G4Media.ro

Numărul infracțiunilor motivate de ură din SUA, în 2020, la cel mai…

Sursă foto: Wikipedia

Numărul infracțiunilor motivate de ură din SUA, în 2020, la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani, conform FBI

Numărul infracţiunilor motivate de ură în Statele Unite a crescut în 2020 la cel mai ridicat nivel din ultimii peste zece ani, din cauza înmulţirii atacurilor asupra victimelor de culoare şi de origine asiatică, a informat luni FBI, potrivit Reuters.

Datele pentru 2020, oferite FBI de peste 15.000 de agenţii de aplicare a legii din ţară, relevă 7.759 de infracţiuni motivate de ură anul trecut, o creştere cu 6% faţă de 2019 şi cel mai ridicat bilanţ de după 2008.

Datele FBI mai arată că numărul agresiunilor care au avut ca ţintă persoanele de culoare a crescut la 2.755, de la 1.930, iar incidentele asupra persoanelor de origine asiatică au fost în număr de 274, faţă de 158.

Dintre cele 7.426 de infracţiuni motivate de ură clasificate ca infracţiuni asupra persoanelor, diferite de infracţiunile asupra proprietăţii, 53,4% au fost intimidări, 27,6% au fost atacuri, iar 18,1%, atacuri în formă agravată. De asemenea, 22 de crime şi 19 violuri au fost raportate ca fapte penale motivate de ură.

Departamentul de Justiţie al SUA a atras atenţia că grupurile de adepţi ai supremaţiei albilor reprezintă o ameninţare de securitate tot mai mare după asaltul sângeros de la 6 ianuarie asupra Capitoliului.

În acelaşi timp, relatările despre atacuri motivate de ură asupra persoanelor de origine asiatică sau originare din insulele din Pacific s-au înmulţit de asemenea, o cauză fiind ceea ce unii au considerat a fi afirmaţiile incendiare ale fostului preşedinte Donald Trump prin care acuza China de declanşarea pandemiei de COVID-19.

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. La noi multi politicieni sunt motivati de ură. Ma uit la ura impotriva primaritei din S1.

    Ce vrea Ciolacu sa spuna cand afirma ca alegerile au fost fraudate (in totalitate, cand probabil au fost doar probleme minore de cateva voturi in cateva sectii) si ca justitia nu-si face treaba? Vrea sa raspandeasca URA!

  2. Thanks Trump! Prostul ăla de trump si-a dus țara în haosul în care este și a divizat societatea cu ură și violența, așa cum și prostul de dragnea a vrut să facă la noi. Iar in timpul ăsta, China a devenit cea mai mare superputere a lumii și se bagă asiaticii acum puțin și în Afghanistan ca să prevină afluxul de musulmani care pleacă de acolo.

  3. Ce supremația albilor băi? Circul din 6 Ianuarie a fost orchestrat chiar de partidul democrat și FBI.

  4. Se pare că și aici e cenzură din moment ce nu-mi sunt postate toate comentariile. Ce mizerie…

  5. De ce nu sunt date si despre infracrtiunile impotriva albilor? Iar cele impotriva celor de culoare sau impotriva asiaticilor au fost facute doar de albi? Un articol f. tendentios.

  6. Eu mestec numai ciunga de firma americaneasca.

  7. da, in SUA albii sunt exterminati de negri si mexicani de vreo 40 de ani deja

  8. Dar jafurile si infractiunile comise de antifa si blm nu se pun la socoteala? Sau sunt mult mai multe si nu politic corect?