G4Media.ro

Numire controversată la șefia Oficiului pentru Drepturile de Autor: Mario De Mezzo,…

Numire controversată la șefia Oficiului pentru Drepturile de Autor: Mario De Mezzo, un liberal care a fost consilierul unui primar PSD, fost director de comunicare al Holzindustrie Schweighofer

Premierul Ludovic Orban l-a numit director al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) pe Mario De Mezzo, potrivit unei decizii publicate vineri seară în Monitorul Oficial. De Mezzo fusese desemnat în septembrie anul trecut de organizația locală PNL Slatina drept candidat la primăria orașului, dar desemnarea a fost contestată în interiorul partidului.

Motivul? Potrivit presei locale, Mario de Mezzo a fost consilier al primarului PSD din Slatina, Gheorghe Păunescu. De asemenea, el a fost directorul de comunicare al controversatei companii Holzindustrie Schweighofer (Sursa).

Mario de Mezzo și-a eliminat din profilul de pe Linkedin funcția de la Holzindustrie Schweighofer și cea de consilier al primarului PSD, lăsând doar funcțiile de director al grupului editorial ALL (2010 – 2013), director al Fundației Principesa Margareta, co-președinte al Federației Editorilor, director al fundației Habitat for Humanity și a lucrat la cunoscutul ONG de mediu WWF.

Ultima experiență profesională menționată este cea de director general al companiei de IT Barandi Solutions.

Oficiului Român pentru Drepturile de Autor este autoritatea unică de reglementare, supraveghere și autorizare în domeniul drepturilor de autor, practic un arbitru și reglementator al unei piețe uriașe. Oficiul este coordonat metodologic de Ministrul Culturii.

Foto: Mario De Mezzo / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ceva nu se leaga : a fost si membru al unui ONG cu implicare in apararea mediului ( are sectiune speciala de paduri pe site ) , si angajat Schweighofer ? 🙂

  • Totul se leaga. E mafia transpartinica, in plina evolutie. Ca berbecii vad doar USL, PSD si Dragnea, restul spectrului lucrand pana la epuizare pentru interesul public, este o alta problema.

  • Era mai interesant dacă își menționa și funcția de la SRI. Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați!

 2. Ei, iată, acesta este genul de lucruri pe care PNL ar trebui să se abțină să le facă.

  Și dacă le face, iar presa află despre ele, mi-ar plăcea ca ziariștii de investigații să și spună care este explicația lor. Ce anume determină PNL să facă astfel de numiri neinspirate?

  • Pui un baiat bun, ci o spoiala de competenta si de incredere sef la o institutie, ca mai apoi sa inghita in organigrama toate rudele si amantele partidului din spate. Interesul ca acea institutie sa aiba o resursa umana solida e la coada criteriilor.

 3. Extraordinara putere de asimilare a poporului roman in actiune, in cazul de fata un italian perfect adaptat (ce-i drept, italienilor nici nu le e greu). 😉

 4. Bravo pnl, din ce in ce mai bine. Bateti toate recordurile.

 5. Acest individ nu a lucrat la Principesa Margareta ? Un fel de Dinu Păturică, taica-su a fost sofer înainte de ’89 , turnător la s.r.i., iar mama lui vânătoare la mercerie…..da, e liberal get-beget, curat – murdat, coane Ludovic !!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.