G4Media.ro

O femeie din Israel a încercat să dezinfecteze în cuptorul cu microunde…

O femeie din Israel a încercat să dezinfecteze în cuptorul cu microunde bancnote în valoare de 3000 de euro/ Banii au ars, dar Banca Națională a decis să i le înlocuiască

O femeie în vârstă de 74 de ani din Israel, care se temea că ar putea contracta COVID-19 de pe bani, a pus mai multe bancnote într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde, a declarat joi Banca Naţională, informează DPA, citată de Agerpres.

Bancnotele, în valoare de aproape 2.900 de euro, au luat foc.

Prin această procedură, femeia, care este administrator de proprietate, a vrut să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşii săi, a explicat ea într-o scrisoare trimisă băncii. ”Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani”, a precizat ea în scrisoare.

Femeia a trimis băncii peste 70 de bancnote. Angajaţii băncii au examinat bancnotele şi, după ce au constat că acestea erau reale, au decis să le înlocuiască.

Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că ”bancnotele din Israel conţin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde”.

Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate. ”Însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite”, a spus el.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Peste tot sunt idioți, dar femeia asta ia întrecut pe toți, are și carnet!😀

 2. Au si israelienii sosoacele lor :)))))

  • Te-ar durea tare și pe tine. Sosocii nu se tem sa umble cu bancnote. Aia era din categoria ipohondrilor ștergători de clanțe

  • Sosocii nu se tem de nimic. Nu ca ar fi curajoși, dar nu percep corect realitatea…. Sosoci, deh!

  • Stai linistit ca eu nu ma tem de niciun covid. N-am nicio retinere dim a ukbla cu bani cash. Astept covidu…imediat trec 2 ani din prostia asta.

  • Si ia așa o diferență colosală între un ștergător de clanță și Șoșoacă? Sunt la fel de nebuni, doar că sunt la capete diferite. La fel, nu e nicio diferență între stânga extremă și dreapta extremă!

 3. „Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă.”
  Vă mai aduceți aminte ce trombonea Adrian Vasilescu e la bnr la începutul pandemiei despre numerar?
  https://www.g4media.ro/adrian-vasilescu-bnr-banii-cash-sunt-murdari-la-propriu-sunt-cei-mai-periculosi-cand-e-vorba-de-raspandirea-unei-epidemii.html
  Plus toate anunțurile idioate din magazine ca cică sa nu folosești Cash.

  • Orice propagandă e buna când servește intereselor miticilor corupți. Când eliminarea cash-ului este scopul tău…sigur, banii sunt murdari, periculoși, favorizează corupția, bla-bla-bla.

  • Da, banii cash favorizează corupţia. Aveţi impresia că baronii PSD/PNL iau şpaga pe card?

  • Aoleo, Reader, da’ ‘ti „merge” mintea aia, se vede că ești ardelean! E exact invers, nu ai văzut nici măcar in filme? Bani lichizi încurajează corupția, tranzacțiile fără cash sunt sută la sută verificabile!

 4. Dovada ca Ciolanu minte si prostia nu se plateste.

 5. Banii europeni sunt din hartie…. dar cei romanesti sunt din plastic pe care COVID sta mai multa vreme…

 6. La culcare toata lumea.

 7. Roboti universali

 8. Păcat de acea doamna, la 74 ani să fii administratorul unui bloc nu este simplu și nici normal. La acea vârstă putea sa facă orice cu banii. Personal nu am încredere într-un senior ca să-mi administreze banii. La o vârstă înaintată sunt derapaje în gandire, știrea sună bine pentru că este despre Covid. În rest, câți seniori din România și nu din Israel mor că uită gazele deschise, coșuri necurățate , beciuri neaerisite și altele.