G4Media.ro

O femeie care a murit în martie în Belgia din cauza COVID-19…

Foto: Imperial College Londra

O femeie care a murit în martie în Belgia din cauza COVID-19 fusese infectată simultan cu două tulpini ale coronavirusului

Cercetătorii de la spitalul Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis (OLVZ) din Aalst (Belgia) au raportat cazul fără precedent al unei femei de 90 de ani care a murit în martie de Covid-19, după ce a fost infectată simultan cu două variante diferite, Alpha (britanică) şi Beta (sud-africană), un fenomen probabil „subestimat”, anunţă agenţia Belga, citată de News.ro.

„Acesta este unul dintre primele cazuri documentate de co-infecţie cu două variante îngrijorătoare ale Sars-CoV-2”, a declarat biologul molecular Anne Vankeerberghen, autoarea studiului prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID).

La 3 martie 2021, femeia în vârstă de 90 de ani, fără antecedente medicale speciale şi nevaccinată, a fost internată în spital după o serie de probleme, conform acestui studiu de caz.

Testată pozitiv pentru Covid-19 la sosire, nonagenara a prezentat iniţial „un nivel bun de saturaţie cu oxigen şi nu prezenta probleme respiratorii”, conform ECCMID. Cu toate acestea, ea „a dezvoltat rapid simptome respiratorii agravante şi a murit cinci zile mai târziu”.

Potrivit biologului de la spitalul OLVZ din Aalst, „este greu de spus dacă infecţia cu două variante a jucat un rol în deteriorarea rapidă a stării pacientului”.

În timpul unor teste ample şi prin secvenţiere, spitalul a descoperit că a fost infectată cu două tulpini ale virusului Sars-CoV-2, care a provocat Covid-19: una din Marea Britanie, numită Alpha, iar cealaltă detectată pentru prima dată în Africa de Sud, numit Beta.

„Cele două variante circulau în Belgia la acea vreme (martie 2021), deci este probabil ca doamna să fi fost co-infectată de două persoane diferite. Din păcate, nu ştim cum a fost infectată”, a continuat medicul.

Integral pe News.ro.

Coronavirus foto: Imperial College Londra

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. e nevoie de vreu 5 tulpini ca sa mori de batranete

 2. „emeia la 90 ani”, „nevaccinata”… asta spune tot. Probabil ca daca era vaccinata, in 2050 participa la miss univers.
  Cat mai dureaza mascarada asta?

  • Mascarada asta o sa dureze pana ce big pharma face destui bani sa plateasca politicienii care au impus restrictii si vaccinul si sa ramana si ei cu ceva banuti.
   Drepturile omului au fost incalcate in lumea „civilizata” pentru bani cu acordul „medicilor” care raspandesc fake news despre covid si pandemie.
   La fel ca si cu originile virusului, a fost fake news si conspiratie ca a plecat din laborsator pana ce s-a demonstrat ca „medicii” si „oamenii de stiinta” au mintit doar ca sa nu supere galbejitii de chinezoi.
   Nu le mai tine mult rahatul asta si oamenii o sa le puna pielea-n bat acestor „medici” si „politicieni”.

  • Sosoci crxtini ce sunteți!

 3. De fapt avea 4 dar pe 2 dintre ele inca nu le-am descoperit..

  • Si tu ai 4 bale ce-ti curg din gura de prxst ce esti!