G4Media.ro

O fabrică de textile din Botoșani anunţă intenţia de concediere a peste…

Sursa foto: Pixabay

O fabrică de textile din Botoșani anunţă intenţia de concediere a peste 360 de salariaţi / Produce componentele textile pentru cărucioare și scaune auto pentru copii

O fabrică din municipiul Botoşani, care produce accesorii pentru copii, şi-a anunţat intenţia de a concedia peste 360 de salariaţi, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), transmite Agerpres.

Potrivit acestora, decizia finală urmează a fi luată pe 27 mai, dată până la care se vor putea negocieri cu reprezentanţii salariaţilor.

„Momentan este transmisă doar intenţia de concediere colectivă pentru 364 persoane. Procedura nu este finalizată. Până pe data de 27 mai se vor purta discuţii cu reprezentanţii salariaţilor şi ulterior se va comunica numărul persoanelor care vor fi disponibilizate pentru care vom acorda măsuri de preconcediere colectivă conform normelor legale în vigoare”, au precizat sursele citate.

Societatea care ar urma să facă disponibilizările este Artsana România SRL, care are ca obiect de activitate „Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte”. Artsana România produce componentele textile Chicco, destinate în special cărucioarelor şi scaunelor auto pentru copii.

Datele Ministerului de Finanţe arată că în 2022 firma din industria textilă avea 504 salariaţi. Acum doi ani, societatea a avut o cifră de afaceri de 41,9 milioane de lei şi o pierdere financiară de peste cinci milioane de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. 360 salariați a 1000euro salariul minim al an lfabetului de Ciolacu plus taxe de 1000 de euro înseamnă lunar 720.000 euro mai puțin! Se inchide șandramaua și se fuge cu picioarele pe lângă urechi din România! Nu mai deunăzi auzeam că in Cluj companiile de IT inchid in draci!
    Felicitări celor care au pus la putere oameni fără căpătâi, cu bacul luat la 50 ani, fără o meserie până la 50 ani, fără o carieră, cu facultatea făcută in fabricile de diplome de la colțul străzii!
    Felicitări votanților PSD-PNL-UDMR și aviz votanților AUR-SOS!
    Asta aveți când puneți oameni de nimic in fruntea țării!