G4Media.ro

O aeronavă a Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic şi trei ale României…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

O aeronavă a Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic şi trei ale României efectuează zboruri umanitare spre Turcia

O aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria, precum şi trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române execută, miercuri, misiuni aeriene spre Turcia, în sprijinul populaţiei grav afectate de cutremurele produse recent în zonă, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Aeronavele transportă o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi bunuri materiale de strictă necesitate, arată sursa citată.

Astfel, o aeronavă C-130 Hercules a plecat spre Turcia în jurul orei 9,30, aeronava C-17 Globemaster III va decola din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni în jurul orei 13,00, iar două aeronave C-27J Spartan vor decola în cursul zilei de miercuri.

MApN arată că executarea zborului cu aeronava C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează