G4Media.ro

O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni, după…

Sursa foto: Pixabay

O femeie de 70 de ani din Uganda a născut gemeni, după fertilizarea in vitro

O femeie în vârstă de 70 de ani a născut gemeni în urma unui tratament de fertilizare in vitro (FIV), a anunțat un spital din Uganda. Safina Namukwaya a adus pe lume un băiat și o fată prin cezariană la un centru de fertilitate din capitala Kampala, relatează BBC.

Safina Namukwaya, care este una dintre cele mai în vârstă femei care au născut, a declarat presei locale că a fost un „miracol”.

Spitalul a felicitat-o, spunând că este mai mult decât un „succes medical; este vorba despre puterea și rezistența spiritului uman”.

Dr. Edward Tamale Sali, specialist în fertilitate la Women’s Hospital International and Fertility Centre (WHI&FC), a declarat pentru BBC că mama a folosit un ovul de la o donatoare și sperma partenerului ei pentru procedura de fertilizare in vitro (FIV).

Copiii s-au născut prematur la 31 de săptămâni și au fost plasați în incubatoare. Dr. Sali spune că, în prezent, aceștia sunt „stabili”.

În 2019, o femeie indiană în vârstă de 73 de ani a născut gemeni în urma unui tratament de fertilizare in vitro.

„Am reușit extraordinarul – să aducem pe lume gemeni la cea mai în vârstă mamă din Africa, în vârstă de 70 de ani!”, a postat WHI&FC pe pagina sa de Facebook.

Safina Namukwaya a declarat pentru ziarul Daily Monitor din Uganda că sarcina sa a fost dificilă, deoarece partenerul ei a abandonat-o atunci când și-a dat seama că va avea gemeni.

„Bărbaților nu le place să li se spună că ești însărcinată cu mai mult de un copil. De când am fost internată aici, bărbatul meu nu a mai apărut”, a spus ea.

Aceasta este a doua naștere a femeii în ultimii trei ani. Ea a dat naștere unei fetițe în 2020.

Ea a spus că și-a dorit să aibă copii după ce a fost batjocorită pentru că nu avea copii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează