G4Media.ro

Numărul consilierilor şcolari trebuie să crească, a declarat ministrul Educației, la un…

Numărul consilierilor şcolari trebuie să crească, a declarat ministrul Educației, la un congres FSLI pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale

Ministrul Educației a declarat joi că îşi doreşte creşterea numărului de consilieri şcolari. “Îmi dau seama cât este de importantă consilierea şcolară şi acum, transferând către funcţia pe care o deţin şi anume de ministru, îmi doresc creşterea numărului de consilieri şi identificarea tuturor soluţiilor posibile”, a spus Anisie, la un congres organizat de FSLI pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

“Din punctul meu de vedere, ca profesor de data aceasta, nu vorbesc în calitate de ministru, îmi dau seama cât este de importantă consilierea şcolară şi acum, transferând către funcţia pe care o deţin şi anume de ministru, îmi doresc creşterea numărului de consilieri şi identificarea tuturor soluţiilor posibile. De aceea am şi spus că noi suntem parteneri, noi nu suntem de pe poziţii în care să fim adversari, ci parteneri şi ne dorim să identificăm soluţii, aşa încât numărul de consilieri şcolari să crească“, a declarat Monica Anisie, citată de Agerpres.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pamflet
  Si daca isi doreste ea chiar trebuie sa creasca?
  O sa gie ea vesnic ministrul invatamantului?
  Cand o sa fie un ministru al invatamantului care sa puna specialistii la lucru sa studieze si sa cerceteze, si dupa multi ani de studiu sa ia masurile necesare?
  Ne miram de nivelul de cultura si educatie al elevilor. Pai cu asa ministri… c Cum e pus unul ministru, cum vine cu ideile lui (in general proaste) si bulverseaza pe toata lumea. Iohannis, e ministra ta, ce zici?

  • Chiar este nevoie de consilieri si de profesori de sprujin, mai ales.
   La momentul acesta, copiii cu CES sunt aruncati in scoli in grija profesorilor care nu au studii de psihopedagogie speciala si nici cum sa se imparta intre acesti copii care necesita sa stai efectiv langa ei si restul clasei…

 2. Mai bine ocupă-te ca cei existenți să- și facă treaba efectiv, nu doar cu hârtii, care acoperă rahatul. Reforma în învățământ s- o facă cei care se pricep ( universitari specializați, academicieni). Tu administrează ceea ce există, ești depășită pt. schimbări

 3. N-ar fi rau sa verificati un pic si certificatele alea de orientare scolara si profesionala emise in ultimii 4 ani… Poate constatati si dumneavoastra ceea ce stiu specialistii care lucreaza cu beneficiarii lor din scolile de masa: sunt multi acei parinti care s-au inghesuit sa le obtina pt cei 16 lei/zi cat asigura statul pt un copil cu CES, asteptand in acelasi timp ca altii sa le faca educatia de care NU s-au ocupat ei acasa. Este o prostie colosala sa dai un astfel de certificat unui copil care are doar nevoie de logoped sau unuia care face sport de performanta, dar mama s-a asigurat ca pe COSP scrie negru pe alb ” handicap grav” !! Din 10 copii, 4 sunt in situatia mai sus mentionata si o armata de consilieri scolari, profesori de sprijin, logopezi si diriginti isi bat capul cu ei, in loc sa o faca DOAR pt cei care cu adevarat au nevoie de interventie.
  Responsabilizati cumva parintii, impiedicatii sa mai profite financiar de pe urma copiilor si s-ar putea ca invatamantul romanesc sa mai aiba o sansa!

 4. Alti taietori de frunza la câini!Cunosc câțiva care stau in scoala 1-2 ore si se îngroapă în hârtii!Mai mult de trei sferturi de fericitii posesori de CES sunt absolut fără nicio problemă de invatare!E o găselniță pentru a subtiliza statului niste bani si de a forta mana profesorului de a-i promova!Numărul tot mai mare al copiilor cu CES ma face să cred că în curând vom deveni o națiune de cretini!Coana Anisie,deja deraiezi desi nu ai nici macar o lună de mandat!Nu îți dai seama ce tampenii iti trec prin cap?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.