G4Media.ro

O elevă din Italia protestează zilnic în faţa școlii, pentru a cere…

O elevă din Italia protestează zilnic în faţa școlii, pentru a cere redeschiderea acesteia: Nu aş mai putea suporta încă un an de cursuri la distanţă. Ministrul educației m-a felicitat pentru că îi plăcea lupta mea

O elevă din Italia, în vârstă de 12 ani, merge în fiecare zi în faţa şcolii sale din Torino (Piemont, nord-vest) pentru a cere redeschiderea acesteia, în condiţiile în care unitatea de învăţământ a fost închisă după instituirea de noi măsuri de carantină în regiune în contextul celui de-al doilea val de epidemie de COVID-19 care afectează Italia, relatează marţi AFP, preluată de Agerpres.

Din 6 noiembrie, dată la care guvernul a clasificat Piemont drept “zonă roşie”, Anita Iacovelli, însoţită de mama ei, merge în fiecare zi în faţa şcolii Italo Calvino, numită în onoarea scriitorului italian, pentru a urma cursurile la distanţă, aşezată pe un scaun şi la un birou aduse de ele.

Timp de câteva zile, Anitei i s-au alăturat colega ei de clasă Lisa şi câţiva elevi de la un colegiu din apropiere, pentru a apăra în mod paşnic accesul la educaţie.

În fiecare dimineaţă, Anita ajunge cu un scăunel roz şi micuţa ei masă pliantă şi se aşează în faţa şcolii, alături de un banner care explică lupta ei: “Prezent! Şcoala în clasă este dreptul nostru. Prioritate pentru şcoală!“.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Anita Iacovelli / Foto: Captura Youtube.com

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pare mai degrabă ca ea are o problemă de adaptabilitate la școala online. Adică pentru că ea este incapabilă să se adapteze la acest mod de învățare se duce și protestează. Ar trebui sa se gândească că în viața vor fi multe schimbari la care va trebui sa se adapteze și în loc să respingă schimbarea ar trebui sa o îmbrățișeze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.