G4Media.ro

O bandă de 50 de ”tăietori de prelate”, destructurată în România și…

Sursa foto: Pexels.com

O bandă de 50 de ”tăietori de prelate”, destructurată în România și Germania / Hoții se furișau în parcările de pe autostradă și furau încărcătura camioanelor

În cadrul unor razii întreprinse în oraşul german Gütersloh şi în România, poliţia a acţionat împotriva unor presupuşi clienţi pentru preluarea unor obiecte furate, numiţi şi „tăietori de prelate”, relatează Die Welt, citată de Rador.

Banda a dat lovituri mai ales în locuri de parcare din zona Saxoniei inferioare şi din Renania de Nord-Westfalia. Potrivit datelor furnizate marţi de poliţie, în Germania au fost reţinuţi 4 suspecţi, în România 19.

Acţiunea poliţiei vizează o grupare formată din aproximativ 50 de membri – a precizat un purtător de cuvânt. Banda acţionează de cel puţin un an şi jumătate în zona parcărilor aflate pe autostrăzile A30 şi A2.

Hoţii se furişează noaptea în zona vehiculelor parcate, taie prelatele şi fură încărcătura, în timp ce şoferii respectivi dorm. Se axează în principal pe articole electronice, alcool scump şi îmbracăminte de firmă. Până la acest moment gruparea poate fi acuzată deja de 112 infracţiuni.

Activitatea bandei este cercetată şi urmărită deja de un an şi jumătate printr-o acţiune condusă de Parchetul general din Osnabrück, la aceasta participând atât Europol, cât şi autorităţi române şi franceze, poliţia criminală din Baden-Württemberg şi poliţia landului NRW.

Marţi au fost percheziţionate în cadrul unei ample acţiuni 9 locuinţe, iar în România au avut loc 40 de percheziţii. Au fost găsite articole electronice, televizoare, peste 100 de laptop-uri şi bani lichizi.
Preşedintele poliţiei din Osnabrück, Michael Massmann, a vorbit marţi despre „o mare lovitură aplicată criminalităţii organizate”, mai ales că de mai mulţi ani liniile internaţionale de transport erau expuse unor acţiuni de furt al încărcăturilor şi se înregistrau pagube enorme.

Sursa: Die Welt/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. pe alocuri

    iesea la suprafata

    🙂

  2. Tăietor de prelate. Par a fi un job cu care s-ar putea completa registrul meseriilor ))

  3. Lucrez in domeniu….e de la an la an mai greu.Se fura indiferent de tara din remorci din rezervoare motorina.La toate astea se adauga imigrantii care taie si ei la randul lor sa se urce in remorci sa ajunga din est spre vest.Parca mult mai rau e pe Franta in ultimul timp.Acum sa fim seriosi fura si imigrantii ca doar nu sant angajati pe undeva in nici o tara….si mai trebuie sa si plateasca mii de eur tot felul de calauze