G4Media.ro

O elevă eliminată din Bacalaureat din cauza telefonului mobil a câștigat în…

O elevă eliminată din Bacalaureat din cauza telefonului mobil a câștigat în instanță dreptul de a se înscrie din nou în examen, înainte de termenul prevăzut de lege

O elevă din Alba eliminată de la examenul de bacalaureat din acest an după ce a fost prinsă că a intrat cu telefonul în sală și-a câștigat în instanță dreptul de a se înscrie la sesiunea de toamnă a examenului, informează Alba24.ro.

Tinerei, care absolvise Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, i-a sunat telefonul în timp ce era în sala de examen unde susținea proba orală de engleză. Profesorii au eliminat-o din examen când au văzut că adolescenta nu își lăsase telefonul alături de celelalte obiecte personale.

Fata a contestat măsura la Tribunalul Alba și a demonstrat că acest lucru s-a întâmplat din cauza proastei organizări a examenului, pentru că a fost chemată cu cinci ore mai devreme decât ora la care era programată inițial. Tânăra a spus că fiind grăbită și agitată a uitat să își lase telefonul deoparte și a explicat faptul că era vorba de o probă orală, deci oricum nu ar fi avut cum să fraudeze examenul.

Judecătorii de la Tribunalul Alba au ajuns la concluzia că ”există o îndoială serioasă în privința legalității actului administrativ în discuție, fiind așadar îndeplinită cerința cazului bine justificat”, drept pentru care au suspendat procesul verbal prin care fata a fost eliminată din examen, mai arată Alba24.ro. Conform legii, adolescenta n-ar mai fi avut voie să se înscrie la Bacalaureat timp de 2 ani.

Însă, prin suspendarea procesului verbal, tânăra s-a putut înscrie la sesiunea din august-septembrie.

Citește articolul integral aici.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.