G4Media.ro

O elvețiancă de 95 de ani a fost externată după ce s-a…

O elvețiancă de 95 de ani a fost externată după ce s-a vindecat de coronavirus/ Elveția se află în top 10 cele mai afectate țări din cauza pandemiei

O elveţiancă de 95 de ani, vindecată de noul coronavirus, s-a întors vineri acasă şi a început să discute pe internet cu cei 10 nepoţi şi cei 11 strănepoţi ai ei, după ce a fost internată timp de o săptămână la terapie intensivă din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, informează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Gertrude Fatton a dezvăluit reporterilor de la Reuters că a fost tratată într-o rezervă izolată şi că, la un moment dat, a refuzat să fie intubată.

„Nu la vârsta mea, nu mă intubaţi. Mi-am trăit viaţa, şi le-am spus: ‘Lăsaţi-mă să mor în pace'”, a declarat ea, referindu-se la o discuţie purtată cu medicii care o tratau.

După o săptămână de tratament cu antibiotice şi cu medicamentul antimalaric Clorochină, Gertrude Fatton s-a declarat bucuroasă că se află din nou în casa ei din cantonul Neuchatel, unde trăieşte alături de pisica şi rudele sale.

„Sper să mă întorc suficient de puternică pentru a mai trăi puţin. Am nepoţi, strănepoţi, mi-ar plăcea să îi văd şi să îi aud. Vorbesc cu ei pe internet, de pe iPad-ul meu”, a adăugat ea.

Nonagenara elveţiană a dezvăluit că a zăcut în patul din locuinţa ei din oraşul Le Locle timp de o săptămână înainte de a dezvolta probleme respiratorii. O ambulanţă a preluat-o în regim de urgenţă şi a transportat-o la spitalul din La Chaux-de-Fonds.

„Mi-au luat sânge şi apoi mi-au măsurat tensiunea arterială. Mi-au administrat antibiotice intravenos de trei ori pe zi. A fost foarte greu, dar până la urmă a fost bine. Nu mi-a fost frică de moarte. Nu la vârsta mea de 95 de ani, în definitiv, eu vreau să plec din această lume. Însă nu am crezut că voi muri, absolut deloc. Nu mi-a fost frică”, a adăugat Gertrude Fatton.

Elveţianca a mai spus că a fost sănătoasă pe parcursul întregii sale vieţi, deşi a luat ocazional medicamente contra hipertensiunii şi sirop de tuse împotriva bronşitei.

În Elveţia, bilanţul deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns vineri la 197 de victime, iar numărul cazurilor de infectare a crescut la 12.161, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

sursa foto: Reuters/ Denis Balibouse

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Manifesto

  it was just a game

  more complex than you think

  i am a Vagabond

  i just want to make a better world

  take out the best from peuple

  to offer , to give .. everything

  i understand lesson , too

  THIS WAS MY QUEST 🙂

  poker with You 🙂

  many levels of Lies and Truth

  It is end today !

  It was a win-win situation 🙂

  From which i hope we all understand a Lot.

  This was my Quest.

  I am just a Vagabond.

 2. You poker me 🙂

  I poker you 🙂

 3. You want to save me 🙂

  You saved yourselfs 🙂

 4. Cainele protejeaza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.