G4Media.ro

Numele suspectului de uciderea deputatului britanic David Amess este Ali Harbi Ali,…

foto: captură Sky News

Numele suspectului de uciderea deputatului britanic David Amess este Ali Harbi Ali, cetățean britanic de origine somaleză (presa britanică)

Întreaga presă britanică a divulgat numele bărbatului de 25 de ani, bănuit a-l fi înjunghiat mortal vineri, la prânz, pe parlamentarul Partidului Conservator, în timpul audiențelor pentru cetățeni ținute într-o biserică metodistă din circumscripția sa, Southend West, din comitatul Essex, pe coasta de sud-est a Angliei.

Între timp, Poliția Metropolitană a Londrei care a preluat ancheta de la Poliția Essex, cea care l-a arestat pe suspect la locul faptei, a obținut o prelungire mandatului de arestare pentru investigarea acuzațiilor până în 22 octombrie, maximum de șapte zile de detenție fără inculpare permis de lege pentru infracțiunile de terorism, așa cum este considerată asasinarea lui David Amess.

Poliția a anunțat că nu caută alți suspecți și a efectuat percheziții la trei adrese din Londra și că investighează un posibil act de terosim islamist.

O sursă dintr-un departament guvernamental a afirmat pentru cotidianul The Guardian că Ali era cunoscut prin schema Prevent care are ca scop prevenirea radicalizării, dar că acesta a participat pentru un timp scurt la acest program.

Într-o declarație semnată de mai multe organizații ale rezidenților somalezi din Marea Britanie sunt exprimate “șocul și tristețea pentru acest act de o violență absurdă comis împotriva unui deputat nevinovat”.

În vârstă de 69, Sir David Amess reprezenta Southend West în Camera Comunelor din 1997, după ce în perioada 1983 – 1997 reprezentase circumscripția Basildon, de asemenea în Essex.

În toți cei 38 de ani cât a fost deputat, el nu a deținut nicio funcție de ministru când Partidul Conservator s-a aflat la guvernare sau ministru în guvernul din umbră când era în opoziție, preferând să se dedice exclusiv reprezentării alegătorilor din cele două circumscripții.

Sir David era catolic practicant și tată a cinci copii. Era cunoscut ca un oponent al avortului la cerere și milita activ în favoarea bunăstării animalelor.

Uciderea sa survine la cinci ani după asasinarea deputatei Laburiste Jo Cox în circumscripția acesteia din nord-estul Angliei de către un extremist de dreapta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Omul o fi fost nemultumit de Brexit si cum n-a dat de BoJo, a hacuit un parlamentar oarecare.