G4Media.ro

O ambulanță din Brașov a făcut 760 de mii de kilometri, un…

Sursa foto captură video / Antena 1

O ambulanță din Brașov a făcut 760 de mii de kilometri, un drum de pe Pământ la Lună și înapoi / Sunt în județ 72 de autosanitare, dintre care 20 nu mai pot fi reparate, iar alte 25 sunt foarte vechi

Până la Lună şi înapoi ar fi putut merge o ambulanţă la câţi kilometri a parcurs de când salvează vieţi în judeţul Braşov, relatează Bună Ziua Brașov. Autospeciala de la punctul de lucru Făgăraş a circulat pe drumurile nu foarte bune din judeţ nu mai puţin de 760.000 de kilometri, deşi norma de casare impusă de Uniunea Europeană este de 200.000 de kilometri.

Angajaţii glumesc că maşina de Salvare a făcut ocolul Pământului de 19 ori, aşa că nici nu este de mirare că  are uşile şi pragurile ruginite, scaunele tocite, iar piesele de caroserie cedează pe rând. Recent, maşina a intrat în service.

Angajatul de la unitatea de urgenţe din Făgăraş care a condus ambulanţa-epavă până ca această să intre în reparaţii spune că nu e prima rablă cu care pleacă în curse contracronometru pe viaţă şi pe moarte.

Acum, şoferul a primit o maşină cu un număr de kilometri ceva mai mic, de… 650.000! „Caroseria este îmbătrânită. Oricât ai schimba şi oricât ai pune piese noi pe o caroserie veche, nu ajută mare lucru”, spune Călin Căldăraru, ambulanţier.

În prezent, la Ambulanţa Braşov sunt în total 72 de autosanitare. Circa 20 nu mai pot fi reparate şi sunt trase pe dreapta, iar alte 25 sunt foarte vechi. Celelalte 27 sunt extreme de solicitate şi ajung în foarte scurt timp la un grad mare de uzură.

Avocatul Poporului Braşov a cerut Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să ia măsuri.

Sursa foto captură video / Antena 1

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cine a avut Ministerul Sănătății zeci de ani? PSD – pe care îi veți vota din nou cu 30%, fiindcă nu gândiți.

  2. Sa le iea pe alea care lea donat la ucraineni

    • Mai treci bai pe la scoala.

    • ideea era ca SMURD primeste ambulante noi an de an si ambulanta e lasata in mizerie de arafat

    • poi ar fi cazul sa doneze ioihan bmw-urile mercedes bezn-urile clasa E audi-urile a6 cu motorizari si echipari de top(scaune cu functie de masaj,etc.) cu care a dotat spp(u). Risine ioihan.iti bati joc de romani!

  3. Pai tot transportul României la nivelul de auto, tren, maritim etc este în acelasi hal. România este o epava, ruina și prost îngrijită și administrata. Asta e tara lui iohanis. De aceea 10 milioane de români au FUGIT din România. De la revoluție în 2022.si FUGA continua susținut.