G4Media.ro

O cercetătoare chineză a fost arestată de autoritățile americane pentru că și-a…

O cercetătoare chineză a fost arestată de autoritățile americane pentru că și-a ascuns legăturile cu armata din țara sa, pentru a obține viză în SUA

O cercetătoare din China, Juan Tang, specialistă în tratamente împotriva cancerului, a fost arestată de autoritățile americane, pentru că ar fi ascuns faptul că provenea din armata Chinei, în procedura de obținere a vizei pentru SUA.

Ministerul american al Justiţiei a anunţat joi inculparea recentă pentru „fraudă la regimul vizelor” a patru persoane suspectate că au „minţit privind apartenenţa lor la armata chineză”. Trei dintre ele au fost deja arestate, în timp ce Juan Tang era dată în urmărire.

Juan Tang  lucra din ianuarie într-un laborator al Universităţii din California. Ea s-a refugiat în  Consulatul Chinei de la San Francisco, unde de altfel a și fost arestată, a anunţat vineri un înalt responsabil american, confomr AFP.

Potrivit procurorilor americani, s-au descoperit fotografii cu Juan Tang în uniformă militară, stabilindu-se că ea a lucrat pentru un spital militar chinez.

„În prezent este reţinută preventiv şi va compărea pentru prima dată în faţa unui tribunal în cursul zilei, a transmis Ministerul de Justiție.

Cazurile de spionaj economic care fac obiectul inculpărilor în SUA, precum cazul lui Juan Tang, „nu sunt decât partea vizibilă a aisbergului”. „Această afacere se înscrie într-un context de tensiuni exacerbate între China şi SUA. Washingtonul a dat marţi termen de trei zile Beijingului pentru a-şi închide consulatul de la Houston, Texas, acuzat că este o „placă turnantă a spionajului şi furtului de proprietate intelectuală”.

Autorităţile chineze au dispus în replică, închiderea consulatului american de la Chengdu, din sud-vestul ţării, realtează Agerpres.

Sursa Foto: scmp.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. „Autorităţile chineze au dispus în replică, închiderea consulatului american de la Chengdu, din sud-vestul ţării” – paguba-n ciuperci.

  2. Todashev live matter

  3. Card Throwing Trick Shots 2

  4. Macar sa-i foloseasca expertiza in tratarea cancerului …

  5. nu ma mai duc in america, ca am poze imbracat in pionier!

  6. Chinezii sânt gipsanii high-tech ai orientului.O țară a fărădelegii făcută pe manglă și pumn în gură, raiul muncitorilor cu gura și a ingineriilor sociale menite a umple buzunarele fără fund ale unei elite de infractori care cuprinde deopotrivă escroci și ucigași numită pompos și fără nici o legătură cu realitatea, Republică Populară.Și cum escrocii se recunosc și cooperează între ei, stăpânii de sclavi din China sânt foarte populari printre diverși escroci de nivel înalt din Europa și America, aspiranți avizi la statul de satrap, o adunătură de corupți vânturând vorbe goale numiți generic comuniști, auto-rebotezați socialiști, liberali sau orice combinație între acești doi termeni goliți de orice conținut, învârtind aceeași escrocherie ca acum un secol, reambalată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.