G4Media.ro

O filmare arată cum poliţia din Los Angeles ucide un bărbat care…

Captura X

O filmare arată cum poliţia din Los Angeles ucide un bărbat care avea în mână o furculiţă din plastic

Departamentul de poliţie din Los Angeles a publicat o înregistrare video a unei intervenţii care a dus la moartea unui bărbat care ţinea în mână o furculiţă de plastic, după o confruntare cu mai mulţi ofiţeri într-o clădire din oraş, scrie agenția AFP, citată de News.ro.

Jason Maccani, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis la 3 februarie de un ofiţer de poliţie. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili dacă folosirea forţei a fost adecvată, iar poliţia a publicat marţi imagini de la intervenţie.

„Rămân îngrijorat de decizia ofiţerului de a folosi forţa letală”, a recunoscut şeful poliţiei, Michel Moore, la o conferinţă de presă săptămâna trecută.

Imaginile, preluate de o cameră de supraveghere şi de cele pentru pietoni purtate de poliţişti, îl arată pe suspect imobilizat de şapte ofiţeri într-o clădire din centrul oraşului. Acesta îşi loveşte mai întâi mâinile în aer, înainte de a se îndrepta brusc spre ei pentru a-i confrunta.

El ţinea „un obiect alb care se vedea din partea de jos a mâinii drepte”, potrivit unui comunicat al poliţiei. Confundat iniţial „cu un cuţit”, obiectul „s-a dovedit ulterior a fi o furculiţă de plastic”.

Înregistrarea video arată încăierarea dintre poliţişti şi Maccani într-un coridor îngust.

Poliţia a declarat că suspectul a încercat să ia o puşcă de vânătoare ţinută de o poliţistă. Unul dintre colegii săi a tras atunci focuri de armă reală, se arată în comunicat, după ce alţi ofiţeri au folosit arme neletale.

Transportat la spital, Maccani a murit din cauza rănilor suferite.

Poliţia fusese chemată iniţial de o persoană care a semnalat un bărbat suspect, „înarmat cu un baston” şi care „ameninţa angajaţii” clădirii, potrivit comunicatului.

O descriere exagerată, potrivit anchetei iniţiale.

„În acest stadiu, s-ar părea că persoana care ne-a sunat a denaturat în mod deliberat informaţiile pentru a încuraja serviciul să reacţioneze mai rapid”, a explicat săptămâna trecută şeful poliţiei, Moore.

Atenți! Imagini cu conținut violent!

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Foarte stupid din partea lui să atace polițiști înarmați și să nu se conformeze arestării. Posibil să fi fost drogat.

 2. Americuța, țara aia în care te omoară cineva pe strada sau te omoara poliția.

  • @radu.cel.frumos – Nu te contrazic, excese sunt oriunde in lume, da’ nu te pune nimeni sa te duci in Americuta… Io zic ca mai sigur e sa mergi la moscova, acolo o sa aiba toata lumea grija de tine.

  • @kafca, multumesc, dar prefer să rămân în Uniunea Europeană.
   Cât despre execse, să te omoare cineva pe stradă în SUA nu e un exces, e normalitatea.

 3. @Kafta. Noi nu traim in Rusia pentru ca ne permitem sa criticam ceea ce se intampla in societate. Daca vrei tot timpul tacere, daca vrei tot timpul ca oamenii sa-si tina gura – despre America, China sau whatever, ai mari probleme de intelegere. Eu apreciez ca pot spune ca America pentru ca nu ma urmareste daca spun ca e o nedreptate acolo, nu ajung taiat de sauditi sau otravit de rusi. E o mica mare diferenta.

  • Nu te-am văzut comentând la nedreptățile din Rusia. Sau te deranjează doar nedreptățile din SUA? Sau voi, tu si pseudonimul domnitor românesc (specific trolilor ruși) abia ce ati descoperit astăzi site-ul?