G4Media.ro

O a patra doză de vaccin anti-Covid pentru vârstnici nu este necesară,…

foto: gov.uk

O a patra doză de vaccin anti-Covid pentru vârstnici nu este necesară, încă, deoarece trei doze de vaccin continuă să ofere o protecție ridicată împotriva bolilor severe cu varianta Omicron – experți britanici

Datele Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) arată că la trei luni după stimulare, protecția împotriva spitalizării rămâne la aproximativ 90% pentru persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste.

Protecția împotriva infecției simptomatice ușoare este mai de scurtă durată. Aceasta scade la aproximativ 30% cu aproximativ trei luni.

Cifrele arată, de asemenea, de ce este importantă efectuarea unei a treia inoculări după doar două doze. Cu doar două doze de vaccin, protecția împotriva bolilor severe scade la aproximativ 70% după trei luni și la 50% după șase luni.

Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), care oferă consiliere guvernului cu privire la politica de vaccinare, spune că, prin urmare, prioritatea rămâne aceea de a primi prima, a doua și a treia doză celor care nu le-au primit deja.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că unele țări, cum ar fi Israelul, au început să ofere a patra doză anti-Covid pentru a gestiona varianta extrem de infecțioasă Omicron, care provoacă un număr tot mai mare de infecții pe tot globul.

Pacienților extrem de vulnerabili, cu sisteme imunitare afectate, li se recomandă totuși patru injecții, mai degrabă decât cele trei obișnuite, pentru a fi complet vaccinați.

Dar JCVI spune că nu este nevoie de a introduce imediat o a patra doză, celor mai vulnerabili rezidenți ai caselor de îngrijire și celor cu vârsta peste 80 de ani. Momentul și necesitatea unor doze de rapel suplimentare vor continua să fie revizuite pe măsură ce datele evoluează. .

Chiar dacă vaccinurile funcționează bine, un număr mare de infecții înseamnă încă, din păcate, unii oameni se vor îmbolnăvi și vor avea nevoie de îngrijiri spitalicești, spune JVCI.

Între timp, numărul zilnic mediu de infecții în ultima săptămână a fost de 180.000 în întreg Regatul Unit, iar cel al deceselor de Covid de 160, în timp ce numărul zilnic al spitalizărilor cu Covid a crescut la 2259.

În urmă cu exact un, la o lună după prima vaccinare, s-a înregistrat recordul de decese – 1820, în condițiile unui record, pe atunci, de infectări de 69.000 cu aproape 4.000 de internări zilnice în spital.

Pe lângă creșterea numărului de spitalizări, absențele personalului legate de Covid în Anglia au crescut considerabil, numărul lucrătorilor care sunt bolnavi din motive de Covid s-a triplat de la începutul lunii decembrie, arată ultimele cifre.

Aproximativ 4% din personalul spitalelor din Anglia – aproape 36.000 – s-a oprit din lucru din motive de Covid în fiecare zi în timpul săptămânii care s-a încheiat pe 2 ianuarie.

Când se adaugă alte absențe de boală, totalul se ridică la 9% – aproape dublu față de ceea ce ar fi normal în această perioadă a anului.

În ceea ce privește ratele de vaccinare anti-Covid din Marea Britanie ele arată că 90,2% din cei peste 12 ani au primit prima doză, 82,8% au primit a doua doză și 61% au primit a treia doză.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Răspunsul este: da!