G4Media.ro

O echipă de 15 specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale pleacă în…

O echipă de 15 specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale pleacă în SUA, în Alabama, pentru a sprijini autoritățile în contextul combaterii epidemiei de Covid-19

MApN anunță că o echipă de 15 specialiști – formată din cinci medici, cinci asistenţi medicali şi cinci militari specialişti în domeniul CBRN – pleacă, luni, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

„Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unităţi de îngrijire şi tratament medical de pe teritoriul statului Alabama şi se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât şi în ceea ce priveşte apărarea CBRN”, informează un comunicat de presă postat, duminică, pe site-ul MApN.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

„Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe şi de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia”, se mai precizează în comunicat.

 

Sursa Foto: Facebook, MApN

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. As prefera sparanghel, decat badanta la bn nespalat.

 2. Eu voiam doar sa îmi fac norma pe ziua de azi. Nu am citit articolul. Jos Iliescu!

  • Dacă te aude nea Nelu ți-ai dat foc la coarne, că tot el conduce din umbră partidu’…
   PS. Ne distrăm, este?
   PPS. Vezi că am una pt tine si la articolul despre El Al…

 3. Medicii americani respecta medicii militari nu-i resping ca medicii români.