G4Media.ro

O controversată prevedere privind angajamentele semnate de minori cu Securitatea, scoasă din…

O controversată prevedere privind angajamentele semnate de minori cu Securitatea, scoasă din protocolul Alianței USR PLUS. Dan Barna: ”Am văzut, în ultimele zile, un vehement proces public de intenție”

Dan Barna, președintele USR, anunță într-o postare pe Facebook că, împreună cu colegii din PLUS, a eliminat din protocolul alianței sintagma care ar fi permis înregistrarea ca membri a unor persoane care semnaseră angajamente de colaborare cu Securitatea comunistă înainte de majorat.

Barna a denunțat un ”un vehement proces public de intenție” legat de prevederea controversată din protocolul Alianței USR-PLUS, în condițiile în care inclusiv colegi de partid, precum Stelian Ion, au reproșat inserarea acelei excepții în protocol.

Șeful USR a scris că ”deși textul exclude clar orice fost colaborator, minor sau major, am fost acuzați, cu rea intenție, că am proteja pe cei care, copii fiind, au semnat un angajament, dar au colaborat cu Securitatea ca adulți… În discuțiile noastre, ne-am gândit la cazuri dramatice, la copii care, într-o situație de vulnerabilitate, au fost constrânși, sub presiune, să semneze un angajament. Sau au fost amenințați că li se va întâmpla ceva familiilor lor, dacă nu semnează, dar care ulterior NU au colaborat în niciun fel cu Securitatea”.

”Pentru a nu mai lăsa loc atacurilor care vor să distrugă credibilitatea Alianței, am discutat cu colegii de la PLUS și am decis eliminarea sintagmei „majori fiind”, tocmai pentru a nu mai exista niciun fel de echivoc. Alianța USR PLUS trebuie să aibă candidați comuni cu o integritate ireproșabilă. De la acest principiu nu va exista excepție”, a mai scris Barna.

O critică dură a vechii prevederi a venit și de la Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației în guvernul Boc, care a scris pe Facebook că ”Nu este acceptabil așa ceva și arată clar că vreți să protejați pe cineva anume. Nu e păcat să distrugeți munca politică, pentru care v-au votat 22% dintre oameni, pentru a salva un gunoi uman care de mic își turna colegii?”.

Postarea integrală a lui Dan Barna:

Am văzut, în ultimele zile, un vehement proces public de intenție privind o prevedere din Protocolul Alianței, referitoare la candidatura unor persoane care, copii fiind, au semnat un angajament cu Securitatea.

Deși textul exclude clar orice fost colaborator, minor sau major, am fost acuzați, cu rea intenție, că am proteja pe cei care, copii fiind, au semnat un angajament, dar au colaborat cu Securitatea ca adulți. Nimic mai fals. Repet, textul impune excluderea totală a colaboratorilor de orice fel.

Fac însă eforturi să mă obișnuiesc cu realitatea că adevărul obiectiv ajunge, deseori, o chestiune secundară în lupta politică.

În discuțiile noastre, ne-am gândit la cazuri dramatice, la copii care, într-o situație de vulnerabilitate, au fost constrânși, sub presiune, să semneze un angajament. Sau au fost amenințați că li se va întâmpla ceva familiilor lor, dacă nu semnează, dar care ulterior NU au colaborat în niciun fel cu Securitatea. Era vorba totuși de copii, care nu au discernământul unor adulți, care au semnat un angajament, fără să colaboreze și fără să cunoască implicațiile acelei semnături. După toate standardele europene legale aceste persoane sunt considerate victime ale regimurilor opresive.

Spun din nou, era vorba doar despre semnarea unui angajament, nu despre colaborare. Colaborarea, la orice vârstă, reprezintă, din punctul nostru de vedere, o incompatibilitate cu poziția de candidat al Alianței.

Mesajul politic pe care USR și Alianța USR PLUS îl transmit este unul foarte clar și rămâne același indiferent de atacuri și acuze: România are nevoie de o clasă politică nouă. În procesul de selecție al candidaților comuni nu vom avea nici un fel de toleranță, față de niciun fel de colaborare cu Securitatea.

Pentru a nu mai lăsa loc atacurilor care vor să distrugă credibilitatea Alianței, am discutat cu colegii de la PLUS și am decis eliminarea sintagmei „majori fiind”, tocmai pentru a nu mai exista niciun fel de echivoc. Alianța USR PLUS trebuie să aibă candidați comuni cu o integritate ireproșabilă. De la acest principiu nu va exista excepție.

Textul acestui articol din Protocol va rămâne în forma inițială:
„Nu vor putea fi desemnați drept candidați ai Alianței persoane care au avut calitatea de lucrători activi sau colaboratori ai Securității sau au semnat un angajament cu Securitatea înainte de 1990 sau au în prezent calitatea de lucrători activi/colaboratori/informatori ai unui serviciu de informații sau persoane care promovează violența, ideologii totalitare, discriminarea de gen, anarhismul, rasismul, șovinismul, separatismul etnic sau teritorial și orice alte idei ori acțiuni extremiste.”

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Ovidiu Micsik

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. Babele se piaptana.

  • Ei nu sunt muepsd sa le zica tatucu’ infractor sef sau dictatul baronilor dspre ce sa faca si cand sa faca. USR+ ofera dezbatere democratica cum este de asteptat intr-o tara europena!

 2. Am votat USR si intentionez sa votez Alianta USR PLUS. Insa salut eliminarea acelei prevederi de eligibilitate a candidatilor care au semnat, minori fiind, angajamente de colaborare cu Securitatea. Este bine ca s-a exclus orice ambiguitate in materie. In plus, invederez Aliantei USR PLUS faptul ca m-a intrigat primirea in PLUS a lui Cristian Preda. Iar iritarea mea a crescut foarte mult, in momentul in care Cristian Preda a facut (recent) o declaratie publica de sustinere a lui Mihai Razvan Ungureanu, ca personalitate pro-europeana ce ar trebui promovata in structurile oficiale ale UE. Nu ma surprinde declaratia lui Cristian Preda si vad in el un traseist indezirabil. Sunt dezamagit si nu exclud renuntarea la votul meu pentru Alianta USR PLUS, daca alianta va mai face si alti pasi pe calea aproprierii de standardele politicii practicate de PNL, PMP, ALDE, UDMR, PSD etc.

  • Ai fost prost odată și ai zis să mai fi încă odată pentru că ai zis că n-o fost suficient! Normal că au scos prevederea respectivă din moment ce majoritatea dintre ei sunt de fapt odrasle de foști securiști!!! Dacă nu ar fi scos-o ar fi fost nevoiți să dizolve partidul!!!

  • @Vax, idiot mic si fara speranta, du-te tata si paste pe alte pajisti.

  • Iti gasim un inlocuitor daca renunti.

  • Sa repetam, poate pricepem cate ceva pana la urma!

   Chiar daca banuim influente si proptele si am vrea certificate de arhangheli, totusi „nu există culpe transmise genetic, după cum nu exista glorii ereditare. [V.T.] 💡

   Asta este. Ne ramane noua sa le dovedim, in fiecare caz particular, proptelele si sa le subliniem influentele, facandu-i astfel NEFRECVENTABILI; dar NU SA INTERZICEM, pur si simplu, cum ar face-o orice stat, cand nu intelege un fenomen si habar n-are ce ar putea face.

  • Si ai alternativa? Pro Romania poate (ca vad ca ala lipseste di enumerarea ta)????

   Hai sa nu ne mai legam de chichite avocatesti si sa-i dam inainte!

 3. Tâmpenii ale lui Barna, totul pt. Johannis președinte! Poate J. ar fi avut și el rolul lui în istoria noastră spre bine, cum ar fi fost prin anii 80 iliescu în locul lui Ceaușescu, dacă venea înaintea lui Băsescu, însă ne-am întors. Trebuia continuat basismul(nu neapărat Băsescu) atât economic cât și în justitie(nu uitați ca a demis-o pe L. K.). Barna, cred eu, un ponta la fel de nesatul, nepriceput, și mincinos. Poate un pas inainte ar fi fost cu Ciolos.

  • Dragule, numai Vax poate spune mai multe timpenii decit tine in cinci rinduri. Felicitari!

  • @Vax – bre, postacule, vezi ca ai inteles exact pe dos! „a eliminat din protocolul alianței sintagma care ar fi permis înregistrarea ca membri a unor persoane care semnaseră angajamente de colaborare cu Securitatea comunistă înainte de majorat”! Poate citesti si tu ca lumea articolul… dar, na, cred ca cer prea mult postacilor psd-isti, „e” cam scumpi postacii cu ceva scoala asa ca se multumesc cu analfabetii.

 4. Rezolvați mai repede treaba cu securitatea si coagulati OPOZITIA într-o forță puternică pentru a obține majoritatea în parlament! Scăpați -ne de CIUMĂ URGENT! ȚARA SI POPORUL VĂ CERE ASTA! NU MAI PIERDEȚI VREMEA! VOI USR PLUS, PNL, PMP, ALDE si cine mai doreste! Terminati cu vorbăria până nu vă scad si vouă procentele de la noi! Ne punem baza în voi! Țineți minte asta!

 5. Dupa 30 de ani noi vorbim de colaboratori in timp ce fostii ofiteri si copii lor au privatizat totul si conduc toate partidele. Noi ne legam de pacate abandonand totul diavolilor. Ciudat!

 6. Teoretic (adica principial) corect rationamentul lui Barna „ne-am gândit la cazuri de copii care […] au fost constrânși, sub presiune, să semneze un angajament. […] dar care ulterior NU au colaborat în niciun fel cu Securitatea.

  Treaba este ca in practica, in cele mai multe cazuri, situatia se transeaza in instanta, unde relevant nu este daca NU a colaborat cu Securitatea, ci daca NU S-A PUTUT DOVEDI ca a colaborat cu Securitatea. Ceea ce nu-i tot un drac. 💡

  Avem si un caz celebru [in privinta dovedirii], care faptic a colaborat, dar nu s-a putut dovedi – si asta pe un motiv jenant: lipseste continutul dosarului. 🙂 Traian BĂSESCU.

  Asadar, aici Stelian Ion are dreptate sa ceara si excluderea copiilor.

  ####################

  Redactia, atentie la redactare: „a eliminat din protocolul alianței sintagma care ar fi permis înregistrarea ca membri a unor persoane care semnaseră angajamente de colaborare cu Securitate”! Este vorba de interdictia privindu-i pe CANDIDATII aliantei. MEMBRII aliantei sunt partidele, nu activistii de partid.

  • Mai Sanitarule, lasa vrajelile, voteaza cu psdul tau, curat ca lacrima.

  • De ce nu cu Stelian Ion?

   Ia gandeste-te, ca nu pare a fi chiar greu, nu? :)) Suntem alaturi de tine!

  • „Suntem alături” unul, dar prețios de genial? Sau, „de ce nu”, ” suntem” mai mulți, cu tot cu „anonimii”? ” Ia”, că „deși nu pare a fi chiar greu”, pentru trolul sanitar ” gânditul” ia ceva mai mult. D-aia nici răspunde până la urmă, e ocupat să caute „argumentele”. Și nu ” atacă la persoană fără legătură cu subiectul „. Nici acum și niciodată. La troli nu se pune ” atacul „.

  • Din nou Sarmalele Reci cu in vers din anii 90, mereu actual din păcate, se pare:
   „Când taica-ti era-n Ce.Ce.u
   Si tu-ti turnai colegii de liceu,
   Vai, doar erai minor cand ai semnat…”

  • @. SINCER neo-sekurist

   Traiasca dublul standard !

   „Maesre”, daca acea generaleasa era in partidul lui veorika & ex-draknea, OUA, ce dejectii ai fi scris,

   dar pt ca. madama e de-a voastra, totul e perfect.

   Ce de sofisme arunci pe post de argumente :))))

   Mai ai un pic si spui ca Iadul e raiul under-cover.

  • Putea să se abțină trolul x-link? Nu. Iar bate câmpii ca un zevzec, acuma îi dă cu „generălese”, cu ” iadul” si cu „raiul” pe după „apa sambetei”. Iar folosește cuvinte care nu știe cum se scriu, iar romgleza de baltă, iar „sofisme” în context eronat pentru că nu știe ce înseamnă și, bineînțeles, „argumente”. Postacii mafiei PSD-ALDE cer cu toții, ” argumente”. Sunt ca ăia care împrăștie zvonuri și bârfe despre alții și le cer ălora să demonstreze că nu-s adevărate. De parcă așa, prostiile lor sunt mai credibile. Ca și cum ai avea nevoie de „argumente” cand spui că nu crezi că există fantome sau că nu vine sfârșitul lumii peste 10 ani.

 7. In PLUS exista cineva, persoana importanta, nu spui cine, care, atunci cand a fost chemat sa presteze serviciul militar in trupele de Securitate, a trebuit sa semneze si un angajament de colaborare ca informator. Acesta este motivul pentru care Dacian Ciolos nu a aderat de-a dreptul la USR, dupa 2016, ci a luat-o pe calea ocolita si grea de a face un alt partid, pe care l-a aliat insa imediat chiar cu … USR. USR are conditii drastice si o declaratie pe propria raspundere cum ca nu ai colaborat in niciun fel cu Securitatea si daca o semna asa, ar fi fost un fals.
  In PLUS mai sunt si cam multe alte specimene ciudate, de exemplu enervant de multi fosti politisti si angajati din serviciile secrete, acum pensionari in floarea varstei, pe bani multi, in frunte cu sefa de la organizare filiale, Irina Alexe, care are taman functie de general de politie in rezerva si o pensie de vreo 13000 lei la 45 ani.
  Adica, cineva ne duce din nou de nas si se bazeaza pe faptul ca in dorinta noastra puternica de a elimina PSD din viata publica, nu vom da atentie la astfel de “detalii”, desi exista riscul sa scapam de dracu si sa dam de tacsu.

  • Adica un om care a lucrat in armata sau intr-o institutie a statului nu are cum sa fie competent? Daca are calitati eu spun ca trebuie sa ajute. Nu lucrez la stat si nu m-am ofensat dar incepe sa prinda contur o oarecare lupta intre clase si asta ma cam sperie. Nu cred ca asta e mentalitatea ce trebuie promovata noi versus ei.

  • MVM, schimba placa, scartie

  • @Sincer: ce zice MVM acolo, ca ne convine sau nu, sunt FAPTE. Ca atare, usor de verificat.

   Fiind judecati de existenta, nu de valoare, singura dvs. sansa sa il combateti ar fi sa aratati ca a prezentat vreun fapt in mod trunchiat sau fals.
   Ceea ce nu pare sa fie cazul.

   Totusi, aveti microfonul … 🙂

  • @MihaiC: Da, este greu sa spui despre cineva care a lucrat la stat (cu doua-trei exceptii – prof universitar cu opera, de exemplu) ca este competent, pentru ca o birocratie NU e o meritocratie, iar competenta unui individ nu se poate masura relevant (aportul său individual la succesul actiunii colective). Este doar o impresie, si e de preferat sa fie in mintea sefului … 🙂

   Nu o zic eu, o zice unu’ mult mai destept ca noi, Misses, care si argumenteaza.

  • Sanitarule, ce „fapte” reale a prezentat MVM? Comentariile voastre bazate pe astfel de fapte nu merita nicio atentie. Va zbateti degeaba.

  • @sincer Faptul ca doamna Irina Alexe este general de politie si fost secretar general al Ministerului de Interne in vremea lui Gabriel Oprea, pensionata pe o pensie de 13.000 lei/luna sunt fapte concrete. Ca si faptul ca este responsabil cu filialele la PLUS.
   Infiintarea PLUS de catre firma de avocatura a unui securist este un fapt, ca si reactia furibunda a lui Dacian Ciolos, care ne-a acuzat pe toti ca am fi fost informatori (poate stia ce spune).
   Prezenta aceluiasi Dacian Ciolos in trupele de Securitate si faptul ca pazea casa Doinei Cornea, celebra dizidenta, sunt fapte.
   Faptul ca USR are un filtru fata de astfel de persoane este o realitate.
   Ce altceva mai vrei sa vezi, ca sa sesizezi ca ceva este putred? Sau esti doar un postac, care nici macar nu isi da numele?

  • MVM, ori esti batut in cap, ori troll psdist. Alexe, general de politie si secretar de stat in ministerul de interne…. si unde-i problema ? Vedeti peste tot securisti si comunisti. Pai daca tatal sau bunicul tau a fost un mic sef pe undeva, sa zicem sef la o gara la care opreau 2 trenuri pe zi, era obligat sa colaboreze cu securistul de sector; asta inseamna ca si tu, fiul sau nepotul ai legaturi cu securitatea. Ati inebunit cu totii si va indepartati de la esential. Regret ca Barna si USR ul acorda asa mare importanta acestui subiect, credeam ca pot sa se ridice deasupra barfelor.

  • @sincer Deci ai raspuns la intrebarea mea: esti troll plusist. Nu conteaza ca omul-cheie din PLUS s-a pensionat la 44 ani bine mersi pe o pensie de 4-5 ori cat pensia unui medic sau profesor la 65 ani si acum are tot timpul sa faca filiale PLUS, unde aduce la gramada aceiasi fosti ofiteri de politie, pensionati pe sume babane? Nu conteaza, deci. Sincer, cred ca esti unul dintre acei ofiteri care au ingrosat randurile PLUS si acum stai pe banii din pensia de lux si trollezi pe aici. Politica nou, pe naiba. Aveti scopul sa perpetuati vechiul sistem, inclusiv prin parazitarea unui partid admirabil, asa cum este USR (eu sunt membru al acestui partid).

  • @MVM: din nou, cand zici „aduce [in Plus – n.m.] la gramada aceiasi fosti ofiteri de politie, pensionati pe sume babane„, trebuie sa dai si vreo 2-3 exemple.

   Altfel, pare doar o opinie rauvoitoare. Cu Irina ALEXE este lamurita toata lumea, dar cu ceilalti oameni din structuri trecuti in Plus nu e clar.
   Deci sustine-ti opinia cu fapte. Chiar sunt interesat.

  • Ce grijulii sunt trolii Mafiei PSD-ALDE să ceară „fapte” în ” susținerea opiniilor”. La ei nu se pune. Ei doar scornesc teorii în funcție de punctajul primit de la cei ce-i pun să scrie și, cum îi contrazice cineva, cer „argumente”. Aici punctajul este : ” in partidul plus sunt securiști”. MVM, ” votant USR” ( ohh, daaaa:)))) preia niște „stiripesurse” referitoare la aliații USR-ului și le propagă, ca un bun”votant USR”. Sanitarul îi sare în ajutor, decretează teoriile drept „fapte” și „oferă microfonul” ca să demonstreze cel care nu e de acord cu ea, că teoria e falsă și nu cel care o emite, că e adevărată. După care stabilește:” cu Irina ALEXE este lamurita toata lumea” ( pentru că a „lămurit-o” el) și se face ca îl provoacă pe „votantul USR ( care e foarte agresiv dar asta nu-l deranjează pe sanitar, fiind vorba de un tovarăș de-al lui) aratandu-se „chiar interesat” de fitilele ăstuia. Care sunt „faptele”, măcar una, nu spun nici unul, nici altul. Ce anume e „clar”cu ” Irina ALEXE” și ce „faptă” a făcut? Pauză. Probabil că nu scrie la „Misses”, cu doi de s.

  • MVM emite certitudini, da verdicte fara nicio acoperire. Totalmente rupt de realitate, intentioneaza sa-i atraga si pe altii in lumea lui imaginara. Da, desigur Alexe-general de politie, bineinteles, legaturi cu securitatea. Daca-l chestionezi in profunzime-pauza, nu stie nimic despre Alexe; Ciolos-armata la securitate, prin urmare-securist; simpatizantii PLUS -eu in speta -ofiter de securitate. Dar trollul MVM este atat de prost, incat nu realizeaza ca tactica lui e de mult depasita si incapabil fiind sa se perfectioneze, persista in prostie. Esti plictisitor, bai MVM.

 8. Un lucru bun e ca cel putin deocamdata USR mai tine cont de vocea opiniei publice.

 9. Citeva intrebari doar . Este foarte corect, ca cei in cauza, sa nu fie acceptati in structurile USR ,dar daca ,unii dintre cei in numiti , au fost in primul esalon de lucratori activi ai securitatii ,atunci copii lor, sau rudele apropiate, sau prieteni apropiati , tineri fiind in ziua de azi, sunt acceptati , daca vor sa adere la partid ? Se face un minim control de acest fel , sau daca exista astfel de cazuri ,ce nu intra sub incidenta deciziei de partid ,se cere o adeziune clara si o negare a conditiei trecute, nu ca om, ci ca idee , a faptelor parintilor etc . In alta ordine de idei , ati cerut tuturor membrilor dumneavoastra de partid o delimitare clara , de presupuse astfel de persoane si un angajament prin care sa se confirme totala adeziune si condamnare a faptelor de violenta , totalitarism ,sovinism etc, concomitent cu obligativitatea aducerea la cunostiinta a unui astfel de caz, sau doar ati trecut totul ca o conditie in statut . Care ar fi modalitatea si cine are calitatea, de a determina aceste presupuse incalcari, in perioada calitatii de membru , ba chiar si la semnarea adeziunii ,sau se foloseste o asumare in nume propriu a raspunderii . Chiar si asa, asumarea nu tine loc de adevar si atunci cind nimeni nu are cum contesta asta, e zadarnica .

  • se cere o adeziune clara si o negare a conditiei trecute, nu ca om, ci ca idee , a faptelor parintilor etc. – asta e greu de realizat (sa te dezici oficial de parinti sau frati) pentru majoritatea, din cauza presiunii sociale si a ideilor preconcepute. Deci greu de crezut ca ar putea fi implementat. Totusi, moralmente nu vad vreo problema.

   Cu toate acestea, USR-un are un filtru la inscrierea in partid, a impus in alianta, pentru candidatii comuni cu Plus sa nu fi colaborat deloc cu Securitatea sau serviciile actuale … au facut cam tot ce se putea, rezonabil, face.

   Dvs ce restrictie rezonabila ati mai introduce? Daca nu declaratie pe proprie raspundere, atunci cum? Daca nu in instanta, atunci de catre cine sa fie judecate cazurile? Daca nu dincolo de orice indoiala rezonabila, atunci cu certitudini luate de unde?

  • Nu o dezicere de parinti si frati , ci de ideea in sine, ce a reprezentat aceasta apartenenta . Nimeni nu are nimic cu familiile lor , dar trebuie in clar afirmata dezicerea de ideea de sutinator al vechii securitati . Exact cum ai spus ,moralmente se poate face si induce o si mai mare doza de credibilitate decit o simpla afirmatie ,greu controlabila si legal greu pedepsibila (nu am gasit pe moment alt termen )

  • Poate o asumare publica ,la vedere ,cu nume si prenume si semnatura proprie , ce nu ar trebuie sa contina ,nici o urma de exprimare , de felul – nu am cunostiinta de ….- ci una de demisie, imediata in caz ca ….:Dar cine stie sa mai ascultam si alte pareri .Un simplu enunt in statut , care nu responsabilizeaza in fapt , nu este suficient , produce tot atita dezamagire cit si inexistenta lui .

  • Ce le mai place unora să ațâțe focul și să spună că s-a aprins singur, numai că miros a fum. Tema asta umflată cu „securiști, usr, plus” e întreținută în mai multe feluri de trolii mafiei PSD-ALDE: mai grobian sau mai abil, cum crede trolul sanitar că o face dar nu-i prea iese, totul numai să se discute despre asta, să audă oamenii trei cuvinte : usr, plus, securiști. Chiar dacă face pe echidistantul de sub paravanul dialogului, misiunea postacului sanitar este să mențină vie discuția, asta e tot ce-l interesează.

 10. Domnule Barna,
  Am votat USR+ pe 26 mai cu speranța că, în sfârşit, a apărut pe scenă un partid curat cu oameni inteligenți, luminați care să-şi întoarcă fețele şi lumina către acest popor blând, obidit şi umilit.
  Săptămâna aceasta am început să mă îndoiesc că veți mai putea face o schimbare. Dacă veți fi aleşi şi nici acum nu se vor schimba lucrurile în țară suntem un popor eşuat. Dacă nici acum, atunci când?

  • Si eu am votat USR la europarlamentare , adevarat , nu in vreo idee de speranta , am depasit acesta faza , dar am votat tineretea lor , noutatea si europenismul, ce se angajasera , sa le puna in prim planul politicii de partid . Am salutat si alianta cu PLUS. Asa a facut multa lume si asa Alianta a obtinut 20 si ceva de procente in alegeri . Brusc insa ,cind toata lumea credea ,ca Alianta va face o intelegere cu PNL pentru a intra la guvernare (chiar daca situatia era dificila si accederea greu de realizat )ne-am trezit cu o nominalizare la alegerile prezidentiale si cu un candidat prematur desemnat (in fuga )si cu o iminenta si posibila separare , rupere a USR ,urmare a alegerilor pentru sefia partidului . In oricare dintre situatii si oricine cistiga partidul , este evident, ca exista posibilitatea ca nici o tabara sa nu mai vrea sa fie legata in vreun fel de cealalta parte . Daca ,zic doar , daca USR se rupe este de observat unde merge PLUS ,sau daca si PLUS se rupe de Alianta ,ba mai mult este de observat unde se vor pozitiona cei ce pleaca raportat la scena politica .Speranta ca sa zic asa , chiar daca nu cred in acet cuvint este ca Alianta sa ramana unita si sa sprijine la prezidentiale PNL-Iohannis concomitent cu desemnarea unui viitor premier din partea Aliantei .Deja votul meu se indreapta catre doamna Cosettesi daca reuseste si daca nu reuseste sa preia partidul si isi anunta o alta alegere pentru perioada imediat urmatoare ,poate cu Plus si apoi cu Iohannis ce evident o face cistigatoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.