G4Media.ro

O firmă apropiată de baronul PSD de Neamț și de finul lui…

O firmă apropiată de baronul PSD de Neamț și de finul lui a câștigat un contract de peste 85 de milioane de euro de la Consiliul Județean Neamț

Firma Mavgo Holding din comuna Tașca, județul Neamț, a câștigat licitația organizată de Consiliul județean Neamț pentru modernizarea mai multor drumuri județene în condițiile în care a fost singurul ofertant. Contractul în valoare de peste 411 milioane de lei, adică peste 85 de milioane de euro, fără TVA, a fost semnat pe data de 7 aprilie 2020, potrivit portalului de licitații publice, SEAP. Durata contractului este de 4 ani și jumătate.

Cine e firma Mavgo Holding. Potrivit presei locale, Mavgo Holding este controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel. El este într-o relație de rudenie cu Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț, care i-a botezat un copil.

Cert este că firma Mavgo Holding este un partener de afaceri, un subcontractor al companiei lui Vlasie, Aqua Parc.

Spre exemplu, potrivit unui document al Corpului de control al Ministerului Transporturilor obținut de Newsweek.ro, în aprilie 2019, Compania de autostrăzi CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, a atribuit fără licitație o lucrare în valoare de 54 de milioane de euro privind reabilitarea drumului național Bicaz – Poiana Largului asocierii de firme Aqua Parc, Mavgo Holding, Danlin XXL.

În iunie 2019, Consiliul Judeţean Galaţi, condus de Costel Fotea de la PSD, a atribuit un contract de aproape 24 milioane de euro pentru construcția șoselei de centură a orașului către asocierea de firme Aqua Parc din Neamț – Mavgo Holding din Neamț – Hydrostroy AD din Sofia, Bulgaria – Ideal Windows din Galați – Elite Consulting din Iaşi.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Mavgo Holding este patronată de Florin Dumitru Pavel. Până în ianuarie 2014, Pavel a fost acționar și la firma Edil Ștef CDP din Săvinești, administrată la acea vreme de Ginel Vlasie.

Firmele controlate de Vlasie, Aqua Parc și Edil Ștef CDP, sunt judecate pentru evaziune și spălare de bani la Tribunalul Neamț. Vlasie este judecat și el pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani (Sursa).

În rechizitoriul din 2016 împotriva lui Vlasie, procurorii DIICOT notau că firma Edil Ștef a fost administrată de Vlasie.

„În perioada 2013 – 2014, în calitate de administrator al Aqua Parc şi Ştef Edil CDP, a înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale respective achiziţii cu caracter fictiv de la (…), în sumă totală de 5.335.032,26 lei, fapt ce a condus la crearea unui prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1.708.026,48 lei”, se arată în rechizitoriu.

Mavgo Holding este asociată într-un proiect minier cu o companie britanică reprezentată de fiul fostului consul onorific al României în Australia și cu un amic și fost partener de afaceri al ex-premierului, Sorin Grindeanu.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Zagra Mining are următorii acționari:

– Vast Resources cu sediul la Londra, administrată de Andrew Richard Prelea

– Mavgo Holding din comuna Tașca, județul Neamț

– Vasile Sebastian Albulescu.

Andrew Richard Prelea este fiul fostului consul onorific al României în Australia, George Prelea. Familia Prelea a dezvoltat mai multe proiecte rezidenţiale în Tunari şi a construit locuinţe pentru angajaţii Ministerului Apărării Naționale. Compania minieră britanică Vast Resources, administrată de Prelea jr., a intrat în România în 2013 și exploateză cupru și zinc la mina Mănăila din Iacobeni, județul Suceava, și mina Băița Plai din Bihor.

Vasile Sebastian Albulescu este fost coleg de școală, prieten vechi și fost asociat al fostului premier, Sorin Grindeanu, potrivit presei bănățene.

De altfel, presa a semnalat anul trecut că principalul obiectiv al firmei Zagra Mining ar fi fost exploatarea minei de grafit de la Baia de fier. În acest sens, șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, și-ar fi impus oamenii la conducerea ANRM, Agenția de resurse minerale.

Relația lui Arsene cu fostul lider PSD Liviu Dragnea este, iarăși, de notorietate. Dragnea și Arsene și-ar fi petrecut împreună revelionul 2019 la Sinaia, apoi o vacanţă în Maldive, unde ar fi fost și Darius Vâlcov. Arsene este și cel care l-a impus în 2018 la Ministerul Economiei pe Dănuţ Andruşcă, considerat unul dintre cei mai slabi miniștri.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, este judecat pentru corupție la Tribunalul Băcău într-un dosar conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri. Procesul se judecă la Tribunalul Bacău și are termen pe 30 aprilie 2020.

Foto: Ionel Arsene / Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. pnl=psd
  Propunere pentru cîțu care zice ca nu da afara bugetari si nu taie salarii si vaucerele de vacanta ca sa ajute economia nationala.

  -Sa ia vaucerele de vacanta de la bugetari si sa le dea celor din mediul privat si celor fara serviciu.
  -Sa taie salariile bugetarilor si sa mareasca ajutoarele de somaj si sa dea o indemnizatie celor fara serviciu.

  Numarul de vaucerelor de vacanta date celor din privat si celor gara serviciu sa fie egal cu numarul de vaucere care se iau de la bugetari.
  Sumele care se dau in plus la somaj si indemnizatii sa fie egale cu cele care se taie fe la bugetari.
  In felul acesta masa de bani aflata in piata va fi aceeasi si masa de vaucere de vacanta va fi aceeadi. Iar jegul cîțu si jejul orban si jegul iohanis nu vor mai avea argumente sa spuna ca prin mentinerea bugetarilor si a salariilor si vaucetelor lor, ajuta economia.
  Ce patere aveti RARES BOGDAN SI FLORIN ROMAN?
  Intreb doar

  • Trebuie sa voteze tot poporul maica!
   Sa votam toti, ca stim maica ce vrea de fapt poporul!
   La vot toata lumea, maica!

 2. Ma cac pe g4.

 3. A câstigat licitatia fiind unicul ofertant?????? Interesant…

  • Este noua doctrina a partidului. Legiuita de dubleta tericeanu dragnea.

 4. de cand a dezincriminat ccr (psd) abuzul in serviciu, toti isi fac de cap

 5. PSD Ciuma Rosie, 10% la alegeri. Niste nemernici care au distrus romania si ne-audus la 5% deficit bugetar cand toata Europa prospera inainte de criza. Veti deconta la alegeri gunoaielor.

 6. „A castigat”?
  Care a fost concursul / licitatia?
  Judetul Neamt este unul dintre cele mai subdezvoltate si tinute in intuneric judete din Romania.
  Patronat de 30 de ani de hotii de la PSD, alternativ cu imbecilii aroganti de la PNL.

  • MAVGO vine pentru necunoscători de la inițialele celor doi fondatori Munteanu Andrei și Vlasie Gheorghe. Vlasie a fost mana dreapta și cel care l-a înlocuit pe Munteanu Andrei la contractele cu Consiliul Județean Neamț. Trebuie și el anchetat, inclusiv la teapa Pro Invest Piatra Neamț.

 7. Și încă o dată să-i aveți de lumânări javrelor.. Justiția e principala problemă a României, pic de onoare nimic, vă blestem 3 generații să n-aveți parte de bani

 8. Si ce masuri se iau-nici una.Ei sunt cu banii nostri iar noi cu saracia noastra.Vorba ceea:cei al meu e al meu,cei al vostru e tot al meu

 9. Ai apărut OLTETE,cu replicile tale inteligente?? Asa frumusețe de prost frustrat,mai rar!!!Ziceai ca numai prostii citesc G4 ?? Si văd ca nu te lași nici tu!!Fa-ti mutatie in Rusia și lasa-ne!!!

 10. PSD conduce romania. Spre buzunarele baronilor!
  romania este stat feudal.

 11. Sugerez parlamentarului Simon , ca acea Comisie parlamentara pe care doreste s-o infiinteze in scopul cercetarii tuturor contractelor privind achizitii de materiale sanitare, aiba si scopul de a cerceta contractele primariilor din acesta perioada de carantina , facute ptr. diverse activitai , achizitii de telefoane mobile in sect orul 5, in numar imens, cumparare de gazon ptr, jumate din teritoriul Tarii, contract ptr. reparatii drumuri , pe sume exorbitante la Neamt , unde Ciorapel este unicul beneficiar , la primaria Busteni , impartirea locuintelor din doua blocuri sociale de lux , la familii si persoane care nu numai ca au locuinte , dar au si-n strainatate, plus masini de lux sis firme.Vorba aia , stat in sat. Asa o fi si pe lunmea ailalta. bogatii cu bogatii , saracii cu saracii. Dle simon , cu acest prilej , poate faceti ordine si-n propria ograda.