G4Media.ro

O comună din Italia oferă casă sau bani celor care vor să…

Sursa foto: Google maps

O comună din Italia oferă casă sau bani celor care vor să se mute aici /  Se acordă câte 5.000 de euro celor care vor să-și deschidă o afacere locală

Roseto Valfortore, un sat ”fantomă” din sudul Italiei, rămas doar cu 900 de locuitori, oferă casă sau un premiu de 5000 de euro pentru străinii care vor să se stabilească aici, relatează Corriere della Sera.

Comunitatea de munte din provincia Foggia face o încercare de a stopa depopularea care îi afectează de ani de zile teritoriul. Datorită unei finanțări din partea Ministerului de Interne pentru zonele interne marginale, municipalitatea condusă de primarul Lucilla Parisi, a decis să aloce 5 mii de euro în favoarea „noilor activități comerciale, artizanale și agricole gata să se deschidă pe teritoriul nostru” și care își transferă reședința și reședința obișnuită în comună.

Sursa foto: Google maps

În ceea ce privește afacerile, obiectivul pe termen lung este de a încuraja întoarcerea sau șederea în țară a unor noi activități prin garantarea unei contribuții economice unice și nerambursabile.

Resursele alocate vor fi alocate în ordinea cronologică de sosire a cererilor, în limita disponibilității fondurilor care ar putea fi majorate și într-o a doua fază.

Localitatea nu este la prima inițiativă făcută împotriva depopulării. În aprilie 2021, pentru a reda decorul și frumusețea locală, și de a atrage turiști și a oferi oportunități de angajare, Consiliul Local a decis să achiziționeze casele părăsite și să le atribuie cetățenilor privați sau antreprenorilor dornici să investească. O inițiativă asemănătoare caselor de 1 euro relatate adesea în presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Până la urmă e inventivă ideea afacerii locale; cred că mulți se vor înghesui – plătit ca sā iei la pachet habitatul împreună cu stafiile și strigoii mutând mobila, noaptea.

  2. Se plateste si „taxa de protectie”?