G4Media.ro

O fermă din Brașov a primit o stea de aur de la…

Sursa foto: Facebook / Ferma Cățean

O fermă din Brașov a primit o stea de aur de la ”Great Taste Awards” / A fost premiată brânza de burduf: ”mirosul ne-a adus aminte de strugurii Cabernet”

Brânza de burduf produsă de „Ferma Cățean” din Rotbav a fost premiată cu o stea de aur la ediția din acest an a Great Taste Awards – eveniment considerat a fi „ Premiile Oscar” în lumea culinară, informează BizBrașov.ro.

„Această brânză a fost o revelație. Este unică din toate punctele de vedere: mirosul ne-a adus aminte de strugurii Cabernet, iar gustul evocă o gamă largă de arome. La început se simte un gust puternic de brânză de oaie, urmat de o uşoară dulceață și cremozitate. Gustul final este subtil, ceea ce o face o brânză cu adevărat plăcută, potrivită pentru orice platou de brânzeturi (…) Textura este spongioasă și moale, bine închegată, similară cu faimoasele brânzeturi Gouda sau Manchego. Aroma este unică, fiind sărată și savuroasă, bogată și cremoasă, puţin acidă și plină de umami. O delicatesă în România, potrivită unor gusturi educate, pentru cei neinițiați este o primă experiență puternică cu gust intens de oaie. Această brânză cremoasă rustică, cu un gust robust va intriga bucătarii și iubitorii de brânzeturi de pretutindeni. Are o aromă autentică, care ne duce cu gândul la ceva ce ar fi putut mânca strămoșii noștri”, a transmis juriul britanic.

Este singurul produs românesc premiat de site-ul britanic.

Great Taste Awards este este o competiţie internaţională, organizată încă din 1994 de către Guild of Fine Food, un reper recunoscut pentru mâncare și băutură rafinată.

Great Taste este cea mai mare și cea mai de încredere schemă de acreditare pentru alimente și băuturi din lume cu peste 150.000 de produse supuse jurizării de-a lungul timpului.

Anul acesta, juriul a fost format din peste peste 500 de experți, (bucătari, experţi în achiziţii, scritici culinari sau retaileri etc.), care au evaluat peste 14.000 de băuturi şi produse alimentare din întreaga lume.

”Pe lângă această nouă recunoaştere la nivel internaţional, Ferma Căţean a mai primit: în 2012 Best Cheese from Balkans (Cea mai bună brânză din Balcani)/Terra Madre Balkans Sofia, o stea de aur din partea International Taste & Quality Institute Bruxelles, Medalia de Bronz și Premiul Juriului la International Taste Award 2020 Italia”, a scris pe Facebook și Ferma Cîțean.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Felicitați! Uitați un brand de țara autentic. Dnul Catean este un specialist in agricultura de calitate, durabilă și sigura pentru consumatori.
    Cioloș și USR l-au susținut la ministerul agriculturii, dar PSDNLUDMR l-au îndepărtat imediat, de teama sa nu sperie amantele și nepoții lui Chesnoiu și Daea. Țara căpușata la toate nivelele.

  2. Este vorba despre ferma prietenului lui Cioloș, micul Cățean. Așa că nu este chiar întâmplător premiul.

    • Dacă tu crezi ca in străinătate merge pe prietenii de-astea, te înșeli. Doar la ministerele din România te angajează PSDNLUDMR pe pile și te prefaci ca muncești. Acolo e pe merit și după multă munca.