G4Media.ro

O cercetătoare a UBB, singura câștigătoare din România a unui proiect al…

O cercetătoare a UBB, singura câștigătoare din România a unui proiect al Consiliului European al Cercetării, în valoare de 1,2 milioane de euro

O cercetătoare a Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB), Alexandra Baneu, a câştigat un proiect european în valoare de aproape 1,2 milioane de euro organizat de către Consiliul European al Cercetării (ERC), fiind singura din România care se numără printre câştigători, transmite Agerpres.

„Alexandra Baneu este singurul cercetător din România inclus pe lista celor 436 de câştigători din statele europene în cadrul competiţiei organizate de către Consiliul European al Cercetării (European Research Council/ERC). Proiectul propus de ea, intitulat ‘NOTA-Note-taking and Notebooks as Channels of Medieval Academic Dissemination across Europe’, va beneficia de grantul acordat de Consiliul European al Cercetării (European Research Council) în cadrul competiţiei Starting Grants cu o finanţare totală în valoare de 1.175.100 Euro, doar 13% dintre proiectele depuse fiind selectate pentru finanţare”, se arată într-un comunicat trimis, duminică, de UBB.

Alexandra Baneu spune că UBB şi echipa din cadrul Centrului de Filosofie antică şi medievală, condus de prof. univ. dr. Alexander Baumgarten, au creat contextul intelectual în care a putut „concepe un proiect de o asemenea anvergură”.

Alături de o echipă deja formată, ea va studia în următorii cinci ani „caietele” studenţilor medievali, având ambiţia de a reconstitui o parte a istoriei universităţii medievale din această perspectivă inedită.

„Competiţiile European Research Council reprezintă cele mai exclusiviste şi mai dificile competiţii de granturi europene, informal fiind supranumite ‘Nobelul granturilor europene’. Câştigătorii lor sunt recunoscuţi drept cercetători de anvergură europeană, de la care se aşteaptă contribuţii ştiinţifice care să stimuleze/producă schimbări paradigmatice în domeniile de derulare. Mă bucur că UBB – una dintre cele mai reprezentative universităţi ale ţării – va deveni sediul de derulare a acestui proiect de marcă europeană din zona ştiinţelor socio-umane, UBB mai găzduind în prezent un proiect ERC în derulare în zona ştiinţelor naturii. Ca universitatea din ţară cu cea mai veche tradiţie academică, începută în 1581 cu Academia/Universitas Claudiopolitana, UBB are ambiţia de a contribui la înţelegerea istoriei universităţilor europene, cu impact apoi şi asupra înţelegerii comprehensive a istoriei proprii”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Multa lauda la UBB. In definitiv acest proiect arată cum să nu risipim banii, fie europeni. Proiectul nu ajută cu nimic la crestrea calității vieții, este ceva de istorie… Asa ca mai multa decenta este necesară la UBB.

    .

  2. Da, sunt profesori de calitate la UBB. Dar, inca se simte sistemul Marga acolo, nu ii lasa pe studenti sa respire , prea mult accent pe partiale, 4 semestre de mate la anul 1 in loc de programare, la mate info se face de ce nu ai nevoie nici macar pe simulari monte carlo sau AI Ml cap- coada… Coruptia mult mai perversa decat va imaginati, dominatia maghiara, elitismul, orarul total aiurea, profesorii pedanti care se cred la Harvard, o sesiune face cat un bac intreg, orientarea catre profit cand iau bani multi de la stat etc.
    Dar per total se face scoala la rupere pentru cine vrea, ai acces la erasmus, diploma valoreaza ceva si poti sa-ti faci o gasca faina de oameni destepti daca vrei.

  3. Bravo ei!
    Bine ca a atras fondurile. Chiar daca grantul este pentru domeniul istoriei si nu pentru dezvoltarea de tehnologii ale viitorului care ne-ar fi adus un avantaj competitiv ca tara…este bine si asa, decat deloc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.