G4Media.ro

Numele episcopului Iuliu Hossu a fost scris din nou greșit pe afișele…

Numele episcopului Iuliu Hossu a fost scris din nou greșit pe afișele din București: După Emil Hossu, acum apare Iulian Hossu

Numele episcopului greco-catolic care a citit declarația Marii Uniri din 1918 a fost scris greșit și pe un afiș al Primăriei Sectorului 2 al Capitalei – IULIAN Hossu. Asta după ce, săptămâna trecută numele episcopului fusese scris greșit și pe un afiș realizat de o instituție de cultură aflată în subordinea Primăriei Generale și instalat la stația de metrou Piața Universității. În loc de Iuliu Hossu, pe respectivul afiș apărea numele Emil Hossu, actor, decedat în 2012.

Eroarea a fost semnalată de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francisc Doboș.

”Ignoranță, indolență sau rea voință de Centenar. Săptămâna trecută semnalam bannerul de la Universitate unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, cel care a citit declarația Marii Unirii din 1918, era numit EMIL Hossu. Acum mă aflu pe bulevardul Pache Protopopescu nr. 30. Aici este un alt banner al Primăriei Sectorului 2 care celebrează Centenarul și în care episcopul Iuliu Hossu este numit IULIAN. Normal că mă întreb dacă este vorba doar de ignoranță sau …”, a scris Doboș pe Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Corect ar fi fost sa se treaca CARDINAL IULIU Hossu!

  2. Asta îmi aduce aminte de o „botezare” a unei străzi din Constanta, cu multe zeci de ani în urmă. În loc de Marcus Aurelius, personaj al elitei romane, strada a căpătat un nume neaoș românesc : Marcu Aurel !!