G4Media.ro

O firmă apropiată de baronul PSD de Neamț și de finul lui…

O firmă apropiată de baronul PSD de Neamț și de finul lui a câștigat un contract de peste 85 de milioane de euro de la Consiliul Județean Neamț

Firma Mavgo Holding din comuna Tașca, județul Neamț, a câștigat licitația organizată de Consiliul județean Neamț pentru modernizarea mai multor drumuri județene în condițiile în care a fost singurul ofertant. Contractul în valoare de peste 411 milioane de lei, adică peste 85 de milioane de euro, fără TVA, a fost semnat pe data de 7 aprilie 2020, potrivit portalului de licitații publice, SEAP. Durata contractului este de 4 ani și jumătate.

Cine e firma Mavgo Holding. Potrivit presei locale, Mavgo Holding este controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel. El este într-o relație de rudenie cu Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț, care i-a botezat un copil.

Cert este că firma Mavgo Holding este un partener de afaceri, un subcontractor al companiei lui Vlasie, Aqua Parc.

Spre exemplu, potrivit unui document al Corpului de control al Ministerului Transporturilor obținut de Newsweek.ro, în aprilie 2019, Compania de autostrăzi CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, a atribuit fără licitație o lucrare în valoare de 54 de milioane de euro privind reabilitarea drumului național Bicaz – Poiana Largului asocierii de firme Aqua Parc, Mavgo Holding, Danlin XXL.

În iunie 2019, Consiliul Judeţean Galaţi, condus de Costel Fotea de la PSD, a atribuit un contract de aproape 24 milioane de euro pentru construcția șoselei de centură a orașului către asocierea de firme Aqua Parc din Neamț – Mavgo Holding din Neamț – Hydrostroy AD din Sofia, Bulgaria – Ideal Windows din Galați – Elite Consulting din Iaşi.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Mavgo Holding este patronată de Florin Dumitru Pavel. Până în ianuarie 2014, Pavel a fost acționar și la firma Edil Ștef CDP din Săvinești, administrată la acea vreme de Ginel Vlasie.

Firmele controlate de Vlasie, Aqua Parc și Edil Ștef CDP, sunt judecate pentru evaziune și spălare de bani la Tribunalul Neamț. Vlasie este judecat și el pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani (Sursa).

În rechizitoriul din 2016 împotriva lui Vlasie, procurorii DIICOT notau că firma Edil Ștef a fost administrată de Vlasie.

„În perioada 2013 – 2014, în calitate de administrator al Aqua Parc şi Ştef Edil CDP, a înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale respective achiziţii cu caracter fictiv de la (…), în sumă totală de 5.335.032,26 lei, fapt ce a condus la crearea unui prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1.708.026,48 lei”, se arată în rechizitoriu.

Mavgo Holding este asociată într-un proiect minier cu o companie britanică reprezentată de fiul fostului consul onorific al României în Australia și cu un amic și fost partener de afaceri al ex-premierului, Sorin Grindeanu.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Zagra Mining are următorii acționari:

– Vast Resources cu sediul la Londra, administrată de Andrew Richard Prelea

– Mavgo Holding din comuna Tașca, județul Neamț

– Vasile Sebastian Albulescu.

Andrew Richard Prelea este fiul fostului consul onorific al României în Australia, George Prelea. Familia Prelea a dezvoltat mai multe proiecte rezidenţiale în Tunari şi a construit locuinţe pentru angajaţii Ministerului Apărării Naționale. Compania minieră britanică Vast Resources, administrată de Prelea jr., a intrat în România în 2013 și exploateză cupru și zinc la mina Mănăila din Iacobeni, județul Suceava, și mina Băița Plai din Bihor.

Vasile Sebastian Albulescu este fost coleg de școală, prieten vechi și fost asociat al fostului premier, Sorin Grindeanu, potrivit presei bănățene.

De altfel, presa a semnalat anul trecut că principalul obiectiv al firmei Zagra Mining ar fi fost exploatarea minei de grafit de la Baia de fier. În acest sens, șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, și-ar fi impus oamenii la conducerea ANRM, Agenția de resurse minerale.

Relația lui Arsene cu fostul lider PSD Liviu Dragnea este, iarăși, de notorietate. Dragnea și Arsene și-ar fi petrecut împreună revelionul 2019 la Sinaia, apoi o vacanţă în Maldive, unde ar fi fost și Darius Vâlcov. Arsene este și cel care l-a impus în 2018 la Ministerul Economiei pe Dănuţ Andruşcă, considerat unul dintre cei mai slabi miniștri.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, este judecat pentru corupție la Tribunalul Băcău într-un dosar conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri. Procesul se judecă la Tribunalul Bacău și are termen pe 30 aprilie 2020.

Foto: Ionel Arsene / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Daca un pod recent „reabilitat” s-a prabusit, cel mai probabil 80% din suma cheltuita a fost furata ! Mafiotii din PSD/PNL/UDMR depasesc orice masura in materie de furt din banii publici !

  • nu a fost furata, s-a dus pe apa sambetei pina au ajuns in cont si apoi cu avionul in concedii exotice.
   nu ai remarcat, ca e o moda sa nu faci concediul in tara ta?

 2. Klaus Iohannis va da vina pe Putin și pe AUR. Sistemul mafiot PSD-PNL-UDMR nu e de vină

 3. Trebuie cumva sa-si justifice salariile uriase si procurorii de la DNA…dosarul insa va face mucegai prin sertare, lungit ani si ani…NU va raspunde nimeni, niciodata….

 4. Clar Putin este de vină! DNA trebuie să ia în considerare următoarele:
  – recepția lucrărilor a fost făcută, ministerul dezvoltării a anunțat că din 8,3 milioane s-au decontat 7,32 milioane. A mai rămas un rest de aproape 740 de mii, care de fapt este garanția de bună execuție și nu se eliberează numai la expirarea termenului de garanție a lucrărilor.
  – banii nu se puteau elibera numai eșalonat după un grafic și în urma proceselor verbale pentru faze determinante, iar la final procesul verbal de recepție, astfel s-a ajuns la suma din contract plus că banii nu se pot vira fără actele de mai sus.
  – normal ce au făcut a fost o cosmetizare nu reabilitarea propriu zisă,
  – din câte se vede acolo sunt probleme și cu betonul folosit, normal trebuie cerute buletinele de analiză și epruvetele de beton care trebuie prelevate și depozitate conform legii,
  – ancorele din câte se vede au fost îmbrăcate în beton, trebuie verificate PVLA procesele verbale de lucrări ascunse unde se trece obligatoriu starea elementului care devine ascuns, trebuie să fie la fundații, pilonii podului, ancore și la tablieri,
  – dirigintele trebuie să prezinte toate documentele de mai sus, inclusiv documentație foto,
  – documentațiile de recepție la fazele determinante se semnează de constructor, proiectant, beneficiar Arsene, ordonator de credite Ministerul dezvoltării.
  Totuși acolo a fost o măgărie și jaf la greu. Așa că DNA spor că aveți mult de luptat și cu hoții lui Arsene și cu hoții PSD.