G4Media.ro

O firmă care i-a renovat vila lui Plahotniuc și e vizată de…

Foto: AES

O firmă care i-a renovat vila lui Plahotniuc și e vizată de DNA a semnat 60 de contracte prin încredințare directă cu o companie a Sectorului 5. Plus contracte cu Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic

Firma Be Home Concept SRL din Sectorul 1, București, a semnat, numai în acest an, 60 de contracte prin încredințare directă cu compania Amenajare Edilitară și Salubrizare (AES) SA a Sectorului 5, potrivit SEAP (platforma de achiziții publice).

AES Sector 5 este condusă de Marian Preda, numit la conducerea companiei în mai acest an, în mandatul primarului  Cristian Popescu Piedone. Director adjunct la AES Sector 5 este Marian Lupașcu, fost șef al Piețelor, al magazinelor Economat și al Poliției locale Sector 5 pe vremea lui Marian Vanghelie.

Contractele – cu valori mici, dar numeroase – sunt pentru realizarea unor studii de fezabilitate pentru reabilitarea de grădinițe și școli. Spre exemplu, pe 16 septembrie 2021, a fost semnat un contract cu firma Be Home Concept pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru renovarea grădiniței Căsuța fermecată din Sectorul 5. Valoarea contractului este de 70.000 de lei, adică peste 14.000 de euro.

Și în anii trecuți, firma Be Home Concept are semnate numeroase contracte de acest gen cu companii ale Sectorului 5, precum Amenajare Edilitară și Salubrizare SA și Economat Sector 5 SRL, dar și cu instituții ale primăriei Sectorului 1, conduse pe atunci pe Daniel Tudorache de la PSD, precum Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice – Sector 1 sau Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1.

În acest an, în august, Be Home Concept și-a adjudecat și 4 contracte în valoare de 150.000 de euro cu Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic pentru proiectare și asistență tehnică pentru pentru lucrări de consolidare și reabilitare a unor imobile situate în Municipiul București. Director adjunct la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic este Edmond Niculușcă, fost consilier al primarului general Nicușor Dan.

În septembrie 2021, Be Home Concept a semnat cu Academia Română un contract de peste 64.000 de euro pentru proiectare și autorizare pentru muzeul „General Constantin Coandă și inginer Henri Coandă”.

Firma Be Home Concept, vizată de DNA

La începutul lunii septembrie 2021, DNA a solicitat primăriei Sectorului 1 contractele – privind devizele și studiile de fezabilitate pentru modernizarea mai multor licee și școli din Sectorul 1 – din perioada administrației fostului edil PSD, Daniel Tudorache, au declarat atunci pentru G4media.ro surse judiciare.

Spre exemplu, DNA a solicitat contractul nr. 137/15.07.2019 având ca obiect elaborarea DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții) și a studiului fezabilitate pentru lucrările de reabilitare și modernizare a liceului Nicolae Iorga din Sectorul 1.

Publicitate electorală

În total este vorba de 6 astfel de contracte încheiate de primăria Sectorului 1 condusă de Daniel Tudorache cu firma Be Home Concept SRL din Sectorul 1, București.

Direcția Națională Anticorupție a început cercetările cu privire la afacerile studiilor DALI (devize umflate și supraevaluate) pentru școlile din Sectorul 1 din perioada administrației PSD – Tudorache. Firma aleasă de PSD care a realizat devizele umflate are legături cu Vladimir Plahotniuc. Așa au „reparat” școlile pesediștii în fiecare an. De asta urlă disperați acum împotriva noastră. Că nu mai au cum să fure”, a scris actualul primar Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit publicației Buletin de București, numai anul trecut, firma Be Home Concept SRL a primit aproape 9 milioane de lei de la primăria condusă de Tudorache pentru realizarea documentațiilor DALI.

A cui e firma Be Home Concept

Potrivit documentelor firmei Be Home Concept SRL publicate în Monitorul oficial, firma este deținută în acte de Elena Bejan din Găești, Dâmbovița.

În 2013, ea a devenit acționar unic după ce a preluat pachetul de 50% din acțiuni ale celuilalt asociat din companie, Mihail Antohii, un cetățean moldovean de 61 de ani, domiciliat la Chișinău.

Potrivit buletin.de, care citează presa din Republica Moldova, Mihail Antohii ar fi controlat o parte din traficul cu țigări dintre spațiul ex-sovietic și România.

O investigație evz.ro (ștearsă între timp de pe site) arăta cum 20 de lucrări de artă cumpărate de Darius Vâlcov, fost ministru PSD al Finanțelor, au fost descoperite de procurorii anticorupție într-un imobil care aparținea familiei Antohii, prin intermediul unor offshore-uri din Belize. Clădirea de pe Strada Stockholm – acolo unde s-au descoperit operele semnate de Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Andy Warhol și mulți alți artiști – a fost renovată chiar de firma Be Home Concept.

Potrivit Rise Project, firma Be Home Concept a renovat și vila lui Vladimir Plahotniuc din Pipera, fostul jupân de temut din Republica Moldova, fugit din țară și căutat pentru furtul miliardului de dolari din băncile moldovene.
Conducerea companiei Amenajare Edilitară și Salubrizare SA a Sectorului 5

Compania Sectorului 5 este condusă din mai acest an de Marian Preda. Director adjunct este însă Marian Lupașcu, fost șef al Piețelor, al magazinelor Economat și al Poliției locale Sector 5 pe vremea lui Marian Vanghelie.

De notat că Anca Mihaela Moise – actualul director de achiziții și fost director general pe vremea primarului PSD, Daniel Tudorache, la Compania de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1 – a fost, în 2017, director de investiții și achiziții la SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA din subordinea Primăriei Sectorului 5, potrivit declarațiilor de avere ale Ancăi Mihaela Moise.

Compania de Investiții în Sănătate a Primăriei Sectorului 1 este și ea vizată de un dosar DNA pentru corupție și grup infracțional organizat. Compania este cea care a dat 300.000 de euro presei pentru publicitatea unei machete de spital.

Potrivit edilului Clotilde Armand, cea mai mare sumă a primit-o postul de televiziune B1 Tv: 100.050 de euro pentru 667 de difuzări. Apoi, Realitatea Tv cu 100.000 de euro, site-ul Luju (o publicație cu agendă vehementă împotriva Justiției, deținută de jurnalistul Răzvan Savaliuc) – 50.000 de euro, Luis Lazarus Live – 30.000 de euro, Romania TV și Digi24 – câte 69.000 de lei pentru 75 de spoturi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Am dat si eu la pretenii mei neste contracte. Ce mai conteaza cate sunt si cati bani sunt la mijloc. Noi sa traim sa facem burta mare.

 2. E ok, dupa ce se vor trezi cei de la S5 ca acest om e un mare gunoi, care vrea si el coroana lui Oprescu dpdv gainarii, va mai pute acandida si la S2 si S6. Vorba aia, are balta paste. Nu e prost Piedone ca cere voturi, ci cine le da. Si pana se va regla treaba cu DNA, fapta se va prescrie.

 3. Urmeaza banii !!!!! Dormi linistit, PSD si Rusia lucreaza pentru tine !!!!

 4. se stie, ca si la MARELE ALB si la CIUMA ROSIE (SAU GALBENA), odata ce esti in „sistem” ai o palarie mare care te protejeaza de orice ploaie

 5. PNL Sector 1 este un grup infractional organizat cu nimic mai prejos ca PSD-ul nostru national.
  Sper ca in 2024 cetatenii sa nu-i mai voteze acesti infractori – ma refer la cetatenii cinstiti, nu la cei care beneficiaza de „mila” PSD-PNL: pe aceia sigur nu-i vom putea convinge.
  Daca esti cetatean onest si votezi PSD sau PNL la Sectorul 1 inseamna ca-ti lipseste o doaga si trebuie urgent sa te cauti. Vezi ca a construit Tudorache-Diamante de la PSD un spital ultra modern in Sectorul 1 pentru tine!
  Glumeam, prietene. Nu a construit nimic. Ti-a furat doar banii, vazand ca esti prea apatic ca sa protestezi.

  • Goe este un postac pesedist plătit din bani publici.

  • ce spui tu galbejitule? Te-ai infratit cu ciuma rosie si ai uitat ca esti lepra galbena? Fuga, vezi ca se inchide la non-stop!

 6. tot firma asta a vandut prin incredintare directa la limita de 135000 d lei (parca, peste care trebuia licitatie) produse de tot felul scolilor din sect 5 dar si 1 si alte sectoare…se vad pe seapa. de obicei anuntul si incredintarea s efaceau vinerea, cu 2-3 zile inainte de Craciun, in luna august cand e vacanta…in conditiile in care in scoli nu sunt consumabile si alte investitii cu adevarat necesare nu sunt facute de zeci de ani…firma a fost si dirigintele unui santier de la scoala 146/IGDuca…a durat peste 2 ani sa termine treaba…nu mai zic cuma afost realizata sala de sport in balon…ce efort au facut parintii sa o finalizeze dsi in octombrie 2019 ear data buna de folosit de conducerea scolii care atunci se pupa cu vestitul Fapte, daniel florea…