beton” şi „furnizare elemente prefabricate de pavaj” în valoare de peste 1,3 milioane de euro cu asocierea de firme Tehnic Asist Botoşani şi Symmetrica din Vereşti, potrivit SEAP.

Pe 4 septembrie, Tehnic Asist a primit un contract de aproape 2 milioane de euro pentru ”lucrări de întreținere periodică pe timp de vară covoare asfaltice și marcaje” la lotul 4 al drumurilor din Cluj, Bihor, Alba, Satu Mare și Zalău. Iar pe 21 august, Tehnic Asist a primit un contract de peste 3,2 milioane de euro pentru „lucrări de întreținere curentă pe timp de vară partea carosabilă” a lotului 7 atribuit de Secția drumuri naționale Satu Mare a Companiei de autostrăzi (CNAIR).

Pe 24 octombrie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract de 28 de milioane de euro cu firma Tehnic Asist din Botoşani pentru centura Bârladului. Contractul uriaş poate fi subcontractat de Tehnic Asist firmelor Protelco şi Elsaco Solutions din Botoşani şi Search Corporation din Bucureşti. Subcontractările vor fi în valoare de aproape 2 milioane de euro, potrivit aceleași surse.

În 2016, compania Tehnic Asist din Botoșani a câștigat și contractul de 6 milioane de euro pentru reparații la pista aeroportului Henri Coandă și a început lucrările în aprilie acest an.

Firma Tehnic Asist din Botoşani aparţine omului de afaceri Mirel Vlas (40 %) și soției sale, Daniela (60 %), potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Mirel Vlas este trimis în judecată de DNA pentru complicitate la şantaj în formă agravată în dosarul fostului vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, şi al fostului senator PSD Valer Marian.

În 2013, firma Tehnic Asist a fost asociată cu compania Tel Drum pentru execuția unui contract de 9 milioane de euro privind așa-numita autostradă a Țării Oașului. În anunțul din SEAP, doar compania Tel Drum este trecută drept contractor, însă pe site-ul Consiliului Județean Satu Mare este precizat faptul că Tel Drum a lucrat împreună cu Tehnic Asist (vezi foto).

Potrivit presei locale, avionul Cessna al omului de afaceri Mirel Vlas a adus lumina sfântă de la Ierusalim de Paște.

G4Media.ro a adresat conducerii companiei mai multe întrebări, vom publica răspunsurile imediat ce le vom primi.

Foto: Site-ul de prezentare Tehnic Asist

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pastele mamei lor!

 2. Iar angajații sunt plătiți salariul minim sau mediu pe economie…

 3. Să ne luăm toiagul şi să purcedem.
  Dnul si dna Vlas sunt prieteni si cu madam Firea şi cu monsieur Dragnea, deci conflictul ori e pe bune, că are la mijloc sume grele, ori, chiar se plusează, ceea ce nu-mi vine a crede.
  Judetul Botoşani este unul dintre cele mai sărace judeţe din ţară. Această companie pare a fi mană cerească petru oraş şi judeţ. Calculaţi cât amar de bănet plăteşte la stat cu impozitele şi angajaţii, câţi angajaţi are, şi ce bine sunt plătiţi. Mă gândesc la necesitatea de profesionalism la toţi angajaţii, de la cel cu hîrleţul (asta nu-i şi unealta groparilor?) pâna la şeful de şantier, pentru lucrări de asemenea anvergură, şi cu asemenea termene de garanţie. De ce nu se revoltă primarul Botoşaniului, şi să ceară un procent mai mare de bani inapoi la bugetul judeţului (oraşului)? Dar dna Fedorovici, vicepreşedinta senatului, trup şi suflet Dragnea ce aşteaptă?
  Dna Aurelia Fedorca, este preşedinte psd Satu-Mare,un alt trup şi suflet Dragnea.
  Şi mergând pe firul judeţelor, m-am oprit la PSD Bârlad. Acolo m-am întâlnit cu vimeo şi Bârladul , un oraş minunat. Îmi vine a mă muta la Bârlad, după filmarea cu drona. Focus, domnilor, pe preşedinte psd şi pe primar Bârlad, care ştiu să fructifice întâlnirea cu astfel de companii, ca Tehnic Asist.
  La Sălaj se ştie, Tiberiu Marc scutul H-ardelenesc (de la haştag, sau de la H-a bine mo!) din jurul lui Dragnea.
  Şi uite aşa plec în vizită la dna Dogioiu.

 4. A câștigat contractul ilegal sau nu? Dacă l-a câștigat legal degeaba îmbârligați relațiile și s-ar pute să vă treziți și cu un proces în instanță.

 5. Wowwww zici proces „BA ESTI NEBUN” M u I e fesene /pesedeiiiii

 6. :))))))
  Şi între timp, dle Liţă, a apărut valiza Tel Drum.
  Aşa că stimate domn, s-ar putea să avem şi răspuns la întrebarea dumneavoastră.
  A dispărut şi pistolul lui Bădălău. Sărmanul trădător.

 7. Iar Patriarhul Daniel se plange de lipsa fondurilor pentru Catedrala Neamului.

 8. Tehnic Asist a ‘prins’ lucrările de modernizare a Aeroportului Suceava, cînd Consiliul Județean Suceava era condus de Cătălin Nechifor, pesedrăgnist. Astăzi, Cătălin Nechifor este pontaromânist.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.